ضعف زیرساخت هوایی چالش توسعه گردشگری در اصفهان است
یکی از چالش های مهم ما در حال حاضر، ضعف زیرساخت های حمل ونقل به ویژه در بخش هوایی است و ناوگان هوایی کشور و به تبع آن اصفهان، طی سال های اخیر با عقب گرد روبه رو شده است.

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: ضعف زیرساخت های حمل ونقل به ویژه در بخش هوایی و ناوگان هوایی کشور و به تبع آن اصفهان، یکی از چالش های مهم بخش گردشگری اصفهان است که طی سال های اخیر با عقب گرد روبه رو شده است.
به گزارش تین نیوز، عباس حاج رسولی ها در گفت وگو با ایمنا با اشاره به پیشینه غنی تاریخی و ظرفیت های منحصربه فرد شهر اصفهان و لزوم گسترش زیرساخت ها و ارتقای شرایط موجود در حوزه گردشگری، حمل ونقل، محیط زیست و جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی سخن اظهار کرد: اصفهان یکی از شهرهای بسیار زیبا و تاریخی جهان است که پیشینه ای فراتر از شش هزار سال دارد و با داشتن شمار بالایی از آثار تاریخی، معماری های چشم نواز و جلوه های فرهنگی گوناگون از جایگاه ویژه ای در میان شهرهای انگشت شمار تاریخی دنیا برخوردار است.
وی افزود: مردم سراسر جهان تشنه شناخت و بازدید از چنین شهری هستند و چنانچه ظرفیت های موجود در اصفهان به درستی به آن ها معرفی شود، بدون تردید اصفهان به یکی از مقاصد اصلی گردشگری جهانی تبدیل خواهد شد.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: باید به صورت جدی و مستمر در راستای توسعه و تقویت روابط بین المللی به ویژه در قالب خواهرخواندگی با شهرهای مختلف جهان تلاش کنیم.
حاج رسولی ها گفت: در حال حاضر اصفهان با بیش از ۱۶ شهر بزرگ دنیا رابطه خواهرخواندگی دارد که این مسئله زمینه ساز شناسایی هرچه بهتر اصفهان در سطح جهانی شده است.
وی با اشاره به نیاز جدی اصفهان به توسعه خدمات گردشگری ادامه داد: وجود آثار تاریخی از یک سو و فراهم نبودن زیرساخت های مناسب از سوی دیگر تناقض قابل توجه ایجاد کرده است و یکی از مهم ترین اولویت ها در این مسیر، افزایش ظرفیت اقامتی و ساخت هتل های جدید است.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: در این حوزه تلاش هایی در حال انجام و برنامه ریزی هایی برای جذب سرمایه گذار صورت گرفته است؛ در همین راستا امیدواریم در سال جاری ۱۰۰۰ تخت به ظرفیت اقامتی شهر افزوده شود.
حاج رسولی ها با اشاره به وضعیت حمل ونقل به ویژه در بخش هوایی اظهار داشت: یکی از چالش های مهم ما در حال حاضر، ضعف زیرساخت های حمل ونقل به ویژه در بخش هوایی است و ناوگان هوایی کشور و به تبع آن اصفهان، طی سال های اخیر با عقب گرد روبه رو شده است؛ در حالی که اصفهان در گذشته حدود ۳۰ سال پیش، از وضعیت مناسبی در این زمینه برخوردار بود.
وی افزود: هم اکنون شاهد افت قابل توجه کیفیت در این بخش هستیم و باید از طریق جذب سرمایه گذاران جدید، این حوزه را تقویت کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به ضرورت توجه به مسائل محیط زیستی در کلان شهر اصفهان تصریح کرد: ورود به مقوله محیط زیست دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی جدی برای آینده شهر است و باید به گونه ای برنامه ریزی شود که سطح آلودگی هوای شهر در حد قابل قبول قرار گیرد تا زندگی در اصفهان برای شهروندان مطلوب باشد.
حاج رسولی ها گفت: تحقق این هدف نیازمند تصمیم گیری های سخت و البته دقیق است، از جمله درباره برخی صنایع آلاینده که در حریم شهری مستقر هستند و تأثیرات منفی آن ها بر سلامت مردم قابل انکار نیست.
وی ادامه داد: برخی کشورها اقدام به انتقال صنایع آلاینده از مراکز شهری به حومه و نواحی خارج از شعاع ۵۰ کیلومتری شهر کرده اند و حتی برخی کارخانه های مهم را که پیش تر در مرکز شهر فعالیت می کردند، تعطیل و آن محل ها را به موزه یا مراکز فرهنگی تبدیل کرده اند.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان خاطرنشان کرد: در اصفهان باید به همین سمت حرکت کنیم و برنامه ای در استان با همین هدف کلید خورده است که بر مبنای آن، صنایعی که مستقیم موجب آلودگی هوا می شوند، از محدوده شهری خارج و در شعاع ۵۰ کیلومتری مستقر شوند تا هوای شهر برای نفس کشیدن مردم سالم تر باشد.
حاج رسولی ها گفت: چنین اقدامات و برنامه هایی نه تنها برای جذب گردشگر، بلکه برای ارتقای کیفیت زندگی شهروندان اصفهانی ضرورت دارد.
وی تصریح کرد: اگر تمام این اقدامات را تنها برای مردم انجام دهیم، باز هم کار درستی است و باید با جدیت پیگیری شود؛ بارها در اخبار دیده ایم که اعضای شورای اسلامی شهر نسبت به حضور صنایع آلاینده اعتراض کرده اند و بحث هایی در این باره مطرح شده، اما تاکنون اقدام عملی جدی مشاهده نشده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان تاکید کرد: دولت کنونی تعاملات خوبی با مدیریت استان و نمایندگان مجلس دارد و شورای اسلامی شهر، نمایندگان مردم و استاندار اصفهان به طور منظم جلساتی را برگزار می کنند و در این جلسات، موضوعات متعددی همچون گردشگری، محیط زیست و سایر حوزه های مهم شهری به طور تخصصی مورد بحث و بررسی قرار می گیرد و تصمیمات مؤثری نیز در بعضی موارد گرفته شده است.
حاج رسولی ها خاطرنشان کرد: چشم انداز ما برای شهر اصفهان نه فقط به عنوان یک مقصد گردشگری، بلکه به عنوان یک شهر پیشرو در زمینه های فنی، مهندسی، دانش بنیان، گردشگری سلامت و سایر حوزه های پاک و نوآورانه است و این شهر ظرفیت بالایی برای پیشرفت دارد که اگر به درستی از فرصت ها استفاده کنیم، آینده روشنی در انتظار اصفهان خواهد بود.