مهرماه توسعه در راه های ایران؛ از افتتاح آزادراه اصفهان–شیراز تا ریلگذاری 50 کیلومتر راه آهن چابهار-زاهدان در یک ماه
شرکت ساخت و توسعه با اجرای طرح های بزرگ عمرانی در مهرماه ۱۴۰۴ با افتتاح چندین پروژه ملی، آغاز عملیات اجرایی طرح های کلان و بازدیدهای میدانی متعدد در بخش های آزادراهی، ریلی و بزرگراهی، جلوه ای از پویایی و تحرک در مسیر توسعه زیرساخت های ایران را به نمایش گذاشت.
شرکت ساخت و توسعه با اجرای طرح های بزرگ عمرانی در مهرماه ۱۴۰۴ با افتتاح چندین پروژه ملی، آغاز عملیات اجرایی طرح های کلان و بازدیدهای میدانی متعدد در بخش های آزادراهی، ریلی و بزرگراهی، جلوه ای از پویایی و تحرک در مسیر توسعه زیرساخت های ایران را به نمایش گذاشت.
به گزارش تین نیوز به نقل از مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی شرکت مادر تخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، مهرماه امسال ماهی پرکار و پرشتاب برای این مجموعه بود؛ ماهی که در آن پروژه های بزرگ عمرانی از شمال تا جنوب کشور شاهد آغاز، افتتاح و ارزیابی های میدانی بودند و نقش این شرکت در پیشبرد شبکه حمل ونقل کشور پررنگ تر از همیشه جلوه کرد.
شتاب در محورهای آزادراهی و بزرگراهی کشور
در نخستین روزهای مهر، عملیات تکمیلی آزادراه منجیل – رودبار با حضور و تأکید معاون وزیر راه و شهرسازی آغاز شد؛ طرحی که امید تازه ای برای رفع گلوگاه ترافیکی مسیر پایتخت به سمت شمال کشور محسوب می شود.
در استان گیلان، کنارگذر لنگرود و تقاطع غیرهمسطح کومله با دستور معاون وزیر راه به بهره برداری رسید و بلافاصله عملیات اجرایی تقاطع غیرهمسطح شهید املاکی در همان محور آغاز شد تا روند تکمیل شبکه بزرگراهی شرق گیلان تسریع شود.
در غرب کشور نیز افتتاح تونل سیاه طاهر در محور جوانرود – ثلاث باباجانی و آغاز توسعه محور قزانچی – روانسر گامی مهم در ایمن سازی جاده های کوهستانی و تسهیل دسترسی مردم مناطق مرزی بود.
در همین ماه، قطعه ۷ آزادراه اصفهان – شیراز با اعتباری بالغ بر ۲۲ هزار میلیارد ریال با حضور ویدیو کنفرانسی رییس جمهور و وزیر راه وشهرسازی به بهره برداری رسید تا مسیر ترانزیتی جنوب کشور گامی دیگر به تکمیل نزدیک تر شود.
تحولات مهم در بخش ریلی
در بخش ریلی، مهرماه با آغاز عملیات ریل گذاری راه آهن کرمانشاه – خسروی همراه بود؛ پروژه ای راهبردی که به عنوان حلقه اتصال شرق و غرب کشور شناخته می شود و تکمیل آن نقش مهمی در توسعه کریدورهای بین المللی و دسترسی ریلی به مرز خسروی خواهد داشت.
ثبت رکورد بی سابقه ریلگذاری 50 کیلومتر از مسیر ریلی چابهار-خاش در مهرماه و دستیابی به سرعت روزانه ۳۵۰۰ متر، فصل تازه ای در تاریخ توسعه ریلی کشور گشود که نشان دهنده عزم جدی دولت برای تکمیل شبکه ریلی شرق کشور و اتصال بندر استراتژیک چابهار به شبکه ریلی کشور است.
همچنین، بازدیدهای مشترک رئیس دفتر رئیس جمهور، اعضای کمیسیون عمران مجلس و معاون وزیر راه و شهرسازی از پروژه های راه آهن رشت – آستارا و راه آهن اصفهان – داران – ازنا انجام شد تا روند اجرای این طرح های ملی از نزدیک مورد بررسی و تسریع قرار گیرد.
در روزهای پایانی ماه نیز بازدید معاون وزیر راه و نایب رئیس مجلس از محور ریلی گل گهر – شیراز انجام شد و در این بازدید بر اهمیت تکمیل سریع تر این مسیر ترانزیتی تأکید گردید.
همکاری های منطقه ای و دیپلماسی عمرانی
در نخستین روزهای مهر، بازدید مشترک هیئت های ایران و جمهوری آذربایجان در سطح وزرای دو کشور از محور جلفا – کلاله صورت گرفت. در این بازدید میدانی، دو طرف بر تکمیل پل مرزی کلاله – آغبند تا پایان سال تأکید کردند؛ اقدامی که گامی مؤثر در گسترش همکاری های عمرانی و حمل ونقلی منطقه ای محسوب می شود.
تعامل با بخش خصوصی و توجه به سرمایه انسانی
در کنار پروژه های اجرایی، شرکت ساخت و توسعه در حوزه تعاملات صنفی نیز فعال بود. دیدارصمیمانه معاون وزیر راه و شهرسازی با اعضای انجمن شرکت های راهسازی ایران با هدف هم افزایی و بهره گیری از ظرفیت های بخش خصوصی در اجرای پروژه های ملی برگزار شد و دیدار معاون وزیر راه و شهرسازی با مدیرعامل بانک مسکن به منظور سرمایه گذاری در احداث آزادراه چالوس-رامسر نیز در این ماه صورت گرفت.
در حوزه فرهنگی، حضور بانوان شرکت ساخت و توسعه در نخستین المپیاد فرهنگی و ورزشی وزارت راه و شهرسازی با حضور ۹۰۰ شرکت کننده از سراسر کشور انجام شد که این رویدادی ضمن ترویج نشاط و همدلی در میان بانوان شاغل، نشان دهنده رویکرد انسانی و فرهنگی این مجموعه در کنار مأموریت های عمرانی است.
رویکردی نوین در اطلاع رسانی عملکرد
در رویکردی نوین، روابط عمومی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور با هدف افزایش شفافیت و اطلاع رسانی موثر، هر هفته پروژه های اولویت دار استان ها را معرفی می کند. این اقدام نه تنها زمینه تعامل نزدیک تر با رسانه ها و هموطنان را فراهم می کند، بلکه امکان رصد پیشرفت پروژه ها و انتقال دستاوردهای ملموس به مخاطبان را به صورت مستمر و شفاف فراهم می آورد.
همچنین همانند ماه های گذشته مدیرعامل و معاونان شرکت ساخت در رسانه ملی حضور یافتند و در گفت وگو با برنامه های مختلف، اقدامات و پیشرفت پروژه های کلیدی شرکت را تشریح کردند. این حضور به ارتقای شفافیت عملکرد شرکت و انعکاس دستاوردهای ملموس در حوزه حمل ونقل کشور کمک شایانی کرد.