| کد خبر ۳۲۲۸۵۴
کپی شد

◄ بازی با اعتبار ترانزیتی ایران با ضعف نظارتی در حوزه حمل و نقل و گمرک

خلاهای نظارتی حمل و نقل و ناهماهنگی گمرک، بنادر، مناطق آزاد و ...توقف کالا را تشدید می کند. راهکار، هوشمندسازی کامل، اصلاح ماده ۲۴ گمرک و الزام بارنامه به اسناد مالکیت برای نجات ترانزیت ایران است.

بازی با اعتبار ترانزیتی ایران با ضعف نظارتی در حوزه حمل و نقل و گمرک
تین نیوز |

تعدادی از فعالان حوزه حمل و نقل بین المللی کالا با اشاره به پرونده های مشابه تخلف در حمل و نقل بین‌المللی، مهم ترین خلا نظارتی و اجرایی را حکمرانی نامنظم و ناهماهنگ نهادی و سازمانی و حاکمیت نظام فردی و سلیقه ای مدیران و کارکنان بر کلیه مناسبات حمل و نقل  ذکر کردند  که به گفته آنان به فساد در روند حمل و نقل دامن می  زند.

به گزارش تین نیوز، آنان با اشاره به ذی نفع بودن گمرک، سازمان بنادر و کشتیرانی، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و سازمان مناطق آزاد در مناسبات حمل و نقل ، عنوان کردند:  این نهادها در اضلاع یک هندسه منظم همکاری قرار ندارند. همچنین نقص اجرایی و نظارتی قوانین، تغافل مدیران در مواجهه با صاحبان محموله، فرافکنی درون سازمانی و ارجاع شفاهی به دستگاه قضایی، روند احقاق حقوق را فرسایشی می کند.

از نظر آنان، مشکل اصلی در درون همین سازمان هاست و  راه علاج نیز هوشمندسازی کامل فرآیندهای مالی و اداری است تا هیچ کاربر یا مدیرکلی نتواند با انگیزه های فساد و دریافت رشوه، اعمال فردی کند.

فعالان حوزه حمل و نقل بین المللی کالا،  «قطع بودن سامانه» و «در مرخصی یا ماموریت بودن مدیر مربوطه» را نمونه هایی از اطاله عمدی زمان ترخیص و حمل دانستند.

آنان «ماده بسیار ناقص ۲۴ گمرک» و «مواد مشابه» در سازمان های یاد شده را منش تولید مشکل خوانده و تاکید کردند:  متقلبان با همین مستمسک اقدام می کنند.

آنان پیشنهاد کردند که  مالکیت کالا و محموله در بارنامه ها منوط به اسناد اصلی حقوقی و مالی از فروشنده در مبدأ شود و در صورت نیاز به نیابت و وکالت برای پیگیری حمل و نقل و ترخیص، به ویژه درباره شرکت های خارجی، تنها سند وکالت توشیح شده مرتبط با بارنامه پذیرفته شود تا مسیر فساد مسدود شود.

آنان درباره وجود ساز و کار شناسایی هوشمند توقف های غیرمتعارف کالا پیش از متروکه شدن کالاها، گفتند: حکمرانی نامنظم و نامشترک سازمان ها و بی اطلاعی آن ها از وضعیت روندی یکدیگر در ورود و خروج محموله، مانند جبهه جنگی است که خطوط ارتباطی نیروها قطع شده و دشمن به راحتی نفوذ می کند.

به گفته آنان تداوم این موارد برای امنیت ملی و منافع ملی بسیار مخرب و زیانبار است و در وضعیت حساس جنگی منطقه و فرامنطقه، تصورات متعددی را ایجاد می کند. به گفته فعالان حوزه حمل و نقل بین المللی کالا، با وجود هشدارهای شفاهی و مکتوب درباره اینکه پرونده های مشابه  ممکن است عملیات خرابکارانه ضداقتصادی علیه منافع ملی باشد، با آن ساده انگارانه برخورد شده است.

آنان اصلاحات فوری مورد نیاز را حکمرانی مشترک و هماهنگ با ساز و کارهای نظارتی شدید هوشمند و ترسیم آغاز و پایان فرآیند ورود، خروج و حمل محموله ها دانسته و عنوان کردند: این اقدامات باید به گونه ای انجام شود که هیچ مقامی از کاربر، کارشناس، معاون، مدیر، مدیرکل، رئیس سازمان، وزیر و رئیس جمهور نتواند به صورت نرم افزاری یا سخت افزاری در توقف غیرقانونی محموله دخالت کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.