بازدید سایت : ۷۰۰۳۸
| کد خبر ۲۹۷۴۹۵
کپی شد

ژنو میزبان گفت وگوی رهبران حمل و نقل جاده ای اوراسیا

​با افزایش ۹۰ درصدی عملیات حمل و نقل تحت سیستم TIR در چین طی یک سال گذشته، نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه جهانی حمل و نقل جاده ای (IRU) از چین و منطقه اوراسیا در نشستی در ژنو، بر توسعه مسیرهای جدید، گسترش پایانه های لجستیکی و بهره برداری از ظرفیت های بلااستفاده ترانزیتی تأکید کردند.

ژنو میزبان گفت وگوی رهبران حمل و نقل جاده ای اوراسیا
تین نیوز |

با افزایش ۹۰ درصدی عملیات حمل و نقل تحت سیستم TIR در چین طی یک سال گذشته، نمایندگان کشورهای عضو اتحادیه جهانی حمل و نقل جاده ای (IRU) از چین و منطقه اوراسیا در نشستی در ژنو، بر توسعه مسیرهای جدید، گسترش پایانه های لجستیکی و بهره برداری از ظرفیت های بلااستفاده ترانزیتی تأکید کردند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ترابرنیوز، این نشست که در آستانه جلسات رسمی IRU برگزار شد، فرصتی برای بررسی راهکارهای تقویت کریدورهای ترانزیتی بین المللی از طریق سیستم TIR فراهم آورد. در این نشست، نمایندگان شرکت های بزرگ چینی از جملهCRTA، GSTIKC، CEVA Logistics، TRU Logistics، SPSI، HYE  وHPF، تجربیات خود از به کارگیری TIR در حمل و نقل کالاهای تجاری، مواد خطرناک، زنجیره سرد و بارهای فوق سنگین در مسیر چین–اروپا را ارائه دادند.

توسعه مراکز لجستیکی TIR در چین نمایندگان پایانه های لجستیکی TIR اعلام کردند که با تجمیع خدماتی نظیر اظهارنامه گمرکی، انبارداری و تخلیه و بارگیری، زمان پردازش محموله ها به کمتر از دو ساعت کاهش یافته است. هم اکنون 6 پایانه لجستیکی TIR در شهرهای کاشغر، اورومچی، ژنگژو، شن یانگ، چنگدو و لین یی فعال هستند. تاتیانا ری-بله، مدیر سیستم TIR و ترانزیتIRU، در این نشست با اشاره به نقش این سیستم در تسهیل حمل و نقل ایمن و اقتصادی گفت: با همکاری میان بخش های دولتی و خصوصی، TIR چین را به بیش از ۳۰ کشور اوراسیایی متصل کرده است. این مسیرها تا ۸۰ درصد سریع تر و ۵۰ درصد ارزان تر از گزینه های متداول حمل ونقل هستند.

وی افزود: تقریباً تمام کشورهای اوراسیا توافق نامه های دوجانبه حمل و نقل جاده ای خود با چین را امضا یا به روزرسانی کرده اند و بدین ترتیب، بستر حقوقی لازم برای تسهیل تجارت فراهم شده است. پیشنهادات اعضای اوراسیایی برای بهبود ترانزیت نمایندگان کشورهای اوراسیایی از جمله روسیه، بلاروس، قرقیزستان، ازبکستان، تاجیکستان، ارمنستان، ترکمنستان و اوکراین نیز در این نشست حضور داشتند. آنان ضمن بیان چالش های فعالان حمل و نقل در بازار چین، راهکارهایی برای بهبود تحویل های درب تا درب با استفاده از دفترچه واحد TIR ارائه دادند. شرکت کنندگان، ظرفیت بالای ترانزیت جاده ای منطقه را مورد تأکید قرار دادند اما در عین حال، از وجود موانع و گلوگاه های مرزی انتقاد کردند. در همین راستا، تدوین نقشه راه مشترک برای بهبود اتصال حمل و نقلی و تجاری پیشنهاد شد.

محورهای همکاری مشترک چهار حوزه کلیدی همکاری بین اعضا به شرح زیر اعلام شد.

  • ارتقاء آگاهی درباره TIR در جوامع تجاری ترویج استفاده از سامانه TIR-EPD برای مدیریت ریسک های پیشینی راه اندازی خطوط سبز TIR در مرزها برای عبور سریع گسترش پایانه های لجستیکی TIR در منطقه شرکت کنندگان همچنین بر تداوم این نشست ها به صورت منظم تأکید کردند و آن را بستری مؤثر برای تبادل تجربه و شناسایی فرصت های جدید عنوان نمودند.
  • سیستم ترانزیت بین المللی TIR با ساده سازی تشریفات مرزی، بار اداری را برای گمرکات و شرکت های حمل ونقل کاهش می دهد. این سیستم با استفاده از دفترچه TIR، امکان حمل و نقل کالا از یک یا چند گمرک مبدأ به مقاصد متعدد در کشورهای مختلف را تنها با یک سند فراهم می کند. در جریان حمل و نقل تحت TIR، وسایل نقلیه معمولاً پلمب شده باقی می مانند و کالا فقط در مبدأ و مقصد مورد بازرسی قرار می گیرد. همچنین از ابزارهایی نظیر TIR-EPD برای تبادل اطلاعات پیش از ورود استفاده می شود که امکان رصد لحظه ای حمل و نقل را فراهم می کند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.