| کد خبر ۳۲۳۵۹۴
کپی شد

۱۶ کیلومتر نخست منطقه سه آزادراه تهران ـ شمال در حال احداث است

معاون وزیر راه و شهرسازی از ورود منطقه سه آزادراه تهران ـ شمال به مرحله اجرا خبر داد و گفت: مطالعات و الزامات مورد نیاز این منطقه انجام شده و مجوزهای زیست محیطی بخش های مختلف مسیر نیز اخذ شده است.

۱۶ کیلومتر نخست منطقه سه  آزادراه تهران ـ شمال در حال احداث است
تین نیوز |

هوشنگ بازوند، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور، در جلسه بررسی آخرین وضعیت اجرایی منطقه سه آزادراه تهران ـ شمال اظهار کرد: منطقه سه آزادراه تهران ـ شمال از پیچیده ترین بخش های این آزادراه است و اجرای آن به دلیل شرایط خاص توپوگرافی، حجم بالای تونل ها و پل های بزرگ و محدودیت دسترسی به جبهه های کاری، نیازمند برنامه ریزی دقیق و تأمین به موقع منابع و تجهیزات است.

به گزارش  تین نیوز به نقل از روابط عمومی شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور، هوشنگ بازوند افزود: در حال حاضر ۱۶ کیلومتر نخست منطقه سه، از پل زنگوله تا محدوده ولی آباد، در دست اجرا قرار دارد و احداث این بخش با تقسیم بندی اجرایی مشخص و با استفاده از ظرفیت پیمانکاران داخلی دنبال می شود. 

بازوند همچنین اعلام کرد: اعتبار مورد نیاز برای ساخت این بخش حدود ۷۰ همت است و در صورت تأمین منابع مالی مورد نیاز از سوی دولت و سرمایه گذار، امکان تکمیل و بهره برداری آن در یک برنامه ۴۸ ماهه وجود دارد.

بازوند با اشاره به بررسی روش های نوین برای کاهش زمان اجرای تونل ها گفت: برای دو دستگاه ماشین حفاری مکانیزه تونل (TBM) مطالعات و بررسی های لازم در حال انجام است و در صورت تأمین منابع و طی فرآیندهای قانونی برای ورود این تجهیزات، می توان زمان اجرای عملیات را به میزان قابل توجهی کاهش داد و در صورت تحقق شرایط پیش بینی شده، زمان ساخت تا حدود نصف کاهش پیدا کند.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور ادامه داد: در کنار روش مکانیزه، برنامه اجرای سنتی پروژه نیز متوقف نشده است. استفاده از ماشین آلات موجود، احداث تونل دسترسی و خدمت، افزایش جبهه های کاری و به کارگیری روش های مهندسی و مدیریتی می تواند امکان پیشبرد عملیات را حتی در صورت فراهم نشدن تجهیزات مکانیزه فراهم کند.

بازوند با اشاره به حساسیت های زیست محیطی اجرای این منطقه گفت: محیط زیست برای منطقه سه یک موضوع حاشیه ای نیست و از مرحله مطالعات در فرآیند آماده سازی پروژه مورد توجه قرار گرفته است. برای هشت کیلومتر ابتدایی مسیر، مجوز زیست محیطی اخذ شده و مجوز زیست محیطی کریدور دره چالوس تا انتهای منطقه سه، نیز دریافت شده است.

وی افزود: مطالعات هیدرولوژی و ارزیابی اجتماعی کریدورهای دره فیروزآباد و دره چالوس انجام شده و گزارش مدیریت و پایش زیست محیطی برای ۱۶ کیلومتر نخست مسیر نیز تهیه و به سازمان حفاظت محیط زیست ارسال شده است. تهیه و ارسال گزارش مدیریت و پایش زیست محیطی کریدور دره چالوس نیز در حال پیگیری است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور با اشاره به دشواری های اجرایی این منطقه بیان کرد: شیب های تند، دیواره های سنگی، دره های عمیق، پوشش جنگلی و زیستگاه های حساس، محدودیت فضای استقرار کارگاه و دپوی مصالح، فصل سرد طولانی و ضرورت حفظ ایمنی و جریان ترافیک در محور موجود چالوس، از مهم ترین ملاحظات اجرای این پروژه است و برنامه اجرایی باید با در نظر گرفتن هم زمان تمام این عوامل تنظیم شود.

 وی با اشاره به ویژگی های فنی ساخت منطقه سه آزادراه تهران-شمال گفت: این محدوده حدود ۴۹ کیلومتر طول دارد و از پل زنگوله تا مرزن آباد امتداد می یابد؛ به دلیل شرایط کوهستانی مسیر، بخش عمده این منطقه در تونل و پل های بزرگ اجرا خواهد شد. در طرح اجرایی این منطقه، حدود ۸۱ رشته تونل با مجموع طول تقریبی ۷۱ کیلومتر و ۶۳ دستگاه پل بزرگ با مجموع طول حدود ۱۲ کیلومتر پیش بینی شده است و حجم عملیات خاکی نیز حدود ۱۲ میلیون مترمکعب برآورد می شود. این مشخصات، منطقه ۳ را در زمره پیچیده ترین طرح های آزادراهی کشور قرار داده است.

بازوند در پایان با اشاره به پیش بینی احداث مجموعه خدماتی در کیلومتر ۲۷ منطقه سه گفت: این مجموعه در دو مرحله و در مساحت های حدود ۶ هزار و ۱۵ هزار مترمربع پیش بینی شده و برآورد روز اجرای آن حدود ۲ همت است. هدف ما این است که هم زمان با پیشبرد عملیات اصلی، الزامات خدماتی و بهره برداری مسیر نیز در طراحی و اجرای پروژه دیده شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.