ارز ترجیحی هیچگاه در سفره مردم دیده نشد/ باید با اقتدار جلوی رانتخواران ایستاد
من معتقد نیستم که حذف ارز ترجیحی عامل گرانی های اخیر است، تورم و گرانی طی این سال های گذشته همواره در اقتصاد ایران وجود داشته که عوامل بسیار زیادی هم دارد، اما حذف ارز ترجیحی آرزوی همه ما بود که به تک نرخی شدن ارز کمک می کند.
من معتقد نیستم که حذف ارز ترجیحی عامل گرانی های اخیر است، تورم و گرانی طی این سال های گذشته همواره در اقتصاد کشور ما وجود داشته که عوامل بسیار زیادی هم دارد، اما حذف ارز ترجیحی آرزوی همه ما بود که به تک نرخی شدن ارز کمک می کند.
دلایل زیادی برای گرانی در کشور وجود دارد از جمله انواع تحریم ها، جنگ و بحران های ناشی از آن در ماه های اخیر، موضوع نه جنگ نه صلح، آتش بس، محاصره تنگه هرمز و مذاکرات اخیر که تاثیر زیادی روی بازار ها و قیمت های آن گذاشته اند.
با تمام تلاش های بانک مرکزی برای نزدیک کردن نرخ ارز مبادله ای با بازار آزاد هنوز بین این نرخ ها فاصله قیمتی وجود دارد که این اتفاق دلایل مختلفی از جمله تورم، تنش های منطقه و اخبار مربوط به جنگ دارد.
ارز نوعی کالا است که عرضه و تقاضا در نرخ آن قطعا تاثیرگذار است، مابه التفاوت نرخ ارز مبادله ای با بازار هم با افزایش تقاضا بالا می رود، به عقیده من مجموعه اقدامات و تصمیمات سیاستگذاران ارزی در بانک مرکزی باید به نحوی باشد که حذف ارز ترجیحی از نظام اقتصادی کشور ادامه پیدا کند و شاهد آثار مثبت آن در کشور باشیم.
تک نرخی شدن ارز در صورتی روی می دهد که تنش های سیاسی کمتر شود، تیم اقتصادی دولت به صورت هماهنگ تصمیم گیری کند، سیاست های پولی، مالی، ارزی و تجاری هماهنگ شود و در حقیقت از تصمیم گیری جزیره ای در حوزه اقتصاد خودداری شود و هماهنگی کامل در تیم اقتصادی دولت وجود داشته باشد.
به نظر من باید با شفافیت، با جلوگیری از رانت و زیاده خواهی در اقتصاد ایران تک نرخی شدن ارز اتفاق بیفتد که لازمه آن ایجاد آرامش، امنیت، جلوگیری از تنش، هماهنگی در تیم اقتصادی دولت و جلوگیری از زیاده خواهی یک عده رانتخوار و الیگارش است که این افراد تنها به دنبال منافع خود هستند.