بازدید سایت : ۸۵۸۰۱

تلاش گمرک برای حل مشکلات رانندگان ترانزیت ایرانی

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران از سفر رئیس سازمان حمل و نقل جهانی به کشورمان در آبان امسال خبر داد و گفت: قرار است در این سفر تفاهم نامه هایی درباره ارتقای شرایط حمل و نقل ترانزیتی ایران امضا و برخی مشکلات رانندگان ترانزیت کشورمان حل و فصل شود.

تلاش گمرک برای حل مشکلات رانندگان ترانزیت ایرانی
تین نیوز |

رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران از سفر رئیس سازمان حمل و نقل جهانی به کشورمان در آبان امسال خبر داد و گفت: قرار است در این سفر تفاهم نامه هایی درباره ارتقای شرایط حمل و نقل ترانزیتی ایران امضا و برخی مشکلات رانندگان ترانزیت کشورمان حل و فصل شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت امور اقتصادی و دارایی، محمد رضوانی فر درباره تلاش های گمرک برای تسهیل در روند ترانزیت کالا اظهار داشت: در سفر هیئت گمرک جمهوری اسلامی ایران به مقر اروپایی سازمان ملل، جلساتی با رییس سازمان IRU که متولی اصلی حمل و نقل جاده ای بین المللی است، برای توسعه تعاملات ترانزیت کشورمان و اتصال سامانه گمرک جمهوری اسلامی ایران به سازمان بین المللی ترانزیت و مشارکت و همراهی آن ها در حل مسائل و مشکلات ما با کشور های همسایه در حوزه تعاملات گمرکی برگزار و مقرر شد تا این مشکلات در سریعترین زمان ممکن با مشارکت آن ها حل شود.

وی اضافه کرد: حضور گمرک جمهوری اسلامی ایران در هشتاد و یکمین نشست اداری کنوانسیون تیر در ژنو سوئیس بسیار ارزشمند بود و به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در این نشست سخنرانی کردم؛ این سخنرانی توسط سازمان ملل منتشر شد که نشان از اهمیت مواضع کشورمان درباره گمرکات داشت.

رضوانی فر افزود: در این سفر، مشکلات ایران در حوزه ترانزیت، گمرک و حمل و نقل مطرح شد. ایران وقتی به دلیل تحریم ها دچار مشکل برای صادرات و واردات شد و این مشکلات در رابطه ما با طرف اروپایی نیز خلل ایجاد کرد.

وی ادامه داد: اکنون ۷۵ درصد از صادرات و واردات ما با کشور های عراق، هند، چین، امارات و ترکیه است و اروپایی ها به شکل معناداری از مبادی واردات و صادرات ما به دلیل تحریم ها فاصله گرفتند و تنها نیاز و اصرار آنها، ماندن ایران در بخش حوزه ترانزیت است که اگر ما رفتار و برنامه ریزی دقیق، درست و به جایی نداشته باشیم، از کریدور های بین المللی حذف می شویم.

معاون وزیر اقتصاد درباره دستاورد های سفر هیات گمرکی ایران در نشست اداری کنوانسیون تیر در ژنو سوئیس نیز بیان داشت: هیات گمرکی ایران در این اجلاس به چند توافق دست یافت؛ نخست اینکه برای افزایش حجم مبادلات مربوط به ترانزیت، در خصوص گارانتی محموله های ترانزیتی عبوری از خاک ایران، تصمیماتی با همکاری اتاق بازرگانی برای رفع این موانع و به حداقل رساندن مشکلات گرفته شد.

وی اظهار داشت: ما در اتصال سامانه داخلی به سامانه کشور های دیگر برای کاهش معطلی در مبادی خروجی و ورودی مشکلاتی داشتیم که قرار شد یک تیم فنی توسط سازمان بین المللی حمل و نقل جاده ای برای حل این مشکل اعزام شود تا به سرعت این مشکلات حل شود.

رضوانی فر گفت: از سوی دیگر، قرار شد بر اساس توافقاتی که در ذیل کنوانسیون های بین المللی وجود دارد، در جایی که کشور های همسایه به تعهداتشان در ذیل این کنوانسیون ها عمل نمی کنند، ملزم به اجرای این قوانین باشند. به عنوان مثال در مرز بازرگان در ترکیه و یا مرز جمهوری آذربایجان در آستارا که گاهی پذیرش خودرو های ترانزیت و محموله های صادراتی ما به دلیل رقابت و منافع تجاری با مشکل مواجه می شود، مقرر شد این مسائل با ورود این سازمان حل شود.

اعطای ویزا فقط به ۸۰ راننده در ۶ ماه اخیر از سوی همسایگان

رئیس کل گمرک ادامه داد: در حال حاضر در بند (ث) تبصره ۳۰ احکام دائمی بین ۲۴ تا ۲۵ هزار کشنده زیر سه سال برای ترانزیت کالا وارد کشور شده است، اما کشور های همسایه به دلایل مختلف به رانندگان ایرانی ویزا نمی دهند. به عنوان مثال در ۶ ماه گذشته فقط به ۸۰ راننده ویزا داده اند که در این مورد با وزارت امور خارجه نیز نشست هایی برای حل این مشکلات داشتیم.

رضوانی فر همچنین متذکر شد: کشور های همسایه به دنبال متقاعد کردن رانندگان ایرانی برای مهاجرت هستند، زیرا به دلیل سختی های کار رانندگی ترانزیت، کمبود نیرو در این کشور ها و همچنین با انگیزه و جوان بودن رانندگان ایرانی، این افراد را برای مهاجرت و اقامت تشویق می کنند که قرار شد نشست مشترکی در این خصوص برگزار و این مشکلات رفع شود.

وی تاکید کرد: قرار است در آبان جاری رییس سازمان حمل و نقل جهانی به دعوت ایران به کشورمان سفر کند که گمرک جمهوری اسلامی ایران میزبان وی است.

رضوانی فر ادامه داد: قرار است نشست و تفاهم نامه مشترکی که بین ایران و جمهوری آذربایجان، برای تسهیل ترانزیت ریلی منعقد شده است، در حضور رییس سازمان حمل و نقل بین المللی و رییس گمرک جمهوری آذربایجان در ایران امضا شود.

رئیس کل گمرک ایران اضافه کرد: همچنین مقرر شد سازمان بین المللی حمل و نقل جاده ای برای کمک های فنی و فناورانه به گمرک ایران از محل منابع خود، تفاهم نامه ای را با کشورمان امضا کند که همه این موارد برای افزایش ترانزیت و حذف نشدن ایران از مسیر ترانزیت های بین المللی است که گمرک جمهوری اسلامی ایران با همه توان در حال پیگیری و تحقق اهداف در این بخش است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.