بازدید سایت : ۱۱۱۵۰۳
| کد خبر ۲۹۷۳۳۲
کپی شد
عضو کارگروه شرکت‌های لکوموتیوی انجمن شرکت های حمل و نقل ریلی :

◄ رشد حمل بار ریلی آغاز شده است/پرداخت مطالبات لکوموتیوداران منظم‌ تر شد

با تغییر مدیریت راه‌ آهن، مطالبات شرکت‌ های مالک لکوموتیو با نظم بیشتر و صد البته زودتر از دوره مدیریت قبل پرداخت می‌شود. این نخستین گام برای توانمند سازی هر چه بیشتر این شرکت‌ ها به شمار می‌رود.

رشد حمل بار ریلی آغاز شده است/پرداخت مطالبات لکوموتیوداران منظم‌ تر شد
تین نیوز |

با تغییر مدیریت راه آهن، مطالبات شرکت های مالک لکوموتیو با نظم بیشتر و صد البته زودتر از دوره  مدیریت قبل پرداخت می شود. این نخستین گام برای توانمندسازی هر چه بیشتر این شرکت ها به شمار می رود. با این وجود، مهندس «مجتبی لطفی» عضو کارگروه شرکت های لکوموتیوی انجمن صنفی شرکت های حمل و نقل ریلی، چند پرداخت مقطعی به لکوموتیوداران را گره گشای مشکلات و رفع کننده گلوگاه نیروی کشش نمی داند. او در این مصاحبه توصیه های دیگری به مدیران راه آهن داشته است که شما را به خواندن آنها دعوت می کنیم.

 

وضعیت پرداخت مطالبات شرکت های مالک لکوموتیو در دوره مدیریت جدید راه آهن تغییر مثبتی داشته است؟

شرایط پرداخت مطالبات شرکت های مالک لکوموتیو منظم تر شده و در فواصل زمانی مشخص پرداخت می شود. خوشبختانه جلساتی که شرکت های لکوموتیوی با مدیریت جدید راه آهن داشته اند موثر واقع شده و در این مدت وضعیت پرداخت ها نظم و ترتیب یافته و امید است که این تغییرات تدوام داشته باشد. هر چه شرایط پرداخت مطالبات بهتر شود، شرکت ها نیز به همان نسبت می توانند برنامه ریزی بهتری برای حفظ و ارتقاء ناوگان خود داشته باشند.

در مصاحبه های قبلی یکی از راهکارهای بهبود عملکرد شرکت های لکوموتیوی و افزایش بهره وری لکوموتیوها را توجه به بحث تعمیر و نگهداری اعلام کرده بودید. به نظر شما، در شرایط فعلی اگر مطالبات شرکت های لکوموتیوی زودتر پرداخت شود، زودتر می توان گلوگاه لکوموتیوی را برطرف کرد یا باید هر چه سریع تر به فکر خرید لکوموتیو باشند؟

بدون شک پرداخت به موقع مطالبات شرکت های لکوموتیوی در رفع گلوگاه لکوموتیوی تاثیر دارد اما مسئله تعمیر و نگهداری لکوموتیوها چه خصوصی و چه دولتی به یک مشکل ریشه ای و عمیق تبدیل شده و به توجه ویژه ای نیازمند است تا بتوانیم لکوموتیوهای متوقف و سرد را راه اندازی و به چرخه فعالیت وارد کرده و لکوموتیوهای گرم را درست و اصولی نگهداری کنیم.

در واقع دیزل های سرد می تواند یک فرصت مناسب برای بهبود شرایط صنعت ریلی ما باشد. فکر نمی کنیم با چند پرداخت مقطعی به شرکت های لکوموتیوی مسئله تعمیر و نگهداری لوکوموتیوها به صورت ریشه ای حل شود. امیدواریم طرح های حمایتی برای راه اندازی لکوموتیوهای متوقف و نیز اصلاح و بهبود تعمیر و نگهداری لکوموتیوها ارائه شود.

بخش خصوصی برای واردات لکوموتیو برنامه ریزی و اقدام خاصی کرده است؟

آیین نامه ای اخیرا در زمینه خرید لکوموتیو مصوب شده است که براساس آن امکان واردات لکوموتیو نو از خارج، سفارش تولید لکوموتیو به صنایع داخلی و همچنین واردات تعدادی لکوموتیو دست دوم فراهم شده اما تاکنون شاهد اقدام جدی بخش خصوصی برای واردات لکوموتیو نبوده ایم. از علل مهم این اتفاق را می توان شرایط ناپایداری نرخ ارز و تحریم ها عنوان کرد و علیرغم ابلاغ این مصوبه هنوز حرکتی در این راستا صورت نگرفته است. طبیعی است که شرکت ها با مرور شرایط کنونی اقتصاد کشور و تجارب گذشته برای واردات لکوموتیو تصمیم عجولانه نگیرند.

نظر خود شما در این باره چیست؟ باید در شرایط موجود درباره ناوگان کشش چه اقدامی انجام دهیم؟

هم اکنون با توجه به شرایط اقتصادی کشور بویژه کمبود ارز مهم است که سرمایه های موجود را بیشتر قدر بدانیم. توصیه من به مدیران بخش خصوصی و دولتی این است که برای لکوموتیوهای موجود بهتر برنامه ریزی شود تا ناوگان موجود را از طریق اجرای صحیح دستورالعمل های تعمیر و نگهداری، حفظ کنیم. با شرایطی که در حال حاضر بر اقتصاد کشور حاکم است من خوشبین نیستیم ناوگان را به سادگی بتوان توسعه داد اما در هرحال از یک سو به منظور جهش بیشتر و افزایش حمل و نقل ریلی به تعمیر و نگهداری ناوگان نیاز داریم و از سوی دیگر به منظور توسعه ناوگان به خرید و تامین لکوموتیوهای نو از طریق واردات و سفارش به صنایع داخلی نیازمندیم.

وضعیت حمل بار ریلی را در دوره مدیریت جدید راه آهن چگونه ارزیابی می کنید؟

وضعیت نسبت به گذشته تغییراتی داشته است. خوشبختانه افت حمل بار برخلاف مدیریت راه آهن در دوره قبل که به طور پیوسته افت داشت، در سه ماه گذشته متوقف شده و آمارها نسبت به دوره مشابه در سال گذشته نشان از رشد یک درصدی حمل بار ریلی دارد.

این نوید خوبی است که نشان از اثربخشی تصمیمات جدیدی است که برای این بخش اتخاذ شده و به نظر می رسد محدودیت هایی که در دوره مدیریت قبل راه آهن بر بخش حمل بار ریلی اعمال می شد مستقل از بخش لکوموتیو برداشته شده است و شاهد رشد اندکی در بخش حمل بار هستیم. تداوم این رشد نیازمند تصمیمات شجاعانه تر هم از سوی راه آهن و هم از سوی دولت و همچنین حمایت های فرادستگاهی از صنعت ریلی است. دولت باید تعهد خود به رشد صنعت ریلی را عملا نشان دهد.

راه آهن در حال حاضر برای جبران کمبود لکوموتیو، از دیزل های باری برای قطارهای مسافری استفاده می کند. نظر شما درباره این راهکار راه آهن چیست و چه پیامدهایی برای لکوموتیوها و وضعیت حمل و نقل در حوزه بار و مسافر خواهد داشت؟

مشکلی که در زمینه لکوموتیوهای مسافری به طور مشخص در واگن های زیمنس وجود دارد این است که به دلایل مختلفی از جمله عقب افتادگی تکالیف نگهداری تعمیرات لکوموتیوها شاهد توقف تقریبا ۵۰ درصد از این واگن های مسافربری هستیم و متاسفانه این کسری ناوگان مسافربری به بخش ناوگان باری منتقل می شود. اگر این مشکل را حل کنیم در بخش مسافری تعداد کافی لکوموتیو وجود دارد؛ از این رو می بایست توجه ویژه ای به حل مشکل ناوگان مسافربری متوقف صورت گیرد. باید در نظر داشت که برنامه کوتاه مدتی نمی توان برای حل این کمبودها داد اما اگر برنامه ریزی دقیقی انجام شود می توان مثلا ظرف شش ماه آینده در تابستان سال ۱۴۰۴ لکوموتیوهای بیشتری برای این بخش آماده کرد.

در غیر اینصورت با توجه به اولویتی که برخی مواقع ناوگان مسافری دارد تزریق دیزل های باری به سمت ناوگان مسافری تداوم خواهد داشت و اجتناب ناپذیر است. این امر محدودیت هایی را به بخش باری تحمیل می کند که با سیاست های راه آهن برای رشد حمل بار ریلی در تناقض است.

انتهای پیام

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.