بازدید سایت : ۳۰۸۰۴
| کد خبر ۳۰۲۱۸۴
کپی شد

موافقت نامه های حمل و نقل؛ شتاب دهنده تجارت منطقه ای ایران

با تصویب لایحه اصلاح موافقت نامه حمل و نقل جاده ای بین ایران و بلاروس در مجلس، زمینه توسعه کریدورهای ترانزیتی و تقویت روابط اقتصادی بین المللی برای ایران فراهم شده است.

موافقت نامه های حمل و نقل؛ شتاب دهنده تجارت منطقه ای ایران
تین نیوز |

عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به تصویب لایحه اصلاح موافقت نامه حمل و نقل بین المللی جاده ای بین ایران و بلاروس در مجلس، اهمیت این توافق ها را در تسهیل مراودات اقتصادی و ایجاد کریدورهای جدید حمل و نقل بین المللی برای ایران و کشورهای منطقه تشریح کرد.

به گزارش تین نیوز به نقل از خانه ملت، مجتبی بوسفی، عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تصویب لایحه اصلاح موافقت نامه حمل و نقل بین المللی جاده ای بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری بلاروس در مجلس، گفت: یکی از مهم ترین مسائل در حوزه مراودات اقتصادی، انعقاد موافقت نامه های دوجانبه و چندجانبه است. به ویژه در حوزه کریدورها و شریان های اقتصادی که برای کشوری مانند ایران با توجه به تحریم های ظالمانه ای که در سال های اخیر بر آن تحمیل شده، اهمیت زیادی دارد.

وی افزود: این موافقت نامه ها در تسهیل دسترسی ها و کاهش هزینه ها چه در حوزه مسافر و چه در حوزه حمل و نقل کالا تاثیر بسزایی دارند، هر کشوری که بتواند در کریدورهای جهانی قرار بگیرد، به نوعی از موقعیت جغرافیایی و استراتژیک خود بهره می برد، به ویژه برای کشورهایی مانند ایران که در مسیر ارتباطی شرق و غرب دنیا قرار دارند. ایران می تواند به عنوان پلی برای ارتباط اقتصادی فعال با چین، آسیای میانه، اروپا، کشورهای حوزه خلیج فارس و غرب آسیا عمل کند.

یوسفی با اشاره به اهمیت کریدورهای حمل و نقل ایران، گفت: تفاوت های زمانی نشان دهنده اهمیت کریدورهای حمل و نقل ایران است که می تواند زمان و هزینه های حمل کالا را کاهش دهد و ظرفیت های ترانزیتی کشور را بهبود بخشد.

وی ادامه داد: توسعه سرمایه گذاری چین در بندر گوادر و سرمایه گذاری در بندر چابهار، مسیر صادراتی چین را کوتاه تر می کند و ایران می تواند از این ظرفیت برای ایجاد کریدورهای حمل و نقل جدید بهره برداری کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس با تأکید بر اهمیت معاهدات چندجانبه در منطقه غرب آسیا گفت: ایران باید به سمت معاهدات چندجانبه با کشورهای مختلف حرکت کند تا منافع مشترک در حوزه اقتصادی و حمل و نقل برای همه طرف ها ایجاد شود. یکی از اهداف این معاهدات می تواند ارتقاء روابط اقتصادی در سطح جهانی و استفاده از موقعیت جغرافیایی ایران برای ایجاد کریدورهای ترانزیتی باشد.

یوسفی همچنین به چالش های منطقه غرب آسیا اشاره کرد و گفت: منطقه غرب آسیا به دلیل موقعیت استراتژیک خود همیشه در معرض تهاجمات و جنگ های نیابتی بوده است. نبض انرژی جهان در خلیج فارس و دسترسی به کریدورهای حیاتی، نشان دهنده اهمیت کریدورهای حمل و نقل در این منطقه است.

وی افزود: اگر مسیر ایران در این کریدورها تعریف شود، می تواند نقش مهمی در انتقال انرژی و کالاهای مختلف ایفا کند و ایران را به یکی از مهم ترین کشورهای ترانزیتی منطقه تبدیل کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.