محور اردبیل- سرچم؛ اصلی ترین کریدور ارتباطی استان به مرکز کشور
معاون وزیر راه و شهرسازی در سفر به استان اردبیل گفت: عملیات اجرایی پل آرپاچای به عنوان مرتفعترین پل پایهای راهآهن کشور در راه آهن میانه- اردبیل به اتمام رسید.

معاون وزیر راه و شهرسازی در سفر به استان اردبیل گفت: عملیات اجرایی پل آرپاچای به عنوان مرتفعترین پل پایهای راهآهن کشور در راه آهن میانه- اردبیل به اتمام رسید.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (استان اردبیل)، خیراله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی به همراه علی نیکزاد نایب رییس مجلس شورای اسلامی، صدیف بدری نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی، اکبر بهنام جو استاندار اردبیل و محبوب حیدری مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل از راه آهن میانه- اردبیل و محور اردبیل- سرچم بازدید کرد.
خیراله خادمی معاون وزیر راه و شهرسازی به همراه علی نیکزاد نایب رییس مجلس شورای اسلامی، صدیف بدری نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی، اکبر بهنام جو استاندار اردبیل و محبوب حیدری مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل از راه آهن میانه- اردبیل و محور اردبیل- سرچم بازدید کرد.
خادمی در بازدید از راه آهن میانه- اردبیل از اتمام عملیات اجرایی پل آرپاچای خبر داد و گفت: پل درهای آرپاچای با ارتفاع ۸۳ متر و به طول ۲۶۴ متر دارای دو دهانه ۳۵ متری و ۳ دهانه ۶۵ است که بلندترین ارتفاع پایه پلهای راه آهن در کشور را به خود اختصاص داده است. پایههای پل به صورت قالب لغزنده و عرشه آن با روش قالب شاریو اجرا شده است.
وی همچنین استفاده از سیستم دستگاههای قالب طره تمام ایرانی را یکی از ویژگیهای ساخت این پل معرفی کرد و افزود: سیستم دستگاههای قالب طره در گذشته وارداتی بود و در واقع اولین سیستم طره تمام ایرانی که همه ادوات قالب در داخل کشور ساخته شده و سازه مذکور پس از ساخت به محل پروژه حمل و مونتاژ شده برای اولین بار در این پروژه به کار رفته است. همچنین تولید سیستم قالب و کلایمینگ ستونها نیز توسط توان و تخصص مهندسان ایرانی انجام گرفته است.
معاون وزیر راه و شهرسازی خطآهن میانه- اردبیل را یکی از اولویتهای سال جهش تولید در حوزه ریلی دانست و گفت: این محور ریلی ۱۷۵ کیلومتر طول دارد و با هدف اتصال استان اردبیل به شبکه ریلی، کاهش مصرف سوخت، حمل مواد اولیه مورد نیاز کارخانه ذوب آهن اردبیل از بنادر جنوبی و بسترسازی برای توسعه نقاط محروم اردبیل احداث می شود.
وی با اشاره به واقع شدن محور در مسیر کوهستانی این خط آهن را یکی از سختترین و در عین حال فنیترین پروژههای ریلی در حال اجرای کشور اعلام کرد و گفت: در این مسیر ریلی ۶۲ دستگاه تونل به طول ۲۴ هزار متر، ۲۹ دستگاه پل به طول ۴۳۰۰ متر و ۱۴۳ دستگاه گالری به طول ۷۱۰۰ متر احداث میشود.
خادمی پیشرفت فیزیکی زیرسازی راه آهن میانه-اردبیل را حدود ۸۸ درصد دانست و افزود: با افزایش نیروی انسانی و ماشینآلات در پروژه، طی یک سال گذشته پیشرفت فیزیکی از ۶۵ درصد به ۸۸ درصد در بخش زیرسازی رسیده است.
مدیرعامل شرکت ساخت وتوسعه ادامه داد: پیشرفت فیزیکی کل پروژه ۷۰ درصد است که در بخش روسازی حدود ۱۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
خادمی اعتبار هزینه شده در این پروژه را تا به امروز حدود هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان دانست و گفت: قیمت روز این پروژه بیش از ۳ هزار میلیون تومان است.
خادمی در این سفر همچنین از ایستگاه اردبیل واقع در این محور نیز بازدید کرد و گفت: این محور دارای ۸ ایستگاه است که ایستگاه اردبیل و سبز درجه یک، ایستگاههای فیروز آباد، گنجگاه و مهماندوست درجه دو و ایستگاههای شهریار، مشکول و جعفرلو درجه سه سبقت و تلاقی است.
وی ادامه داد: عملیات اجرایی در ایستگاه اردبیل با پیشرفت فیزیکی ۵۵ درصدی در حال انجام است و ساختمان اصلی ایستگاه نیز با پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی در حال تکمیل است. پیشرفت کلی ایستگاههای میانی نیز ۳۵درصد است.
محور اردبیل- سرچم؛ اصلی ترین کریدور ارتباطی استان به مرکز کشور
معاون وزیر راه و شهرسازی و هیات همراه در ادامه این سفر از محور اردبیل- سرچم بازدید کرد و گفت: این محور نزدیک ترین مسیر ارتباطی استان اردبیل به شبکه آزادراهی کشور و اصلیترین کریدور ارتباطی استان به مرکز کشور محسوب می شود و به همین خاطر از ترافیک قابل توجهی برخوردار است.
وی اضافه کرد: این محور ۱۷۸ کیلومتر است که ۱۹ کیلومتر آن زیر عبور قرار دارد و ۲۵ کیلومتر نیز با پیشرفت فیزیکی ۶۷ درصد در حال اجرا است که پیش بینی میشود با توجه به وضعیت جوی و برودت هوا در استان اردبیل از ابتدای سال آینده عملیات اجرایی در این محدوده سرعت بیشتری بگیرد.
خادمی این محور را موجب توسعه استان در تمام ابعاد صنعتی، گردشگردی، اقتصادی و فرهنگی عنوان کرد و اظهار داشت: ایجاد اشتغال در منطقه حین ساخت و بهره برداری، افزایش ایمنی و فواید زیست محیطی ناشی از کاهش مصرف سوخت و... از دیگز مزایای بهره برداری از این پروژه است.
وی یادآور شد: محور اردبیل- سرچم دارای ۱۳ دستگاه تونل به طول ۶ کیلومتر، ۲۴ دستگاه پل و ۱۱ دستگاه زیرگذر است.