بازدید سایت : ۱۷۵۹۸۶
| کد خبر ۲۹۸۱۱۴
کپی شد

تحلیل صنعت خودرو از منظر دانشگاه؛ جست‌ و جوی عقلانیت در زنجیره ارزش

دومین نشست تخصصی اندیشکده خودرو با عنوان «از جاده مخصوص تا ایستگاه شریف» روز گذشته با حضور مهندس فداکار، از دانش آموختگان دانشگاه شریف و از مدیران و صاحب نظران با سابقه صنعت خودرو، در مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. این برنامه با هدف بررسی روند تاریخی، ساختار فعلی و چالش های بنیادین صنعت خودرو در ایران برگزار شد و با استقبال دانشجویان و فعالان حوزه صنعت همراه بود.

تحلیل صنعت خودرو از منظر دانشگاه؛ جست‌ و جوی عقلانیت در زنجیره ارزش
تین نیوز |

احمد فرهادی: دومین نشست تخصصی اندیشکده خودرو با عنوان «از جاده مخصوص تا ایستگاه شریف» روز گذشته با حضور مهندس فداکار، از دانش آموختگان دانشگاه شریف و از مدیران و صاحب نظران با سابقه صنعت خودرو، در مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد. این برنامه با هدف بررسی روند تاریخی، ساختار فعلی و چالش های بنیادین صنعت خودرو در ایران برگزار شد و با استقبال دانشجویان و فعالان حوزه صنعت همراه بود.

مهندس فداکار در ابتدای سخنان خود با اشاره به تاریخچه شکل گیری صنعت خودرو در ایران، گفت: «از سال ۱۳۳۶ با ورود به عرصه مونتاژ، صنعت خودروی ایران شکل گرفت و تا سال ۱۳۵۷ به تولید سالانه حدود ۱۲۰ هزار دستگاه رسید. اما پس از انقلاب، روند تولید با افت جدی مواجه شد و تا اوایل دهه ۱۳۷۰ به کمتر از ۶۰ هزار دستگاه کاهش یافت.»

وی با تأکید بر لزوم بازنگری در رویکردهای کلان این صنعت، «فقدان عقلانیت در زنجیره ارزش» را مهم ترین مشکل ساختاری صنعت خودرو عنوان کرد و افزود: «در شرایطی که اقتصاد جهانی با محوریت بهره وری و نوآوری پیش می رود، صنعت خودروی ایران همچنان با عدم یکپارچگی در طراحی، تولید، تأمین و توزیع روبه روست؛ مسئله ای که مانعی جدی در مسیر رقابت پذیری و توسعه پایدار به شمار می رود.»

این نشست که با فضای گفت وگوی آزاد میان دانشجویان و سخنران همراه بود، فرصتی فراهم آورد تا دغدغه های نسل آینده متخصصان صنعت در حوزه هایی چون وابستگی به دولت، ناکارآمدی ساختار مدیریتی، و لزوم سرمایه گذاری در فناوری های نوین مطرح شود. فداکار در پاسخ به برخی از این سوالات، با نگاهی واقع بینانه به چالش ها، بر نقش دانشگاه ها در بازتعریف مسیر آینده صنعت خودرو تأکید کرد.

اندیشکده خودرو و مرکز کارآفرینی دانشگاه شریف با برگزاری این نشست ها، در تلاش است تا پلی میان بدنه علمی دانشگاه و ساختار صنعتی کشور ایجاد کند و زمینه گفت وگوهای اثربخش میان ذی نفعان صنعت خودرو را فراهم سازد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: وب سایت اندیشکده خودرو
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.