| کد خبر: 178324 |

◄ شستا 850کیلومتر آزادراه می‌سازد

قرارداد ساخت هشت آزادراه جدید با شستا امضا شد. خیرالله خادمی، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل با اعلام این خبر گفت: تفاهم‌نامه ساخت این آزادراه‌ها به طول 850 کیلومتر با شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) امضاشده و به‌زودی قرارداد آن نیز نهایی خواهد شد.

تین نیوز

قرارداد ساخت هشت آزادراه جدید با شستا امضا شد. خیرالله خادمی، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل با اعلام این خبر گفت: تفاهم‌نامه ساخت این آزادراه‌ها به طول 850 کیلومتر با شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی (شستا) امضاشده و به‌زودی قرارداد آن نیز نهایی خواهد شد.

به‌گزارش تین‌نیوز به نقل از ایلنا، خادمی بابیان این‌که درباره مسائل کلی قرارداد به تفاهم رسیده‌ایم، ادامه داد: قرار براین است که سهم سرمایه‌گذاری شستا 70 درصد و سهم دولت 30 درصد باشد.     

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره کاهش توان مالی پیمانکاران پس از افزایش قیمت‌ها و ضرورت اصلاح سهم 70‌درصدی آورده شرکت‌ها و پیمانکاران تأکید کرد: یکی از مشکلات همین موضوع است که پیمانکاران به میزان و سهم آورده 70‌درصدی معترض هستند؛ چراکه اولاً کشش افزایش نرخ عوارضی وجود ندارد و بعد اینکه این میزان سرمایه‌گذاری در مسیرهای با ترافیک متوسط جواب نمی‌دهد.

او ادامه داد: این میزان آورده برای پیمانکاران تنها در مسیرهای منتهی به تهران که ترافیک بالا است، جواب می‌دهد البته در مناطق البرز که جغرافیای کوهستانی دارد هم آورده 70 درصدی سرمایه‌گذاری برای پیمانکاران توجیه ندارد.  

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل بابیان اینکه با این شرایط تمایل سرمایه‌گذاران برای مشارکت در پروژه‌ها کاهش پیدا می‌کند، گفت: از سوی دگر دولت هم منابعی ندارد که بخواهد سهم آورده 50-50 درصد سرمایه‌گذاری را بپذیرد بنابراین راهکار میانه این است که بخشی از 70‌درصد سهم آورده پیمانکاران از طریق ارائه تسهیلات تأمین شود در غیر این‌صورت سرعت اجرای پروژه‌ها کُند خواهد شد.    

خادمی ادامه داد: می‌توان سهم آورده پیمان‌کاران در ساخت پروژه‌های آزادراهی را در همان سطح 70 درصد حفظ کرد اما درصدی از این آورده را از طریق ارائه تسهیلات با تعهد خود پیمانکاران تأمین کرد.  

او هم‌چنین از انصراف پیمانکاران از چند پروژه به‌دلیل تغییر قیمت‌ها خبرداد و گفت: شرکت‌ها  از زمان انعقاد تفاهم‌نامه تا 6‌ماه فرصت دارند که قیمت‌ها را تعیین و اعلام کنند و معمولاً 6 ماه دیگر هم می‌توان این مدت‌زمان را تمدید کرد. اگر پس از گذشت این مدت‌زمان شرکت‌ها اقدام به اعلام قیمت و آمادگی برای اجرای پروژه نکنند، تفاهم‌نامه لغو می‌شود.

معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار داشت: تاکنون تفاهم‌نامه چهار الی پنج پروژه لغو شده چراکه سرمایه‌گذاران نتوانسته‌اند تعیین قیمت داشته باشند و از ورود به پروژه منصرف شده‌اند.          

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل با اشاره به بودجه سال آینده شرکت ساخت به‌عنوان عمرانی‌ترین معاونت وزارت راه و شهرسازی، گفت: مذاکراتی با سازمان برنامه‌وبودجه برای تعیین سقف بودجه شرکت ساخت برای سال آینده داشته‌ایم. پیشنهاد ما سقف بودجه سال 97 برای سال آینده است و سقف رقم بودجه امسال برای سال آینده را ارائه کرده‌ایم و امیدواریم با این رقم موافقت شود.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.