◄ ابهام در مجوز فعالیت یک شرکت تاکسیرانی مستقر در فرودگاه امام؛ ادعای یک راننده درباره تخلفات و حذف تگ های فرودگاهی
برخی رانندگان تاکسی فرودگاه امام خمینیفرودگاه بین الملل می گویند شرکت پ با وجود تمدید نشدن مجوز، همچنان در این فرودگاه فعالیت می کند. آنان همچنین از حذف تگ رانندگان قدیمی فرودگاه انتقاد کردند.
شماری از رانندگان تاکسی فرودگاه بین المللی امام خمینی با انتقاد از نحوه نظارت بر فعالیت شرکت های تاکسیرانی فعال در این فرودگاه، مدعی شدند شرکت پ با وجود تمدید نشدن مجوز فعالیت خود، همچنان با حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ دستگاه تاکسی در این فرودگاه فعالیت می کند. آنان همچنین از حذف تگ های فرودگاهی برخی رانندگان قدیمی، واگذاری این تگ ها به خودروهای جدید و بی نتیجه ماندن پیگیری های انجام شده از طریق سازمان تاکسیرانی خبر دادند.
به گزارش تین نیوز، یکی از رانندگان تاکسی فرودگاه امام خمینی در تماس با خبرنگار ما در تشریح مشکلات رانندگان فرودگاهی گفت: از مدتی قبل، موضوع حذف تگ های فرودگاهی رانندگان قدیمی و اختصاص آنها به خودروهای تازه وارد به سیستم، از طریق سازمان تاکسیرانی پیگیری شد، اما این اقدامات به نتیجه ای نرسید.
به گفته این راننده، تگ های فرودگاهی برخی از رانندگان قدیمی حذف شده و این رانندگان همچنان امکان فعالیت در فرودگاه را ندارند.
وی مدعی شد: تگ های حذف شده در برخی موارد با دریافت مبالغ قابل توجه به خودروهای جدید اختصاص داده می شوند و رقم های مطرح شده برای واگذاری این تگ ها به حدود ۱۲۰ میلیون تومان نیز می رسد.
این راننده تاکسی فرودگاه امام با اشاره به نقش یکی از شرکت های تاکسیرانی خصوصی فعال در فرودگاه، موسوم به «پ »، گفت: برخی محدودیت ها و مشکلات رانندگان، از سوی این شرکت اعمال می شود و در برخی موارد، با بهانه های مختلف، تگ های فرودگاهی رانندگان باطل و کدهای آنها از سیستم خارج و خودروهای دیگری جایگزین آنها می شوند.
راننده تاکسی فرودگاه امام همچنین مدعی شد که بر اساس اظهارات یک فرد مطلع، مجوز شرکت پ به دلیل تخلفات متعدد و شکایت های مطرح شده علیه آن تمدید نشده است اما شرکت یادشده همچنان به فعالیت خود در فرودگاه ادامه می دهد و بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ دستگاه تاکسی نیز در مجموعه این شرکت مشغول فعالیت هستند.
وی اظهار کرد: اگر مجوز یک شرکت تاکسیرانی مذکور تمدید نشده باشد، چگونه امکان ادامه فعالیت آن در یکی از مهمترین مبادی ورودی و خروجی کشور وجود دارد؟ آیا مسئولان فرودگاه امام از شرکت های تاکسیرانی فعال در این مجموعه، مدارک و مجوزهای معتبر و تمدیدشده را مطالبه می کنند یا خیر؟
تفاوت در برخورد با رانندگان و شرکت های تاکسیرانی
راننده تاکسی فرودگاه امام با اشاره به الزامات قانونی فعالیت رانندگان در فرودگاه گفت: رانندگان تاکسی برای ادامه فعالیت باید مدارک و مجوزهای موردنیاز خود، از جمله کارنامه تاکسیرانی، کارت هوشمند وسیله نقلیه، کارت سلامت و مدارک مربوط به دفترچه پلیس راه را معتبر و به روز نگه دارند و در صورت منقضی شدن اعتبار مدارک رانندگان، ممکن است فعالیت آنها متوقف شود و حتی امکان صدور صورت حساب به نام آنها وجود نداشته باشد.
وی با مقایسه شرایط رانندگان با وضعیت شرکت های تاکسیرانی افزود: چرا در صورت تمدید نشدن مجوز یک شرکت، برخورد مشابهی با فعالیت آن شرکت صورت نمی گیرد؟ انتظار است همان طور که اعتبار مدارک رانندگان به صورت جدی بررسی می شود، اعتبار مجوز شرکت های فعال در فرودگاه نیز به شکل شفاف و مستمر مورد ارزیابی قرار گیرد.
پرونده های پیشین
این راننده در بخش دیگری از اظهارات خود به پرونده های پیشین شرکت پ اشاره کرد و مدعی شد که این شرکت در سال های گذشته با پرونده ها و شکایت های مختلفی از جمله گران فروشی، واردات خودرو بدون رعایت ضوابط و فروش خودروهای واردشده با استفاده از حقوق گمرکی مربوط به تاکسی در بازار آزاد ارتباط داشته است.
وی همچنین مدعی شد که تعدادی از تاکسی داران نیز به دلیل آنچه گران فروشی خودروها در سال های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ عنوان کرد، از شاکیان این شرکت بوده اند.
نگرانی درباره امنیت مسافران تاکسی فرودگاه امام خمینی
این راننده تاکسی با تأکید بر اهمیت اعتبار مجوز شرکت های فعال در فرودگاه، موضوع را فراتر از اختلافات صنفی میان رانندگان دانست و آن را مرتبط با اعتماد عمومی و امنیت مسافران عنوان کرد.
وی اظهار کرد: مسافران هنگام ورود به فرودگاه امام خمینی (ره)، با اعتماد به عنوان «تاکسی فرودگاه» از خدمات این ناوگان استفاده می کنند و انتظار دارند خودروها و شرکت های ارائه دهنده خدمات، تحت نظارت مراجع مسئول و دارای مجوزهای معتبر باشند.
این راننده در ادامه، از بی نتیجه ماندن پیگیری های انجام شده از طریق سازمان تاکسیرانی انتقاد کرد و مدعی شد نامه نگاری های مربوط به مشکلات رانندگان میان بخش های مختلف اداری در رفت وآمد است، اما نتیجه مشخصی برای حل مشکلات حاصل نشده است.
به گفته وی، برخی شکایت ها و درخواست ها در مسیر اداری با تأخیر مواجه می شوند و این نگرانی وجود دارد که پرونده ها بدون رسیدگی مؤثر در بایگانی باقی بمانند.
وی با انتقاد از طولانی شدن روند پیگیری ها و نبود پاسخ روشن به مطالبات رانندگان، اظهار کرد: رانندگان تاکسی در این شرایط همچنان با مشکلات معیشتی و محدودیت در امکان فعالیت روبه رو هستند.
شفاف سازی درباره مجوز فعالیت شرکت های تاکسیرانی در فرودگاه
این راننده تاکسی خواستار شفاف سازی سازمان تاکسیرانی و مسئولان فرودگاه امام خمینی درباره وضعیت مجوز فعالیت شرکت پ شد.
وی تأکید کرد که اگر مجوز این شرکت تمدید نشده است، بر چه اساسی همچنان امکان فعالیت تعداد زیادی تاکسی وابسته به آن در فرودگاه وجود دارد و آیا مسئولان فرودگاه از این شرکت مدارک معتبر و به روز مطالبه کرده اند یا خیر.
این راننده همچنین خواستار رسیدگی به وضعیت رانندگانی شد که به گفته وی، تگ های فرودگاهی آنها حذف شده و با وجود پیگیری های انجام شده، هنوز امکان بازگشت به فعالیت را پیدا نکرده اند.