◄ آغاز عملیات برقی سازی راه آهن تهران-مشهد تا پایان ۱۴۰۴
مدیرعامل راه آهن از آغاز عملیات اجرایی برقی سازی محور تهران -مشهد تا پیش از پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این پروژه سه سال به طول خواهد انجامید.
مدیرعامل راه آهن از آغاز عملیات اجرایی برقی سازی محور تهران -مشهد تا پیش از پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: این پروژه سه سال به طول خواهد انجامید.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، جبارعلی ذاکری در نهمین نمایشگاه حمل و نقل و لجستیک با بیان اینکه سعی کردیم در دولت چهاردهم دو واژه دیپلماسی ریلی و ترانزیت ریل پایه در گفتمان را شکل دهیم، اظهار کرد: در مذاکرات با راه آهن های کشورهای همسایه تلاش کرده ایم مفاهیم دیپلماسی ریلی و ترانزیت ریل پایه را وارد گفتمان مشترک کنیم تا از ظرفیت شبکه ریلی ایران برای افزایش حجم مبادلات بهره ببریم.
وی افزود: شاخص فعالیت های حمل ونقل نباید صرفاً بر ترانزیت متمرکز باشد، بلکه باید مجموع بارهای صادراتی، وارداتی و ترانزیتی را در نظر گرفت. این رویکرد بر اقتصاد شرکت های حمل ونقلی، تولیدکنندگان و فعالان لجستیک اثرگذار خواهد بود.
جبارعلی ذاکری افزود: برای اینکه اقتصاد کشور تحت تاثیر حمل و نقل آسان باشد باید بارهای بین المللی را ملاک عمل قرار دهیم و شاخص اندازه گیری از ترانزیت به مجموع بارهای صادراتی، وارداتی و ترانزیتی تبدیل شود.
مدیرعامل راه آهن با اشاره به اینکه اولین گام برای توسعه ارتباطات ریلی تکمیل کردن نقاط مرزی بود، عنوان کرد: در شرق و غرب نیاز مند فعالیت های جدی بوده و هستیم و با کشور عراق، ارتباط ریلی نداشتیم و نداریم و در چندسال گذشته با همت دولت ها عزم جدی برای اتصال در شلمچه شکل گرفته است که البته کافی نبود و بخش دیگر نیز اتصال از طریق مرز خسروی است.
ذاکری ادامه داد: به سمت ترکیه نیز تا مرز رازی، ریل داریم و گرفتاری اصلی در این محور، وجود دریاچه وان است و این دریاچه محدودیت هایی ایجاد کرده است؛ به همین منظور هرچه تلاش کنیم کریدور شرق به غرب را از این مسیر توسعه دهیم حداکثر باری که قابل جابجایی خواهد بود بیش از یک میلیون تن نخواهد شد و برای برون رفت از شرایط فعلی به پروژه مرند-چشمه ثریا نیاز است و این پروژه، سرخس را به ترکیه وصل می کند.
وی با اشاره به اینکه مجموع اقدامات انجام شده نشان از افزایش مراودات ریلی کشور دارد، خاطرنشان کرد: در شرق کشور اتصال خواف-هرات را داریم و با این مسیر میزان مراودات ریلی افزایش یافته و امسال ۴۰۰ هزارتن بار بین ایران و افعانستان جابجا شده است و امیدوارم در سال ۱۴۰۵ این میزان بار به ۱.۳ میلیون تن در این محور برسد.
مدیرعامل راه آهن همچنین در خصوص راه آهن میرجاوه-زاهدان، بیان کرد: محدودیتی در این محور داریم و این محدودیت به علت عریض بودن خط اتصال است و خطوط ریلی پاکستانی نیاز به تعمیر جدی دارد و حجم بار ریلی در سنوات گذشته پایین بوده است. در عین حال دولت پاکستان برای بهسازی و ارتقای خط گام هایی برداشته است و امیدواریم با تکمیل محور، زاهدان-میرجاوه را با خط نرمال بسازیم.
ذاکری با اشاره به اینکه شرکت ساخت نیز وعده هایی داده که محور چابهار-زاهدان را تا پایان سال تکمیل کند، گفت: بعد از تکمیل اگر بتوانیم بلافاصله از آن بهره برداری کنیم در ترانزیت کشور نقش معناداری خواهد داشت.
اختصاص ۱۵ همت برای بازسازی و خرید ۸۰ لکومتیو و ۱۳۰ واگن مسافری توسط بخش خصوصی
مدیرعامل شرکت راه آهن گفت: امسال با استفاده از سپرده گذاری خاص دولت، حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان به بخش خصوصی اختصاص یافت که منجر به خرید یا بازسازی ۸۰ لکوموتیو و ۱۳۰ واگن مسافری از محل سپرده های خاص خواهد شد.
به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، مدیرعامل راه آهن با بیان اینکه طی سال گذشته یکی از اقدامات مهمی که در راه آهن انجام دادیم کاهش سیر زمان در مسیر تهران-مشهد بود و توانستیم سرعت قطارها را در این محور به سرعت ۱۶۰ کیلومتر برسانیم که البته هنوز کافی نیست.
ذاکری با تاکید بر اینکه یکی از حیاتی ترین مسائل راه آهن برقی سازی قطارها است، عنوان کرد: کشوری مثل هند صد در صد شبکه خود را برقی و کشنده های دیزلی را از رده خارج کرده است. در راه آهن دو برنامه طرح پیشران ریلی اعلام کردیم، یکی تکمیل و برقی کردن سرخس تا چشمه ثریا و دیگری تکمیل و برقی کردن سرخس تا بندر عباس است که اگر این دو مسیر تکمیل و برقی شوند، بخش زیادی از شبکه، برقی خواهد شد.