بازدید سایت : ۴۶۹۷۴
| کد خبر ۲۹۶۵۰۳
کپی شد

◄ راه آهن رشت آستارا؛ تیم روسی در ایران مستقر شد/ مزایای ساخت این خط ریلی چیست؟

عباس خطیبی معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل از استقرار تیم روسی در ایران و برگزاری جلسات پی در پی با نمایندگان روسیه خبر داده و عنوان کرده که پروژه راه آهن رشت به آستارا پویا و در جریان است و هیچ توقفی ندارد.

راه آهن رشت آستارا؛ تیم روسی در ایران مستقر شد/  مزایای ساخت این خط ریلی چیست؟
تین نیوز |

با وجود مخالفت های موجود برای ساخت  راه آهن رشت به آستارا، دولت مصمم به اجرای این پروژه است و در آخرین اطلاع رسانی که از سوی مقام شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور صورت گرفته عباس خطیبی معاون این شرکت از استقرار تیم روسی در ایران و برگزاری جلسات پی در پی با نمایندگان روسیه خبر داده و عنوان کرده که این پروژه پویا و در جریان است و هیچ توقفی ندارد. 

به گزارش تین نیوز، موافقان ساخت راه آهن رشت آستارا به طور عمده این مسیر ریلی را یکی از پروژه های مهم حمل و نقل در ایران و منطقه و حلقه اتصال کریدور شمال جنوب می دانند. 

راه آهن رشت آستارا؛ حلقه اتصال کریدور شمال جنوب

به اعتقاد آنان،  این راه آهن بخش مهمی از کریدور حمل و نقل شمال جنوب را تشکیل می دهد که ایران را به کشورهای شمالی مانند روسیه و کشورهای جنوبی مانند هند و دیگر کشورهای خلیج فارس متصل می کند.

نقش مهم راه آهن رشت آستارا در حمل و نقل بین المللی

از نگاه موافقان راه آهن رشت آستارا، نقش مهمی در تجارت و حمل و نقل بین المللی دارد و احداث آن به تسهیل حرکت کالا و مسافر کمک کرده، موجب کاهش هزینه ها و زمان مرتبط با حمل و نقل می شود و در نتیجه رونق اقتصادی را در کشور و منطقه بهبود دهد چرا که با بهبود زیرساخت های حمل و نقل، امکان جذب سرمایه گذاری های داخلی و خارجی افزایش می یابد و این موضوع در نهایت به رشد اقتصادی منجر می شود.

یکی دیگر از مزایایی که از سوی موافقان ساخت راه آهن رشت آستارا مطرح می شود، توسعه گردشگری است.از نگاه موافقان، این پروژه عامل جذب گردشگر بوده و به توسعه صنعت گردشگری در شمال کشور کمک می کند.

ضمن این که استفاده از حمل و نقل ریلی به جای حمل و نقل جاده ای می تواند به کاهش آلایندگی و ترافیک و حفظ محیط زیست کمک کند و در عین حال با توسعه زیرساخت ها و امکانات در مناطق حاشیه ای و روستاها موجب بهبود معیشت ساکنان منطقه شود.

تاثیرات مثبت اقتصادی راه آهن رشت آستارا

در مجموع موافقان ساخت راه آهن رشت آستارا، از این پروژه به عنوان یک پروژه کلیدی در بهبود زیرساخت های حمل و نقل در ایران، یاد می کنند که اجرای آن اهمیت زیادی دارد و می تواند تأثیرات مثبتی در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی داشته باشد.

به همین دلیل مقامات دولتی از اجرای بی وقفه این پروژه و پویایی آن خبر می دهند.

تملک اراضی در حال انجام است

در همین زمینه روز گذشته،  معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با بیان اینکه روند تملک اراضی پروژه خط آهن رشت آستارا در حال انجام است، گفته که « همچنان مشغول تملک اراضی مسیر هستیم و این اقدام یکی از آیتم های مهم پروژه محسوب می شود»

عباس خطیبی افزوده «  ٢٠ کیلومتر طول مسیر به طور رسمی به روس ها تحویل شده است و روس ها هم در حال مطالعات و برنامه ریزی هستند. ما هم به عنوان طرف ایران میزان کیلومتراژ تملک اراضی را اضافه می کنیم و در حال حاضر به بیش از ٣۴ کیلومتر رسیده ایم».

وی با بیان اینکه «در تلاش هستیم این عدد را به ۵٠ کیلومتر برسانیم و به طرف روس تحویل دهیم » تاکید کرده که« به زودی این میزان اراضی را هم به روس ها تحویل می دهیم تا روس ها مطالعات در اراضی جدید را هم انجام دهند».

طراحی مسیر و پروژه خط آهن انجام شده است 

به گفته وی، «طراحی مسیر و پروژه خط آهن انجام شده و در بحث مطالعات هم با روس ها به توافق رسیده ایم و صورت جلسه شده البته مطالعات سطوح مختلفی را دارد». خطیبی گفته که « درباره تدقیق کارهای ژئوتکنیک روس ها دغدغه هایی دارند و از این بابت سال گذشته الحاقیه را با روس ها امضا کردیم و به روس ها اجازه دادیم تدقیق نقشه برداری و ژئوتکنیک را انجام دهند و روسیه هم از اسفند ماه سال گذشته اقدامات خود را آغاز کرده اند».

تملک اراضی از تعهدات ایران است

خطیبی در پاسخ به این سوال ایلنا که آیا تملک اراضی با پول روسیه و تامین مالی روس ها انجام می شود، عنوان کرده « تملک اراضی از تعهدات ایران است و اراضی از منابع خودمان تملک و آزاد سازی می شود» .

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • امین پاسخ

    به کوری چشم تنگ نظران وخودخواهان ؛این راه اهن ساخته میشود
    تاکورشودهرانکه نتوانددید

  • پرویز باورصاد پاسخ

    شاید اول بهتر می‌بود که اول اولویت راه آهن گیلان از رشت به مهم‌ترین بندر شمال یعنی انزلی بعنوان بزرگترین بندر تجاری شمال و حتی دریای خزر تعبیه می‌شد و از آنجا با‌میل به مسیر کنونی بطرف آستارا و ج. آذربایجان میرفت! ولی ظاهرا مسائل سیاسی شهری نافذ! باعًث این عدم لحاظ و فرعی شدن بندر مصالح تجارت واردات/صادرات ملی و همچنین کمک باقتصاد راه آهنی شهرهای کناری گردیده و یا شده است.