| کد خبر ۲۳۸۲۶۹
کپی شد

◄ وزیر راه: جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای طرح های عمرانی و نوسازی ناوگان

وزیر راه و شهرسازی از آمادگی برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در پروژه های عمرانی خبر داد. ساخت ۷۰۰ هزار واحد مسکونی آغاز شده و هدف چهار میلیون واحد در چهار سال است.

وزیر راه: جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای طرح های عمرانی و نوسازی ناوگان
تین نیوز |

رستم قاسمی، وزیر راه و شهرسازی، در گردهمایی روسای نمایندگی های ایران و کشورهای همسایه اعلام کرد این وزارتخانه آماده جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و صدور خدمات فنی و مهندسی است. وی بر ضرورت استفاده از روش های نوین سرمایه گذاری برای تکمیل پروژه های کلان عمرانی تأکید کرد.

به گزارش تین نیوز،  وزیر راه و شهرسازی با اشاره به دو مأموریت اصلی این وزارتخانه در حوزه مسکن و حمل ونقل گفت: منابع مالی دولت برای تکمیل طرح های عمرانی کافی نیست و باید از ظرفیت سرمایه گذاران داخلی و خارجی استفاده شود.

چالش های حمل ونقل و برنامه های وزارتخانه

  • در بخش هوایی: ناوگان فرسوده و کمبود تعداد هواپیماها.
  • در بخش ریلی: وجود ۱۵ هزار کیلومتر خطوط راه آهن اما عدم اتصال به کریدورهای اصلی؛ سهم حمل بار و مسافر ریلی کمتر از ۱۸ درصد در حالی که هدف ۳۰ درصد بوده است.
  • در بخش جاده ای: اقدامات خوبی انجام شده اما نیازمند تقویت و تداوم است.

قاسمی افزود: طرح جامع حمل ونقل در دست تهیه است و اجرای پروژه های آغاز شده به هزاران میلیارد تومان سرمایه نیاز دارد. وی از برگزاری جلساتی برای اتصال بخش های مختلف حمل ونقل و ایجاد حمل ونقل ترکیبی خبر داد و گفت: تفاهم نامه ای با پاکستان امضا شده است که امکان تردد کامیون ها تا چین و قفقاز را فراهم می کند.

لزوم مشارکت بخش خصوصی

وزیر راه تصریح کرد: با منابع دولتی امکان ساخت آزادراه و راه آهن وجود ندارد. به عنوان نمونه تکمیل راه آهن بوشهر–شیراز چندین هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. بنابراین باید پروژه ها به سرمایه گذاران بخش خصوصی واگذار شود و برای جذابیت سرمایه گذاری، مشوق ها و تضمین های لازم ارائه گردد.

وی اعلام کرد: طرح های آزادراهی در صورت اجرا بازگشت سرمایه خواهند داشت و سرمایه گذاران می توانند تا ۲۰ سال عوارض دریافت کنند. همچنین برای نوسازی ناوگان در حال امضای تفاهم نامه هستیم.

برنامه های بخش مسکن

قاسمی گفت: بر اساس قانون مجلس و نیاز دولت، باید چهار میلیون واحد مسکونی در چهار سال احداث شود. تاکنون ساخت ۷۰۰ هزار واحد آغاز شده و بیش از دو میلیون نفر در سامانه نهضت ملی ثبت نام کرده اند.

وی افزود: بیش از ۵۰ درصد هزینه خانوار مربوط به مسکن است و تولید مسکن می تواند پیشران بخش صنعت باشد. امکانات ساخت و مصالح کافی است و حتی امکان صادرات مصالح نیز وجود دارد. عقب ماندگی های بخش مسکن با استفاده از تکنولوژی های جدید جبران خواهد شد.

وزارت راه و شهرسازی با تأکید بر جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی، درصدد تکمیل پروژه های کلان عمرانی و نوسازی ناوگان حمل ونقل است. همزمان، طرح نهضت ملی مسکن با هدف ساخت چهار میلیون واحد در چهار سال، به عنوان یکی از مهم ترین برنامه های دولت سیزدهم دنبال می شود.

می خواهی همین گزارش را به شکل جدول خلاصه ای از چالش ها و راهکارهای وزارت راه (هوایی، ریلی، جاده ای، مسکن) هم آماده کنم تا برای مخاطب ها سریع تر قابل درک باشد؟

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.