اتصال ریلی ارمنستان به ایران و روسیه از مسیر نخجوان و آذربایجان
رئیس جمهوری آذربایجان گفت که ارمنستان از طریق نخجوان به راه آهن ایران و از طریق جمهوری آذربایجان به راه آهن روسیه متصل خواهد شد.
رئیس جمهوری آذربایجان گفت که ارمنستان از طریق نخجوان به راه آهن ایران و از طریق جمهوری آذربایجان به راه آهن روسیه متصل خواهد شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، الهام علی اف در مصاحبه ای که شب گذشته (۱۵ دی) با رسانه های جمهوری آذربایجان انجام داد، گفت که باکو قصد دارد مناطق قره باغ و زنگزور شرقی را به جمهوری خودمختار نخجوان متصل کند.
وی با تأکید بر اینکه ارمنستان نیز از این پروژه منتفع خواهد شد، گفت: راه های میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ارمنستان و ترکیه گشوده خواهد شد و ارمنستان از طریق نخجوان به راه آهن ایران و از طریق جمهوری آذربایجان به راه آهن روسیه دسترسی خواهد یافت.
علی اف در ادامه این گفت وگو اعلام کرد که به ابتکار جمهوری آذربایجان پلی بر رودخانه ارس در منطقه آغبند در حال ساخت است.
وی افزود: در حال حاضر برای سفر از بخش اصلی جمهوری آذربایجان به نخجوان باید از مسیر طولانی بیله سوار استفاده کرد. در آینده تنها ۵۰ -۴۵ کیلومتر از طریق خاک ایران تا نخجوان فاصله خواهد بود؛ بنابراین از بخش اصلی تا نخجوان ۲ اتصال وجود خواهد داشت که یکی از طریق ایران و دیگری از طریق ارمنستان خواهد بود.
علی اف همچنین بر لزوم وجود خط آهنی که نخجوان را به ترکیه متصل سازد، تأکید کرد.