بازدید سایت : ۶۷۴۴۹

سرمایه گذاری قزاقستان برای احداث ترمینال کانتینر جدید در بندر پوتی گرجستان

گروه سرمایه گذاری، حمل و نقل و لجستیک قزاقستان موسوم به PTC Holding، قصد دارد یک پایانه کانتینری جدید در بندر پوتی گرجستان بسازد.

سرمایه گذاری قزاقستان برای احداث ترمینال کانتینر جدید در بندر پوتی گرجستان
تین نیوز |

گروه سرمایه گذاری، حمل و نقل و لجستیک قزاقستان موسوم به PTC Holding، قصد دارد یک پایانه کانتینری جدید در بندر پوتی گرجستان بسازد.

به گزارش تین نیوز به نقل از آسام تدبیر دانش،  این پایانه به افزایش حجم بار عبوری در مسیر حمل و نقل بین المللی ترانس خزر TITR و کریدور میانی Middle Corridor کمک می کند‌.

ساخت این ترمینال اولین پروژه زیرساختی قزاقستان در یکی از بزرگترین بنادر گرجستان خواهد بود و گلوگاه موجود در آن نقطه را برای تبادل کالا در محور شرق - غرب با اروپا برطرف می کند.

 این پروژه از سپتامبر ۲۰۲۴ وارد فاز اجرایی می شود و ساخت آن از ماه اکتبر آغاز و در سال ۲۰۲۴ به بهره برداری می رسد.

 مارات کارابایف، وزیر صنعت و توسعه زیرساخت قزاقستان ضمن اشاره به موفقیت کشورش در توسعه کریدور ترانس خزر گفت: قزاقستان تلاش زیادی برای گسترش پتانسیل ترانزیتی خود انجام داده است.

وی افزود پروژه های زیرساختی بزرگی مانند مرکز لجستیک قزاقستان - چین در بندر لیانیونگانگ و بندر خشک خورگوس در مرز قزاقستان با چین به بهره برداری رسیده  و به زیرساخت های بندری آکتائو و کوریک در ساحل دریای خزر توجه شده است. 

وزیر صنعت و توسعه زیرساخت جمهوری قزاقستان گفت: در حال حاضر مسیر دوم در بخش Dostyk-Moiynty به طول ۸۳۶ کیلومتر در حال ساخت است.

لازم به ذکر است که که همکاری اقتصادی بین گرجستان و قزاقستان اکنون وارد مرحله جدیدی از توسعه شده و گواه آن این است که در سال ۲۰۲۲ گردش کالا بین این دو کشور نسبت به سال گذشته سه برابر شده و از این نظر، توسعه زیرساخت لجستیک کالا برای گسترش روابط ضروری است.

کارابایف افزود که ترمینال آتی در پوتی به یک نقطه کانونی برای کریدور میانی و مسیر ترانس خزر TITR تبدیل خواهد شد که برای شرکت های قزاقستانی از نظر تنوع مسیرهای لجستیکی بسیار مهم است. 

به گفته وی، موضع ما همیشه روشن بوده و بر توسعه زیرساخت های لجستیک تاکید داشته ایم. این امر به ویژه از آن جهت اهمیت دارد که موقعیت ژئوپلیتیکی ایجاد شده به دلیل رویدادهای اوکراین به طور جدی بر لجستیک جهانی از جمله مسیرهای سنتی صادرات و واردات قزاقستان تاثیر گذاشته و مسیر حمل و نقل بین المللی ترانس خزر اهمیت جدیدی پیدا کرده است.

 به عنوان مثال در سال ۲۰۲۱، معادل ۲۵.۲ هزار تی ای یو، در سال ۲۰۲۲، معادل ۳۳.۶ هزار تی ای یو در طول این مسیر جابه جا شد و در سال ۲۰۲۳ انتظار می رود این رقم به ۵۲.۹ هزار تی ای یو برسد. 

براساس آمار وزارت حمل و نقل قزاقستان، میزان جابجایی کالا در این مسیر در شش ماهه نخست امسال ۷۷ درصد افزایش یافته و به یک میلیون و سیصد و بیست هزار تن رسیده است.

 به گفته اولژاس آریکبایف، مدیر توسعه هولدینگ PTC، کل سرمایه گذاری در این پروژه ۱۵ تا ۲۰ میلیون دلار آمریکا برآورد شده است. 

 تامین مالی به صورت برابر توسط شرکتهای قزاق و گرجی در این پروژه انجام خواهد شد. 

حداکثر ظرفیت این پایانه ۸ هکتاری با در نظر گرفتن تکنولوژی بهره برداری ۴۵۰ هزار تی ای یو در سال خواهد بود و نه تنها به شرکت های قزاقستانی و گرجستانی اجازه خواهد داد تا در شکل گیری جریان کالا مشارکت کنند بلکه شرایط تعرفه ای مطلوبی را نیز در این مسیر ایجاد خواهد کرد و علاوه بر آن، حجم بیشتری از کالا و کانتینرهای ترانزیتی را برای عبور از مسیر قزاقستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان جذب میکند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.