بازدید سایت : ۴۶۹۷۴
| کد خبر ۲۹۶۵۲۰
کپی شد

چشم‌ انتظاری ساخت مهم‌ ترین خط آهن ایران به پایان می‌ رسد

ساخت خط ریلی چابهار-زاهدان از ۱۵ سال پیش کلید خورده که به گفته مسئولان و عوامل مرتبط آن، پیشرفت فیزیکی آن به حدود ۸۰ درصد رسیده و با تلاش‌ های تیم اجرایی، تا پایان سال جاری به بهره‌ برداری می‌رسد.

چشم‌ انتظاری ساخت مهم‌ ترین خط آهن ایران به پایان می‌ رسد
تین نیوز |

اتصال راهبردی خط آهن ۱۶۴۰ کیلومتری چابهار-زاهدان-سرخس به شبکه ریلی کشور که نقش پررنگی در جابه جایی کالا از چابهار، تنها بندر اقیانوسی کشور به سایر نقاط ایران و کشورهای هم جوار دارد، از سال ۱۳۸۹ آغاز شده ولی به بهانه های تخصیص نیافتن به موقع اعتبارات پیشرفت قابل قبولی نداشته است.

 به گزارش تین نیوز به نقل از فارس، راه آهن چابهار-زاهدان بندر چابهار را به خط ریلی کریدور شمال-جنوب متصل کرده و این منطقه را به شاه راه ریلی منطقه و بین الملل مبدل می کند و سبب توسعه جنوب شرق کشور و گسترش مبادلات تجاری، اقتصادی و فعالیت های تنها بندر اقیانوسی ایران می شود و در نهایت این بندر راهبردی را به دریاچه خزر و سایر حوضه های آبی پیرامون ایران وصل می کند. 

این در حالی است که این خط ریلی می تواند بخشی از کریدور شرق-غرب و متصل شونده به کریدور ۶۰ میلیارد دلاری چین-پاکستان (CPEC) نیز باشد.حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، روز چهارشنبه دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ به همراه سردار عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء(ص)، از پروژه راه آهن چابهار-زاهدان بازدید میدانی به عمل آورد.

سلامی با اشاره به ویژگی های فنی و موقعیت ژئوپلیتیکی این مسیر ریلی گفت: این پروژه به طول تقریبی ۷۳۰ کیلومتر، با عبور از مناطق بسیار دشوار و پیچیده جغرافیایی، شامل ده ها پل و تونل بزرگ، یکی از پروژه های فنی پیچیده کشور محسوب می شود. وی افزود: خوشبختانه، پیشرفت فیزیکی آن به حدود ۸۰ درصد رسیده و تلاش جهادی شبانه روزی تیم های اجرایی، نوید بخش بهره برداری از آن تا پایان سال جاری است.

خاطر نشان می شود تکمیل این مسیر و اتصال آن به سرخس، عملاً کریدور شرقی کشور را از جنوب تا شمال پیوسته کرده و ایران را به حلقه واسط میان آسیای میانه و آب های آزاد دریای عمان و خلیج فارس تبدیل می کند؛ این یعنی شکل گیری یک گذرگاه اقتصادی استراتژیک و اثرگذار که از آن به عنوان یکی از شاهکارهای سازندگی کشور می توان یاد کرد.

وزیر راه و شهرسازی فرزانه صادق در اولین گفتگوی زنده با مردم در ۱۴۰۴، از تکمیل خط ریلی چابهار-زاهدان تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داده بود که بدین ترتیب چشم انتظاری ۱۵ ساله برای احداث این خط ریلی به سر می آید. چندی پیش نیز عباس خطیبی، معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه های شرکت ساخت، اعلام کرده بود که طبق برنامه ریزی های انجام شده، این مسیر ریلی در سال ۱۴۰۶ به اتمام می رسد و وارد فاز بهره برداری می شود.

مهدی باقری، کارشناس ترانزیت اظهار کرد: تکمیل راه آهن چابهار-زاهدان و امتداد مستقیم آن به سرخس، تحولات بزرگی در اقتصاد سواحل مکران، ترانزیت خارجی و حوزه جنوب شرق کشور، توسعه حمل ونقل و رونق ترانزیت کالا و تجارت را به همراه دارد و می تواند جابجایی کالا را از بندر چابهار صدها برابر افزایش دهد.

وی ادامه داد: ورود بخش غیردولتی به سرمایه گذاری و اپراتوری شاخه شرقی کریدور شمال-جنوب (خط ریلی چابهار-زاهدان-سرخس)، تحول شگرفی در امنیت و توسعه شرق کشور ایجاد خواهد شد. این کارشناس افزود: این تغییر و تحول می تواند به اشتغال زایی، همبستگی منافع اقتصادی برای افزایش انعطاف پذیری در برابر تحریم ها، احیای نقش فعال در زنجیره ارزش منطقه ای و فراتر از آن تنظیم منافع مشترک مردم با دولت و حاکمیت منجر شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.