| کد خبر: 255158 |

نگران تشعشعات آنتن های موبایل نباشید

تحقیقات جدید نشان می دهد نیاز به نگرانی خاصی در زمینه تشعشعات آنتن های موبایل وجود ندارد.

تین نیوز

تحقیقات جدید نشان می دهد نیاز به نگرانی خاصی در زمینه تشعشعات آنتن های موبایل وجود ندارد.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، سایت ها و دکل های موبایل معمولا در پشت بام منازل یا واحدهای اداری و تجاری شهری، در پارک ها، دیوارها، خیابان ها، چهارراه ها، جاده ها و نزدیک به جاده ها و قطارهای بین شهری  نصب می شوند و نصب سایت روی پشت بام منازل، با توجه به آنچه اعلام می شود، هیچ گونه خطر پرتوگیری برای ساکنان در بر ندارد، یکی از روش های متداول در جهان است که برای توسعه سریع شبکه ها مورد استفاده قرار می گیرد.

استاندارد تشعشات سایت ها در سطح بین الملل مشخص است و اگر عدد بالاتر از این باشد، سایت خطرناک خواهد بود؛  در ایران این عدد ۴ اعلام شده و اگر سطح تشعشات از این عدد فراتر رود اجازه نصب سایت داده نمی شود. با این حال بسیاری تصور می کنند تشعشعات حاصل از دکل های موبایل یکی از مهم ترین دلایل ابتلا به انواع سرطان است، اما این موضوع تاکنون به صورت علمی ثابت نشده است و تحقیقات جدید در یک موسسه تحقیقاتی آلمانی نشان می دهد که نیاز به نگرانی خاصی در این زمینه به ویژه درباره تشعشعات آنتن های موبایل وجود ندارد.

در ایران هم طی سالهای گذشته، بروز این نگرانی ها سبب شد مردم با نصب BTS های موبایل در محله ها یا اطراف ساختمانهایشان مخالفت کنند. بنابراین این موضوع در دستور کار دولت قرار گرفت و توجه ویژه ای برای کاهش خطرات امواج الکترومغناطیس از جمله امواج پارازیت ها انجام شد. در این راستا، ایستگاه های ثابت اندازه گیری تشعشعات غیریون ساز تا ۱۸ گیگاهرتز در نقاطی از مناطق حساس تهران شامل بیمارستان ها، مدارس و آسایشگاه های سالمندان نصب و راه اندازی شد تا تشعشعات پرتوهای رادیوئی و مایکروویو به صورت ۲۴ساعته و در تمامی روزهای هفته از سوی رگولاتوری پایش شود.

در همین رابطه وزارت ارتباطات در تازه ترین گزارش خود به این موضوع اشاره کرده است: برای ایجاد پوشش کامل ارتباطی در نقاط کور شهرها و روستاها، اپراتورهای ارتباطی نیاز به نصب دکل های  مخابراتی و تجهیزات مربوطه را دارند. اما گاهی اوقات به خاطر ذهنیتی که برخی از مردم از مضر بودن تشعشات این دکلها دارند، به اپراتورها اجازه نصب دکل و تجهیزات ارتباطی را در محله ها داده نمی شود که طبیعتا این اقدام باعث ایجاد مشکل و عدم آنتن دهی مناسب در نقاط کور می شود که حل این مشکل جز با همکاری ساکنین آن محله ها قابل حل نیست.

این درحالیست که سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بر اساس وظیفه ذاتی خود مستمرا تشعشعات دکل های مخابراتی را مورد پایش قرار داده و این روند همواره از سوی نهادهای نظارتی تخصصی همچون سازمان انرژی اتمی نیز بر اساس استانداردهای جهانی مورد بررسی دقیق و سختگیرانه ای قرار می گیرد چراکه حفظ سلامت مردم در اولویت وزارت ارتباطات قرار دارد.

خوشبختانه اندازه گیری میزان تشعشعات و نظارت دقیق بر آنها باعث شده که تاکنون میزان تشعشعات دکل های مخابراتی در سراسر کشور بسیار پایین تر از استانداردهای جهانی قرار داشته باشد. از همین رو نیاز است تا رسانه ها با ارائه اطلاعات دقیق، نگرانی مردم از مضر بودن تشعشعات دکل های مخابراتی را برطرف کنند تا  بتوان روند توسعه زیرساختهای ارتباطی سیار در کشور را با شتاب دنبال کرد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.