◄ واگذاری لکوموتیوها به بخش خصوصی؛ گام تازه راه آهن برای افزایش کارآمدی حمل و نقل ریلی
رئیس هیئت مدیره انجمن مهندسی حمل و نقل ریلی ایران، واگذاری لکوموتیوها به بخش خصوصی را از اقدامات اساسی ماه های اخیر راه آهن دانست و بر ضرورت تقویت تعامل میان بخش دولتی و خصوصی برای افزایش ظرفیت و کارآمدی حمل و نقل ریلی تأکید کرد.
رئیس هیئت مدیره انجمن مهندسی حمل و نقل ریلی ایران، واگذاری لکوموتیوها به بخش خصوصی را از اقدامات اساسی ماه های اخیر راه آهن دانست و بر ضرورت تقویت تعامل میان بخش دولتی و خصوصی برای افزایش ظرفیت و کارآمدی حمل و نقل ریلی تأکید کرد.
دستور ویژه رئیس جمهور برای توسعه قطارهای حومه ای
به گزارش تین نیوز، سیدابوالفضل بهره دار، رئیس هیئت مدیره انجمن مهندسی حمل و نقل ریلی ایران، یکشنبه ۳ آبان ۱۴۰۵ در نشست خبری نوزدهمین همایش بین المللی حمل و نقل ریلی، با اشاره به اقدامات اخیر در حوزه حمل و نقل ریلی، از نهایی شدن موضوع قطار کامل و واگذاری لکوموتیوها به بخش خصوصی خبر داد و بر ضرورت تقویت تعامل میان بخش دولتی و خصوصی تأکید کرد.
بهره دار گفت: «با موافقت مدیرعامل و قائم مقام راه آهن موضوع قطار کامل طی مدت گذشته نهایی شده و تعامل موثری میان بخش دولتی و خصوصی در حال شکل گیری است.»
وی واگذاری لکوموتیوها به بخش خصوصی را از اقدامات اساسی ماه های اخیر دانست و با اشاره به کم سابقه بودن این اقدام در تاریخ راه آهن افزود: «این اقدام از سرفصل های اساسی فعالیت های ماه های اخیر است و برای نخستین بار در تاریخ راه آهن، لکوموتیوها به بخش خصوصی واگذار می شوند. بخش خصوصی به عنوان پیشران فعالیت های اقتصادی، باید مورد توجه ویژه قرار گیرد و توسعه تعامل با این بخش می تواند به افزایش ظرفیت و کارآمدی حمل و نقل ریلی کمک کند.»
رئیس هیئت مدیره انجمن مهندسی حمل و نقل ریلی ایران همچنین درباره اهمیت توسعه قطارهای حومه ای اظهار کرد: «سه محور اساسی برای این رویداد در نظر گرفته شده که یکی از محورهای مهم آن قطارهای حومه ای است؛ موضوعی که با توجه به شرایط کنونی اهمیت ویژه ای دارد. توسعه قطارهای حومه ای می تواند به افزایش رفاه نسبی، کاهش مصرف سوخت و کاهش سفرهای جاده ای منجر شود. از این رو استفاده از ظرفیت های موجود برای توسعه این بخش باید مورد توجه قرار گیرد. هدف اصلی ایجاد تبادل نظر و تعامل سازنده میان دستگاه های مختلف و استفاده از ظرفیت های متقابل است. در این میان بخش خصوصی یکی از محورهای اصلی همایش به شمار می رود و باید زمینه استفاده بیشتر از توانمندی های آن فراهم شود.»
بهره دار با اشاره به ادامه فعالیت راه آهن با وجود محدودیت ها گفت: «با وجود موانع و محدودیت های ایجادشده، راه آهن به فعالیت خود ادامه می دهد و بر اساس شاخص های موجود، میزان فعالیت ها در مقایسه با گذشته افزایش یافته است.»
وی همچنین درباره جابه جایی کانتینرها و تعاملات ریلی با کشورهای منطقه گفت: «این موضوعات نیز در حال پیگیری است و تعاملات میان ایران و کشورهای منطقه در حوزه حمل و نقل ریلی ادامه دارد.»
بهره دار با اشاره به اهمیت تبدیل پژوهش های دانشگاهی به دستاوردهای عملی گفت: «تولید مقالات علمی صرفا برای انجام یک فعالیت دانشگاهی نیست بلکه باید به تولید ایده منجر شود. این ایده ها باید دنبال شوند تا به پدیده های عملی تبدیل شده و در نهایت امکان تجاری سازی آن ها فراهم شود. اگرچه در کشور هنوز با محدودیت هایی در زمینه تبدیل ایده به محصول و دستاوردهای عملی مواجه هستیم اما این روند در بخش های اجرایی توانسته است آثار خود را نشان دهد.»
وی با اشاره به برگزاری این رویداد در روزهای ۱۹ و ۲۰ آبان ماه گفت: با وجود محدودیت های موجود، از جمله تعطیلی بخشی از دانشگاه ها و تحریم ها، حدود ۳۸۰ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شد که پس از ارزیابی، ۲۴۴ مقاله برای حضور در این رویداد علمی پذیرفته شد.
وی با بیان اینکه از مقالات پذیرفته شده، ۶۹ مقاله به صورت ارائه علمی در همایش مطرح می شود، تصریح کرد: استقبال دانشگاه ها، شرکت های ریلی، تولیدکنندگان، سازندگان و سازمان های اجرایی از این دوره قابل توجه بوده است. در این میان، راه آهن و مجموعه های مترو سهم قابل توجهی در ارائه مقالات داشته اند.
بهره دار با اشاره به ابعاد بین المللی این رویداد افزود: «با وجود محدودیت ها و تحریم ها، پنج سازمان بین المللی حضور خود را در این همایش اعلام کرده اند که در شرایط کنونی اتفاقی قابل توجه است.»
وی از حضور دبیرکل شورای بین المللی هماهنگی حمل و نقل از روسیه و برگزاری نشست تخصصی با محور لجستیک خبر داد و گفت: رئیس اتحادیه بین المللی راه آهن ها نیز در مراسم افتتاحیه به صورت مجازی سخنرانی خواهد کرد. همچنین رئیس کمیته سازمان همکاری راه آهن ها از لهستان و نمایندگانی از نهادهای منطقه ای و بین المللی در برنامه های همایش مشارکت خواهند داشت.
رئیس هیئت مدیره انجمن مهندسی حمل و نقل ریلی ایران با اشاره به محورهای اصلی همایش تأکید کرد: توسعه قطارهای پرظرفیت، افزایش رفاه مسافران، کاهش مصرف سوخت و دیجیتال سازی از موضوعات مهم مورد توجه در این دوره است. در کنار این محورها، بررسی راهکارهای توسعه لجستیک و افزایش سهم شبکه ریلی در جابه جایی کالا و تجارت منطقه ای نیز اهمیت ویژه ای دارد.
بهره دار در پایان از فعالان صنعت ریلی، دانشگاهیان، شرکت های داخلی و خارجی و اصحاب رسانه دعوت کرد در نوزدهمین همایش بین المللی حمل و نقل ریلی حضور یابند و با مشارکت در مباحث تخصصی، به تقویت ارتباط میان دانش، صنعت و سیاست گذاری در این حوزه کمک کنند.
نوزدهمین همایش بین المللی حمل و نقل ریلی روزهای ۱۹ و ۲۰ آبان ۱۴۰۵ در مرکز همایش های دانشگاه علم و صنعت ایران در تهران برگزار می شود.