بازدید سایت : ۲۸۱۹۴
| کد خبر ۳۰۱۶۳۹
کپی شد

◄ چرا هنوز از ضربات ویرانگر نفوذ درس نگرفته ایم؟ / نگاهی به تاریخ نفوذ در ایران

نفوذ یکی از نمونه های فساد، تبعیض و ایجاد نارضایتی است، نفوذ منجر به ریزش شدید سرمایه های اجتماعی و نا امیدسازی مردم نسبت به حاکمیت می شود، نفوذ موجب خواهد شد تا برخی کسانی که در جایگاه حساس قرار گرفته با کسب امتیاز مادی و یا مسائل اخلاقی چشمان خود را به روی حقایق محیط پیرامون و منافع نظام ببندند و با گزارشات غلط و غیر واقعی تصمیم مدیران را به ضرر توده های مردم و مصالح کشور عوض کنند.

چرا هنوز از ضربات ویرانگر نفوذ درس نگرفته ایم؟ / نگاهی به تاریخ نفوذ در ایران
تین نیوز |

رضا علامه زاده: جریان شناسی موضوع نفوذ در ساختارهای  مختلف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در چهل و هفت سال گذشته، نشان می دهد، انقلاب اسلامی از بدو پیروزی، براثر غفلت، سهل انگاری و خیانت برخی افراد خود فروخته و سست عنصر داخلی و خارجی از رخنه خط نفوذ در بعضی بخش های امنیتی، حفاظتی، فرهنگی و اقتصادی متحمل خسارات جبران ناپذیری شده و عناصر نفوذی با ظاهری موجه توانسته اند بر اذهان  تصمیم گیران و مسئولان  تأثیرگذاری نموده و با مهندسی تصمیم مدیران و هدایت آن به نفع بیگانه و به ضرر مردم، علاوه بر زیان های مادی و فرهنگی، انسان های بزرگی از ایران اسلامی در این مسیر مظلومانه به شهادت رسیده اند.

 به همین دلیل رهبر معظم انقلاب با رصد دقیق مسائل داخلی و بین المللی در مناسبت های مختلف به ویژه چند سال اخیر بارها  نکات لازم را  به مردم و مسئولان برای هوشیاری و مقابله با جریان ( نفوذ)  بیان کرده و در یکی از همین دیدارها در تذکری مهم که نشان از نکته سنجی معظم له دارد می فرمایند:  «نفوذ در مراکز حساس و تصمیم گیر از سلاح نظامی خطرناک تر است»

 بی شک پیام این جمله رهبری  به متولیان و نهادهای مسئول آن است که سهل انگاری در مورد جریان نفوذ که از نظر ایشان کمترین آن جاسوسی است، می تواند چه پیامد های مخربی را  برای ایران اسلامی به دنبال داشته باشد. در این یادداشت بنا داریم با یک مقدمه کوتاه از دفاع مقدس دوازده روزه اخیر که رده پای نفوذ و عناصر خود فروخته هم در آن مشهود بود، ابعاد مختلف مسئله مهم خط نفوذ را از منظر مقام معظم رهبری با تحلیلی کوتاه تبیین و نمونه هایی مصداقی از ضربات نفوذ بر پیکره کشور در گذشته و حال را بیان نمائیم.

بررسی نقش زیانبار جریان نفوذ در حمله رژیم کودک کش اشغالگر قدس به کشور عزیزمان ایران، یک بار دیگر تأثیر رخنه افراد خود فروخته و ضعیف النفس را در این عملیات غافل گیری  و حمله به هسته فرماندهی نظامی ، جامعه علمی ، نخبگانی و مردم بسیار برجسته کرد، و اگر نبود هوشمندی و تدابیر رهبری و حضور و انسجام مردم در صحنه، معلوم نبود چه اتفاق غیر قابل جبران و بزرگتری برای کشور عزیزمان ایران اسلامی رقم زده می شد.

این وقایع نشان داد نهادها و دستگاه های مسئول از اتفاقات دهه شصت و بعد از آن  که جریان نفوذ تا بالاترین رده دستگاه های اجرایی و بعضا نهادهای امنیتی و حفاظتی ما رخنه کرده بود انگار هنوز درس لازم را نگرفته اند، افراد نفوذی که با ظاهری مؤجه   در واقع  نقش پیاده نظام دشمن  را بازی کرده  توانسته  اند، خسارات سنگینی را بر پیکره نحیف انقلاب وارد  و تا به امروز   علاوه بر ضرر و زیان  اقتصادی  و فرهنگی، جمعی از شخصیت های برجسته نظام را مظلومانه به شهادت برساندند.

واکاوی دقیق تر جنگ ترکیبی دوازده روزه اخیر دشمن علیه کشورمان و شهادت جمعی از جامعه نخبگانی و مردم، حاکی از این واقعیت است که  نهادهای، امنیتی می بایست با نگاهی نو  لایه های حفاظتی خود را برای پیشگیری و مقابله با وقایعی از این دست، در دستگاه های مختلف، سیاسی، امنیتی، قضایی، فرهنگی، اقتصادی و خدمت رسان را در ابعاد گوناگون به ویژه گلوگاه های نظارتی مانند، بازرسی، گزینش و حراست دستگاه ها، به طور قطع و یقین در هر سه قوه افزایش دهند.

 به طور کلی  نفوذ از منظر مقام معظم رهبری دوگونه است:

الف)‌  نفوذ فردی و موردی 

 ب) نفوذ  جریانی 

۱) نفوذ فردی یا موردی

نفوذ موردی خیلی نمونه دارد؛ معنایش این است که فرض کنید شما یک دم ودستگاهی دارید؛ یک مسئولی هستید؛ یک نفر را با چهره آرایش شده، بزک شده، با ماسک در مجموعه شما بفرستند؛ شما خیال کنید دوست است؛ درحالی که او دوست نیست؛ تا او بتواند کار خودش را انجام بدهد و گاهی جاسوسی است که این کمترینش است؛ یعنی کم اهمیت ترینش جاسوسی، خبرکشی و خبردهی است. گاهی کارش بالاتر از جاسوسی است؛ تصمیم شما را عوض می کند. شما یک مدیری هستید؛ یک مسئولی هستید؛ تصمیم گیر هستید و می توانید یک حرکت بزرگ یا مؤثری انجام بدهید. اگر این حرکت را این جور انجام بدهید، این، به نفع دشمن است. او می آید کاری می کند که شما حرکت را این جور انجام بدهید؛ یعنی تصمیم سازی و در همه دستگاه ها سابقه هم دارد؛ فقط هم دستگاه های سیاسی نیست؛ دستگاه های روحانی و دینی و مانند اینها هم همیشه وجود داشته».

۲)   نفوذ جریانی

نفوذ جریانی، یعنی شبکه سازی در داخل ملت؛ به وسیله پول که نقش پول و نقش امور اقتصادی این جا روشن می شود. عمده ترین وسیله، دو چیز [است ]؛ یکی پول، یکی هم جاذبه های جنسی. افراد را جذب کنند؛ دور هم جمع کنند؛ یک هدف جعلی و دروغین مطرح کنند و افراد مؤثر را، افرادی که می توانند در جامعه اثرگذار باشند، بکشانند به آن سمت مورد نظر خودشان.

آن سمت مورد نظر چیست؟ آن، عبارت است از تغییر باورها، تغییر آرمان ها، تغییر نگاه ها و تغییر سبک زندگی و کاری کنند که این شخصی که مورد نفوذ قرار گرفته است، تحت تأثیر نفوذ قرار گرفته، همان چیزی را فکر کند که آن آمریکایی فکر می کند؛ یعنی کاری کنند که شما همان جوری نگاه کنی به مسئله که یک آمریکایی نگاه می کند...

اگر این نفوذ نسبت به اشخاصی انجام بگیرد که اینها در سرنوشت کشور، سیاست کشور، آینده کشور، تأثیری دارند، شما ببینید چه اتفاقی می افتد! آرمان ها تغییر پیدا خواهد کرد؛ ارزش ها تغییر پیدا خواهد کرد؛ خواست ها تغییر پیدا خواهد کرد؛ باورها تغییر پیدا خواهد کرد. چه کسانی آماج نفوذند؟

آماج نفوذ چه کسانی هستند؟ عمدتاً نخبگان، عمدتاً افراد مؤثر، عمدتاً تصمیم گیران یا تصمیم سازان، اینها آماج نفوذند، اینها هستند که سعی می شود روی اینها نفوذ انجام بگیرد و بنابراین، نفوذ، خطر است. نفوذ، خطر بزرگی است.

نگاهی به تاریخ

نگاهی به تاریخ پر افتخار کشور نیز نشان میدهد، ایران کهن هم در طول تاریخ از خط نفوذ زخم های عمیقی بر پیکره خود دیده، قلمرو سرزمینی ایران  بر اثر نفوذ و خیانت برخی سلاطین حدود سه و نیم میلیون کیلومتر مربع کوچک شد و مبارزان و قهرمانان زیادی در خون سرخ خود غلطیده اند، تا ایران همچنان کوه دماوند استوار بماند، آریو برزن سردار نامدار ایرانی توسط یک چوپان نفوذی و خائن از سپاه اسکندر شکست خورد، امیرکبیر معمار نجات اقتصاد ایران در آن دوران توسط عناصر نفوذی مانند میرزا آقاخان نوری به شهادت رسید، میرزا کوچک خان جنگلی در شمال توسط عنصر نفوذی   و رئیس علی دلواری سردار جنوب نیز نه توسط انگلیس بلکه عامل نفوذی به نام غلامحسین تنگکی به شهادت رسیدند. قهرمانان بزرگی چون ستار خان و باقر خان از خطه آذربایجان جان دادند اما خاک ندادند.

در عصر ما نیز شخصیت های برجسته ای مانند، شهیدان رجایی، باهنر، بهشتی و یاران با وفایشان توسط عناصر ظاهرا لصلاح  اما نفوذی مانند کلاهی و کشمیری که تا بالاترین رده نهادهای امنیتی نفوذ کرده بودند در اوایل انقلاب به شهادت رسیدند.

جریان نفوذ موجب هدایت تصمیم گیری ها به سمت توسعه نامتوازن کشور نظیر استقرار و توسعه صنایع آب بر در دل کویر و فلات خشک مرکزی ایران ، فرونشست دشت ها ، زیان های زیست محیطی ، ناترازی در انرژی و خسارات هنگفت به اقتصاد کشور گردیده است.

هزاران همت اموال و دارایی های مردم  نیز درسالهای اخیر نتیجه سهل انگاری  نهادهای مسئول نسبت به وظایف نظارتی خود توسط همین عناصر نفوذی  رخنه کرده  در ساختارهای  مختلف کشور، حیف یا میل  شد و موجبات بدبینی مردم نسبت به نظام  و ریزش سرمایه های اجتماعی گردید، هزاران نیروی متعهد ، متخصص پاکدست و انقلابی توسط همین عناصر نفوذی با پرونده سازی و تصمیمات اشتباه مقامات مسئول از ساختارهای اداری و خدمت رسان  کشور حذف و مردم و نظام  را از خدمات صادقانه آنان محروم کرد.

 به طور کلی نفوذ موجب عادی انگاری تحرکات خلاف شرع و قانون عناصر نفوذی   و شکسته شدن قبح زشتی ها در مجموعه های اقتصادی، فرهنگی و خدمت رسان جامعه شده، و در نتیجه بی تفاوتی عوام و حتی خواص جامعه نسبت به مسائل و سرنوشت کشور در یک فرایند تدریجی را بدنبال داشته و زمینه فرو پاشی نرم را که از خواسته های دشمن است فراهم می نماید.

یادمان باشد مقام معظم رهبری فرمود «جاسوسی کمترین نوع نفوذ است» 

به اشتباه انداختن مسئولان در تصمیم گیری ها مهمترین ضربه عناصر نفوذ بر پیکره ایران حسین « ع» است، تصمیمات غلط ناشی از نفوذ، موجب نا امیدی جوانان، هدر رفت منابع، بهم خوردن امنیت روانی مردم و هدایت ارزش های فرهنگی جامعه به سمت و سوی اهداف دشمن با هزینه نظام میشود، نفوذ موجب رشد قارچ گونه مدیران بی تفاوت نسبت به سرنوشت کشور و حذف نیروهای کادر ساز مطابق با ارزش های انقلاب و منافع کشور می شود. 

عرصه های نفوذ در داخل کشور از نگاه مقام معظم رهبری:

۱) نفوذ اقتصادی

در زمینه های اقتصادی، چشم های بینای مسئولین اقتصادی، بایستی باز باشد و مواظب باشند که [دشمنان ] نفوذ اقتصادی پیدا نکنند؛ چون نفوذ دشمن، پایه اقتصادِ محکم را متزلزل می کند. آن جاهایی که نفوذ اقتصادی کردند، آن جاهایی که توانستند خودشان را بر اقتصاد کشورها و ملت ها، مثل یک بختکی سوار بکنند، پدر آن کشورها درآمد.

۲)   نفوذ فکری و فرهنگی

دشمن سعی می کند در زمینه فرهنگی، باورهای جامعه را دگرگون کند و آن باورهایی را که توانسته این جامعه را سرِپا نگه دارد، جابه جا کند؛ خدشه در آنها وارد کند و اختلال و رخنه در آنها به وجود بیاورد. خرج ها می کنند؛ میلیاردها خرج می کنند برای این مقصود؛ این، رخنه و نفوذ فرهنگی است.

۳)   نفوذ سیاسی

نفوذ سیاسی هم این است که در مراکز تصمیم گیری و اگر نشد تصمیم سازی، نفوذ بکنند. وقتی دستگاه های سیاسی و دستگاه های مدیریتی یک کشور تحت تأثیر دشمنان مستکبر قرار گرفت، آن وقت همه تصمیم گیری ها در این کشور بر طبقِ خواست و میل و اراده مستکبرین انجام خواهد گرفت؛ یعنی مجبور می شوند. وقتی یک کشوری تحت نفوذ سیاسی قرار گرفت، حرکت آن کشور و جهت گیری آن کشور در دستگاه های مدیریتی، بر طبق اراده آنهاست. آنها هم همین را می خواهند. آنها دوست نمی دارند که یک نفر از خودشان را بر یک کشوری مسلط بکنند.

۴) نفوذ امنیتی

نفوذ امنیتی چیز کوچکی نیست؛ اما در مقابل نفوذ فکری و فرهنگی و سیاسی، کم اهمیت است. نفوذ امنیتی، عوامل خودش را دارد. مسئولین گوناگون - از جمله خود سپاه- جلوی نفوذ امنیتی دشمن را با کمال قدرت، ان شاءالله می گیرند.

نتیجه گیری و نکات پایانی:

کمترین نوع نفوذ در ساختارهای مختلف کشور جاسوسی است، افراد نفوذی با عملکرد منافقانه خود امنیت روانی جامعه را بهم می ریزند، بیشترین ضربه و آثار زیانبار نفوذ جایی است که یک انسان بزک کرده، آرایش شده و ضعیف بر اثر غفلت و یا خیانت و احیانا توصیه افراد مسئول بدون  داشتن لیاقت  و شایستگی در یک دستگاه اقتصادی، فرهنگی، خدماتی، یا گلوگاه نظارتی قرار می گیرد، این شخص ضعیف النفس در ازای کسب منافع شخصی، طایفه ای، گروهی یا سیاسی تصمیم مدیران و مسئولان را به نفع دشمن  و به ضرر مردم تغییر داده و عملا به عامل بیگانه در دستگاه های، فرهنگی، اقتصادی و بعضا امنیتی کشور تبدیل می شوند، به تعبیری عامل نفوذی فردی و یا جریانی از کارهای بزرگی که قرار است با تصمیم مقامات مسئول منجر به کسب منافع عمومی و رضایتمندی آحاد مردم شود، جلوگیری و یا حداقل موجب تعویق آن منفعت برای کشور خواهد شد.

نفوذ یکی از نمونه های فساد، تبعیض و ایجاد نارضایتی است، نفوذ منجر به ریزش شدید سرمایه های اجتماعی و نا امیدی سازی مردم نسبت به حاکمیت می شود، نفوذ موجب خواهد شد تا برخی کسانی که در جایگاه حساس قرار گرفته با کسب امتیاز مادی و یا مسائل اخلاقی چشمان خود را به روی حقایق  محیط پیرامون و منافع نظام ببندند و با گزارشات غلط و غیر واقعی تصمیم مدیران را به ضرر توده های مردم و مصالح کشور عوض کنند.

 افراد نفوذی و منفعت طلب در جبهه داخلی به طریق اولی در برابر اجنبی و وسوسه لقمه های چرب بیگانه نیز تاب آوری نداشته و خواسته و یا ناخواسته در بزنگاه ها به عامل بیگانه تبدیل شده و به زیان کشور و منافع مردم عمل خواهند کرد.

نفوذ موجب ورود عناصر مخالف امام و انقلاب به بدنه حاکمیت و دستگاه های دولتی می شود به فرموده  رهبر فرزانه انقلاب «عامل نفوذی با دروغ سازی موجب جدا کردن دوستان انقلاب و نیروهای کادر ساز از انقلاب می شوند، نفوذ موجب ایجاد خلل در باورها و معرفت های دینی و انقلابی مردم می شود»

شرایط حساس امروز اقتضا می کند، نهادهای مرتبط که مسئولیت صیانت از سرمایه انسانی و مادی کشور را عهده دار می باشند، ضمن توجه به ابعاد مختلف لایهه های نفوذ و رصد و پالایش مستمر نیروی انسانی در گلوگاه ها، از اتفاقات اخیر و ضرر و زیان ویرانگر مادی و معنوی دشمن به کشور که بی شک بخش مهمی از آن حاصل رخنه عناصر نفوذی در دستگاه ها و کوتاهی  مقامات مسئول  نسبت به وظایف نظارتی خود اتفاق افتاد، عبرت بگیرند.

 چشم ها را باید شست و فارغ از جناح بندی های رایج سیاسی، با آسیب شناسی و حساسیت بیشتر نسبت به موضوع نفوذ موریانه ای در بدنه دستگاه های، اقتصادی، فرهنگی، نظامی ، امنیتی، خدماتی و قضایی به گونه ای  جامع تر از گذشته به این مسئله مهم نگاه و به تذکرات رهبری فرزانه انقلاب در موضوع نفوذ توجه جدی تر و موشکافانه تری داشت .

*  فعال جهادی، فرهنگی و حوزه رسانه

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.