◄ رسوب ۱۷ هزار کانتینر ایرانی در کراچی/ ۳ هزار کامیون در مرز ریمدان متوقف ماندند
براساس اعلام پیمان سنندجی، رئیس کمیسیون حملونقل اتاق بازرگانی تهران، نزدیک به ۱۷ هزار کانتینر ایرانی متعلق به صاحبان کالا در ایران، در بندر کراچی پاکستان متوقف است و بیش از ۳ هزار کامیون نیز به دلیل کمبود زیرساخت در مرز ریمدان در صفهای انتظار ماندهاند.
بحران لجستیکی در مسیر تجارت ایران و پاکستان، امروز ۲۸ مرداد ۱۴۰۵ به شدیدترین مرحله خود رسید. براساس اعلام پیمان سنندجی، رئیس کمیسیون حمل ونقل اتاق بازرگانی تهران، نزدیک به ۱۷ هزار کانتینر ایرانی متعلق به صاحبان کالا در ایران، در بندر کراچی پاکستان متوقف است و بیش از ۳ هزار کامیون نیز به دلیل کمبود زیرساخت در مرز ریمدان در صف های انتظار مانده اند.
به گزارش سرویس لجستیک و ترانزیت تین نیوز، به گفته سنندجی، وضعیت در بندر کراچی مطلوب نیست و روند جابه جایی کال از مسیر پاکستان به ایران به دلیل محدودیت های مرزی، به ویژه مرز میرجاوه-تفتان ، با اختلال جدی مواجه شده است. وی تأکید کرد که مرز میرجاوه تقریباً بسته است و بخش قابل توجهی از کامیون های متوقف، متعلق به ناوگان ایرانی است که امکان تردد روان ندارند.
ریمدان ۲۴ ساعته شد؛ اما مشکل زیرساختی ماند
سنندجی با اشاره به اقدامات اخیر گفت: ۲۴ ساعته شدن فعالیت مرز ریمدان یکی از گام های مثبت بوده است؛ اما صرفاً افزایش ساعات فعالیت، معضل توقف کامیون ها را برطرف نمی کند. به زبان او، مشکل اصلی همچنان کمبود زیرساخت است.
وی تأکید کرد که مرز نباید محل ایستایی خودرو ها و کالاها باشد و لازم است پس کرانه های مناسب در فاصله ای از مرز ایجاد شود تا فرآیند تخلیه و بارگیری و جابه جایی کال در این نقاط انجام شود و از تجمع کامیون ها پشت صف جلوگیری شود.
نقش ریمدان در تجارت دو کشور
ریمدان یکی از مرزهای مهم برای ورود و ترانزیت کال از مسیر پاکستان به ایران است و بخشی از کالاهای واردتی از این مرز عبور می کنند. در مقابل، ایران از همین مسیر صادرات سوخت به پاکستان دارد. به همین دلیل، اختلال فعلی در این مرز، هم بر واردات و هم بر صادرات ایران اثر می گذارد.
پیامدهای برای زنجیره لجستیک
تردد ناوگان تجاری در مرز ریمدان پیش تر نیز بیش از ۲ برابر شد؛ اما رسوب ۱۷ هزار کانتینر در کراچی و توقف ۳ هزار کامیون در ریمدان، وضعیت را در سطحی بحرانی تر قرار داده است. این بحران می تواند بر هزینه حمل، زمان تحویل کالا، قشنگی موجود، قیمت نهاده و حتی قراردادهای بلندمدت شرکت های لجستیکی اثر بگذارد.
سنندجی با ابراز امیدواری نسبت به رفع مشکلات، گفت: «امیدواریم بتوانیم این موانع را برطرف کنیم و با ایجاد تسهیل گری، زمینه تردد کال و خودرو از مرزهای ایران و پاکستان را فراهم کنیم.» اما به جزای کارشناسی، تا زمانی که زیرساخت مرزی و پس کرانه ها ایجاد قعط شود، رسوب ۱۹ کانتینر در کراچی و صف ۳ هزار کامیون در ریمدان نیز متوقف بماند؛ موضوعی که می تواند هزینه های لجستیکی زنجیره تأمین را در ماه های پیش رو افزایش دهد.