بازدید سایت : ۶۷۴۴۹

کشور داری، برنامه و حواس جمع می خواهد

، این همه سازمان های عریض و طویل و ادارات و نهادها، در انجام وظیفه خود دارای سیاستی مصوب و منسجم نیستند.

کشور داری، برنامه و حواس جمع می خواهد
تین نیوز |

کشور داری، برنامه و حواس جمع می خواهد.

یک روز متوجه می شویم، سیل مهاجران هم نژاد و زبان افغانی ما، بدون وجود کنترل و تشکیل پرونده احراز هویت و. ...به شهرها سرازیر می شوند که بعد از انتقادات، تذکرات و ....به نحوی حواس مسئولان مربوط در این قضیه به مشکل معطوف می شود

روز دیگر ناگهان اعتراض عده ای دیگر از جمله دوست داران محیط زیست بلند می شود که صید ترال باعث نابودی آبزیان در شاخاب پارس شده است. تا باز مسئولان مربوط بعد از مدتی سکوت و سپس انکار و پس از وارد آمدن خسارات بیشمار، متوجه می شوند، تا جلوی خسارت بیشتر را بگیرند.

ناگهان بعد ده سال متوجه می شویم که حفر هفت سد هزار چاه غیر مجاز و حدود دویست هزار هکتار کشاورزی، دریاچه ارومیه را به نمک زار تبدیل کرده است.

یعنی حواس ما به مفهوم واقعی جمع نیست و گویا، این همه سازمان های عریض و طویل و ادارات و نهادها، در انجام وظیفه خود دارای سیاستی مصوب و منسجم نیستند. و چشم اندازی ندارند و هر روز با حادثه ای جدید، بدون آمادگی روبرو می شویم.

برای نمونه از دوحه قطر تا اشغال کابل توسط طالبان، هیچ فکری برای مهاجرت افسار گسیخته هم نژادان و هم زبانان شرقی ما، چگونگی رویارویی منطقی با این مشکل، برآورد تبعات این مهم و ...نشده بود.

امروز در امور گردشگری نیز، بی سلیقگی، نادانی و کم کاری مشهود است. کشوری که دارای جغرافیای طبیعی منحصر به فرد است. از دریا گرفته تا صحرا ، جنگل، کویر و دشت های فراخ و سبز، با جغرافیای تاسیسی عظیم متشکل از چندین لایه تمدنی گسترده و شگفت و آثار آن نمی تواند نه تنها فرهنگ خود را در منظر ذوق جهانیان قرار دهد، تا از این مسیر ، هم تبادل فرهنگ کرده و هم کسب درآمد،که در حفظ و نگهداری آن هم دچار مشکل است. در صورتی که در ضلع غربی کشور ما،ترکیه با داشتن مساحتی به اندازه نصف مساحت کشور ما، با تنوع کمتر جغرافیا و با آثار تاریخی ای به مراتب کمتر از آثار تاریخی ایران، در سال سد ها برابر ایران از محل جذب توریست کسب در آمد می کند.ترکیه در سال جدید جذب شصت میلیون توریست را هدف گذاری کرده است که برای کشور شصت میلیارد دلار درآمد حاصل خواهد کرد.

اما در مقام مقایسه، در سال ۱۴۰۱،حسب گزارش ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ خبرگزاری جمهوری اسلامی فقط چهار میلیون نفر از تعداد  حدود یک میلیارد گردشگر جهان، به ایران سفر کرده اند.

در همین مسیر تعداد ایرانیانی که به ترکیه در آن سال سفر کرده اند، به نقل از پایگاه خبری تحلیلی انتخاب، طی کد خبر ۷۴۷۷۲۰ تاریخ ۱۱ آذر ۱۴۰۲ سالانه بالغ بر شش میلیون نفر است. در صورتی که کمتر از ده هزار نفر ترک در  همان سال، به ایران مسافرت کرده اند.

یعنی در این ناترازی، حدود 6 میلیارد دلار پول ایران، در یک سال از طریق گردشگری، به کشور ترکیه تزریق شده است. آیا تغییر این وضع به نفع کشور کاری محال است یا عدم کارایی ها و دخالت بدسلیقگی در اجرای سیاست گردشگری باعث این معضل شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: کانال شخصی نویسنده
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.