◄ بحران بیکاری رانندگان تاکسی فرودگاه امام خمینی؛ دو ماه بدون درآمد
رانندگان فرودگاه امام خمینی به عنوان قشری که معیشت شان مستقیما به چرخه پروازها وابسته است، با بیکاری کامل مواجه شده اند.
با آغاز حمله صهیونی آمریکایی به کشور، آسمان کشور بسته و پروازها متوقف شد.
به گزارش تین نیوز، با توجه به توقف پرواز و مشکلات متعاقب آن، در حوزه نیروی انسانی طی این مدت همه توجه ها معطوف خسارت های وارد شده به بخش هوانوردی و شرکت های هواپیمایی و سرنوشت مبهم کارکنان این بخش ها بود اما در این حوزه، یک لایه دیگری از نیروی انسانی وجود دارد که کمتر توجهی به بیکاری آنان شده است و آن رانندگان تاکسی فرودگاه امام خمینی هستند.
تعدادی از رانندگان تاکسی فرودگاه امام خمینی با بیان این که با بحران جدی بیکاری و نبود درآمد مواجه شده اند، در گفت و گو با تین نیوز عنوان کردند: از تاریخ ۱۸ دی ماه با کاهش شدید پروازها و با آغاز شرایط جنگی، با توقف پروازها کسب و کار رانندگان فرودگاه عملا تعطیل شد و این روند تا امروز که ۴۵ روز از آغاز جنگ می گذرد، ادامه دارد.
رانندگان تاکسی فرودگاه امام خمینی که درآمدشان وابسته به جابجایی مسافران هوایی است، می گویند در این مدت عملا بیکار بوده و هیچ منبع درآمد جایگزینی ندارند.
یکی از رانندگان گفت: از شروع جنگ تا امروز حدود ۴۵ روز است که بیکار هستیم. هیچ پروازی انجام نمی شود و ما هم هیچ درآمدی نداریم. با این هزینه های سنگین زندگی، واقعاً شرایط سختی را تحمل می کنیم.
اما آنطور که رانندگان تاکسی فرودگاه امام به تین نیوز گفتند مشکل تنها به نبود درآمد محدود نمی شود، بلکه هزینه های جاری زندگی، اقساط و پرداخت حق بیمه نیز فشار مضاعفی بر آنها وارد کرده است.
یکی دیگر از رانندگان عنوان کرد: حدود دو ماه است که بیکار هستیم، تنها منبع درآمد ما رانندگی در فرودگاه بود. حالا در تامین مخارج زندگی مانده ایم. از طرفی اگر حق بیمه پرداخت نشود، بیمه هم قطع می شود و این موضوع مشکلات بیشتری برای ما ایجاد کرده است.
رانندگان همچنین از عدم پاسخگویی دستگاه های مسئول و مرتبط گلایه دارند و معتقدند مشکلات آنها مورد توجه قرار نگرفته است.
رانندگان تاکسی فرودگاه امام خمینی همچنین تاکید کردند که با توجه به شرایط پیش آمده و مشکلات شدید اقتصادی نیازمند حمایت فوری، بسته های معیشتی و تعیین تکلیف وضعیت شغلی خود هستند.
به گفته آنان ادامه این روند، تبعات اجتماعی و اقتصادی گسترده تری برای این قشر به همراه خواهد داشت.
قابل ذکر است طرح این مشکلات از سوی رانندگان فرودگاه امام خمینی با تین نیوز در حالی صورت گرفته است که پیش از این و در تاریخ پنجم فروردین ماه امسال، دبیر کانون سراسری انجمن های صنفی رانندگان سواری کرایه کشور با توجه به تعطیلی پروازها و بیکاری رانندگان حوزه حمل و نقل مسافر، پیشنهاداتی برای برون رفت از این مشکل ارایه داد.
حمید حسین زاده در آن تاریخ در گفت و گو با خبرنگار تین نیوز با تاکید بر این که رانندگان فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره)، به عنوان قشری که معیشت شان مستقیما به چرخه پروازها وابسته است، با بیکاری کامل مواجه شده اند، گفته بود: این رانندگان، علاوه بر فشارهای معیشتی ناشی از بیکاری، با چالش های انباشته ای چون پرداخت حق بیمه، اقساط معوقه خودرو، و لزوم تمدید کارت های هوشمند و سلامت روبرو هستند.
وی عنوان کرده بود: مهم ترین مطالبات مطرح شده عبارتند از:
تسهیلات مالی: اختصاص وام های کم بهره یا قرض الحسنه به رانندگان، با اولویت پوشش هزینه های ضروری زندگی، حق بیمه، و اقساط معوقه خودرو.
مدیریت بدهی های بیمه و تمدید مدارک: تعلیق یا تقسیط بدهی های بیمه و تسهیل روند تمدید کارت های هوشمند و سلامت تا زمان برقراری ثبات در فعالیت ها.
این فعال صنفی اظهار کرده بود: انتظار می رود مسئولان امر، ضمن جامع نگری، راهکارهایی چون “ایجاد فرصت های شغلی موقت در سایر بخش های مرتبط با حمل و نقل” و یا “تعلیق جرایم رانندگی و عوارض عمومی تا زمان بهبود وضعیت” را مورد بررسی و اجرا قرار دهند. این اقدامات، نشان دهنده توجه و درک عمق مشکلات این قشر تلاشگر خواهد بود.
وی خاطرنشان کرده بود: از سازمان هواپیمایی کشوری، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، اداره کل تعاون، کار و امور اجتماعی، و سازمان تأمین اجتماعی، انتظار می رود با درک موضوع، نسبت به رفع این مشکلات اقدام نمایند
با درود و سپاس از اینکه همیشه ما را حمایت و صدای ما رانندگان مظلوم و بی پناه بودید.
با درود متاسفانه من هم جزو رانندگان فرودگاه امام خمینی هستم و با مشکلات زیاد گذران زندگی میکنم واقعا شرایط کشور قابل درک هست ولی هیچ جا هیچ حمایتی از ما نمیشه نه بیمه بیکاری به ما تعلق میگیره حتی مبلغ بیمه رانندگان امسال شده 4 میلیون اگه واریز نکنیم بیمه ما قطع میشه لااقل مدارک کارت هوشمند ما رو تمدید کنید هزینه کارت سلامت شده 3 میلیون واقعا وقتی کار نداریم از کجا بیاریم این مبالغ رو بدیم تو رو خدا ما همگی در آستانه فروپاشی زندگیمون قرار گرفتیم فکری باحال ما بکنید
خدا خیرتون بده که صدای مارو اطلاع رسانی کردید واقعا شرايط سختی داریم هر اتفاقی که توی کشور میفته اولین قشری که آسیب میبینه تاکسی فرودگاه هست هیچ کس به فریاد ما نمیرسه هیچ درآمدی نداریم ماشین خارجیه و استهلاک زیاده بیمه تأمین اجتماعی بیمه ماشين قسط ازکجا بیاریم
من خودم راننده فرودگاه امام هستم واقعا خیلی سخت داریم زندگی میکنیم خواهشا مسولین یه فکر به حال ما بکنند
سلام وقت بخیر ممنون از تین نیوز که مشکلات راننده ها رو منعکس کرد واقعا بعضی از شغلها به فراموشی سپرده شدن در حالیکه مشکلات فراوانی دارن
کاری با تاکسی های داخل شهری و بین شهری ندارم که خیلی زحمت میکشن. اما اگه یکبار از فرودگاه تاکسی گرفته باشید متوجه خواهید شد یک عده بر عکس شما که انسان ها رو زن یا مرد یا کودک و دختر یا پسر میبینید، این ها خلق رو اسکناس متحرک میبینن. مثلا یک زوج رو میبینن به سمت تاکسی ها میان، در دل میگن به به دوتا تراول 500 تومنی. پس همونجور که از کنار فرودگاه بردن بهره ها بردن الان هم باید تحمل کنن تا دوباره ملت رو اسکناس ببینن.
چون اساس کار دنیا همینه و نیش و نوش کنار همه.
باسلام و درود از تین نیوز کورپ کمی از مشکلات ما رانندگان تاکسی فرودگاه امام خمینی مطرح کردن و همچنین از جناب حسین زاده عضو سندیکای رانندگان هستند و کاملا ً به مشکلات ما رانندگان اشراف دارند سپاسگزارم انشاالله مسئولین به فکر ما قشر زحمتکش باشند.