◄ مراقبت پرواز و الکترونیک؛ دو بال توسعه شرکت فرودگاه های کشور و ایمنی پروازها
حوزه مراقبت پرواز و الکترونیک هواپیمایی از ارکان کلیدی شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی محسوب شده و بدون وجود آنها ایمنی و کارایی پروازها به شدت به خطر می افتد

مهندسان الکترونیک هوایی، کارشناسانی توانمند در شناخت، عملکرد، نگهداری، بهره برداری و تجزیه و تحلیل سیستم های کمک ناوبری، فرستندهها و گیرنده های نصب شده در فرودگاه ها، سایت های زمینی و هواپیماها هستند و تمرکز اصلی این حوزه بر سیستم های نصب شده در فرودگاه ها است. با توجه به پیشرفت های روزافزون در سیستم های ناوبری زمینی و ماهواره ای، سامانه های کامپیوتری مدرن و پرواز اتوماتیک، مهندسان الکترونیک هواپیمایی افرادی کلیدی و تخصصی در صنعت هواپیمایی محسوب می شوند.
گزارش پربازدید امروز را بخوانید:
◄ شوآف چلندری و هاکان انرژی در توسعه فاز ۲ فرودگاه امام چقدر زیان روی دست کشور گذاشته است؟
مهندسان مراقبت پرواز نیز کارشناسانی توانمند در هدایت ترافیک هوایی، و جلوگیری از برخورد هواپیماها در هوا یا روی زمین و حفظ فاصله ایمنی بین هواپیماها هنگام برخاست فرود و پرواز در محدوده فرودگاه را به کمک رادارها کنترل می کنند. هدایت هواپیما توسط واحد مراقبتهای پرواز از لحظه تصمیم خلبان به پرواز انجام می شود و تمام مانورهای پرواز از لحظه روشن کردن موتور تا فرود در مقصد و خاموش کردن موتور تحت هدایت و نظارت آنها قرار دارد و در ایمنی پروازها نقش اساسی دارند.
تعاریف بالا نشان دهنده نقش حیاتی و مهم دو بخش مراقبت پرواز و الکترونیک هوایی در فعالیت شرکت فرودگاه ها و بیانگر اهمیت متخصصان این حوزه ها در صنعت هوانوردی و ارتباط تنگاتنگی است که این حوزه ها با یکدیگر دارند و بدون شک صنعت هوانوردی کشور برای توسعه و پیشرفت به هر دوی این تخصص وابسته است.
با توجه به وظایف شرکت فرودگاه ها در مدیریت و بهره برداری از فرودگاه های کشور، این دو بخش ستون های اصلی ایمنی، نظم و بهره وری عملیات هوایی شرکت فرودگاه ها به شمار می روند.
مراقبان پرواز در عملیات روزانه نشست و برخاست هواپیماها و مهندسان الکترونیک هوایی نیز در پشتیبانی عملیات مراقبت پرواز، نقش حیاتی دارند.
بدون شک هر دوی این حوزه ها از ارکان کلیدی شرکت فرودگاه ها محسوب شده و بدون وجود آنها ایمنی و کارایی پروازها به شدت به خطر می افتد در نتیجه شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران برای پیشرفت و توسعه خود به این دو بخش و متخصصان آن وابسته است و رویکرد مدیران این شرکت نیز بیانگر توجه ویژه ای است که به هر دو تخصص وجود دارد. رویکری که قطعا وفاق و پیشرفت سازمانی را برای این شرکت به دنبال دارد.
سلام کتف و دم هم حتما بقیه کارکنان زحمتکش
شرکت فرودگاه ها هستند
مناسفانه مدیران ارشد شرکت در سنوات گذشته و جاری همیشه سعی در ایجاد اختلاف بین این دو واحد مهم و اساسی در شرکت بوده و هستند در صورتی که اگر این دو صنف متهد شوند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد
دو بال؟ مگه میشه دو بال یکی وظیفه پرواز رو داشته باشه و دیگری مصرف کننده خون و انرژی پرنده باشه؟ این مثل بال مطلقا در این مورد صدق نمیکنه.
در امر ناوبری وظیفه اصلی کنترل ایمن فضای کشوره و همه واحدهای دیگه شرکت باید در این زمینه همکاری و تدارکات لازم رو داشته باشن. مسئولیت همه واحدها در تدارک وظیفه اصلی شرکت قابل احترامه. همونقدر که واحد الکترونیک باید به درستی و با توان مهندسی دستگاهها رو برای ارائه سرویس مهیا کنه، واحد مالی هم باید با به کارگیری دانش مالی به شرکت در انجام وظیفه اصلی کمک کنه. اعتبار بیجا دادن به یک واحد فراموش کردن وظیفه ذاتی شرکته.
عملیات شرکت یک سر داره. بقیه همه تن هستن.
بخش اداری و ستادی شرکت کاملا اضافه هست چو ن می توان برون سپاری کرد
اتفاقا بخش اداری شرکت فرودگاهها مانع مهم تامین معیشت بخش عملیات هوانوردی هست.دلیل واضح این هست که تعطیلی عید نوروز که اداری و ستاد تشریف ندارند اتفاقا حجم پروازها هم بیشتر است بخوبی کار عملیات هوانوردی انجام می شود.
شرکت فرودگاهها وقتی رشد می کند که کارهای اداری را برون سپاری کند و هزینه هایش را بشدت کم کنداستخدام های فامیلی و ملک طوایفی را باید تعطیل کرد تا شرکت فرودگاهها رشد علمی و تخصصی داشته باشد
با سلام خدمت تین نیوز جان
خواهشا نشر بدهید....تو را خدا
اصلا رشته ای بنام مهندسی مراقبت پرواز وجود ندارد...لطفا با اسامی بازی نکنیم، کارشناس مراقبت پرواز و کنترل ترافیک هوایی به مراتب قشنگ تر از یدک کشیدن مهندسی برای آن هست.
در ایران خودرو و سایپا باید بسته شود و واردات آزاد گردد تا شاهد تکرار این مسائل نباشیم.
با این حجم از تلاشی که مراقبت پرواز و الکترونیک هوایی در هوانوردی دارند ، پس لزومی به فعالیت بقیه مشاغل در بخش هوایی وجود ندارد. پس لزومی به وجود خلبان و کادر پرواز، امنیت پرواز، کنترلر، تعمیر و نگهداری و ایمنی و سوختگیری و استانداردها وحتی حقوق و دستمزد نیست... سازمانی موفق است که مانند بدن انسان همه اعضایش حیاتی باشند. نه فقط دو عضو ولو مغز و قلب یک بدن باشد با این تفکر فقط یه زندگی نباتی دارید....
با سلام
طبق فرمایش شما، پرواز ، یک زنجیره هست و هر قطعه ولو کم ارزش، بسیار حیاتی هست و باید منزلت داده شود، نه یکی مثل ... که تشنه القابند و علت آن در عدم تبیین در رده های مختلف مشاغل هست....
بهترین مرجع قضاوت ایکائو و مستندات ایکائو هست
ایکائو علمیات پرواز را منحصر به خلبان و مراقبت پرواز نموده سند آن هم موجود هست .
امور اداری و ستادی را باید برون سپاری کرد تا هزینه ها کاهش یابد و بهره وری بالا برود در صنعت نمی توان و نباید تعصبات خودخواهانه جهت حفظ موقعیت شغلی را توجیه کرد رشته های تخصصی طبق اسناد ایکائو بصورت جهانی پذیرفته شده و مشغول ارائه خدمات هستند.مراقبت پرواز در ایران بابت شدت استرس چندین فوتی و تعداد زیادی سکته ای حتی در محل کار داشته آیا بخشهای دیگر هم سکته و فوت و... را داشته اند؟
به قول آن سریال: "این دروغو که میگی راستن؟"
این قبیل یادداشتهای سفارشی، نشانه کافی از کوتهبینی در شرکت فرودگاههاست. کاش عقل و انصاف را سوار و دروغ و یاوهگویی را پیاده کنید. کاری نکنید که دیگران قهرا به اثبات خود بپردازند. زیر پای وزیر را بهقدر کفایت لغزنده کردهاند. ایشان را گرفتار تجمع و اعتصاب تازه نکنید.
این مهملات را پرسنل خود این دو اداره هم باور نمیکنند! به قول سعدی، بنای این دروغ بر خبثی است!
اتفاقا تحمیل مجموعه اداری به شرکت فرودگاهها نشانه خود خواهی و حفظ موقعیت شغلی هست والا با برون سپاری هم کارها سریع تر انجام می شود هم منظم تر با هزینه ای بسیار کمتر.
در تمام دنیا فقط مزاقبت پرواز که حاصل تمام تلاشهای صنعت را به نمایش می گذارد مورد توجه هست و بقیه واحدها که البته نقش دارند لیکن همگی در خدکت ممراقبت پروازند تا خروجی تلاش گروهی با تامین ایمنی در آسمان کشورها نمود پیدا کند درست مثل اتاق عمل که پزشک جراح مورد توجه هست و بقیه افراد فقط کمک کار پزشک جراح هستند تا حاصل عمل جراحی موفقیت آمیز باشد لذا هیچ وقت تکنسین بی هوشی ادعا نکرده و نمی کند معادل پزشک جراح هست و دوبال اتاق عمل هست! نقش مهمی دارد ولی هم تراز پزشک جراح نیستند اتفاقا همه در مورد موفقیت عمل از پزشک تقدیر و تشکر میکنند وبالعکس در صورت ناموفق بودن از پزشک شکایت می کنند
نقش نیروهای اداری و الکترونیک را بیان بفرمائید؟
تین نیوز:
بر اساس آنچه کنترلرهای فرودگاه مهرآباد در گفت و گو با آخرین خبر مدعی شدهاند، اتوماسیون راداری برج مراقبت این فرودگاه با کرش FTP رادار مواجه است و در برخی موارد که رادار قطع یا دچار خطا میشود، کنترلر مجبور است به صورت دستی یا پروسجرال هدایت پروازها را به عهده بگیرد که با توجه به حجم بالای پروازهای فرودگاه مهرآباد، این کار ریسک بالایی به همراه دارد.
برای جلوگیری از برخورد هواپیماها در فراز فرودگاه مهرآباد و وقوع حوادث تلخ و جبران ناپذیر، ضروری است مسئولان امر به ویژه در وزارت راه در اسرع وقت برای رفع مشکل برنامه ریزی کنند.