کارگاه پیش مطالعه مهندسی ارزش پروژه احداث منطقه ۳ آزادراه تهران–شمال برگزار شد
کارگاه پیش مطالعه مهندسی ارزش پروژه احداث منطقه ۳ آزادراه تهران–شمال در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.

کارگاه پیش مطالعه مهندسی ارزش پروژه احداث منطقه ۳ آزادراه تهران–شمال ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴، با حضور جمعی از مدیران، کارشناسان و نمایندگان مشاوران و پیمانکاران در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برگزار شد.
به گزارش تین نیوز از روابط عمومی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، در ابتدای این نشست، غزال راهب رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن خوشامدگویی به حاضران، اهمیت این پروژه ملی را در بهبود زیرساخت های حمل ونقل کشور مورد تأکید قرار داد.
در ادامه محمود ملازینل معاون ساخت و توسعه آزادراه های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور، با ارائه گزارشی جامع به معرفی کلی آزادراه تهران–شمال و تشریح آخرین وضعیت اجرایی آن پرداخت.
آزادراه تهران–شمال با طول کلی مسیر حدود ۱۲۴ کیلومتر در قالب چهار منطقه عملیاتی طراحی شده است که تاکنون مناطق ۱ و ۴ و باند غربی منطقه ۲ به بهره برداری رسیده است و باند شرقی در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
این پروژه از جمله پروژه های مشارکتی آزادراه، فیمابین وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مستضعفان است و برای اجرای پروژه نسبت به تاسیس شرکت پروژه با نام شرکت احداث و بهره برداری آزاد راه تهران شمال اقدام شده است.
در این کارگاه سعید شاهسواری مدیرعامل شرکت آزادراه تهران-شمال، ضمن توضیح پیرامون سیر تصویب و اجرای پروژه از ابتدای طرح، گفت: اصل پیشرفت این پروژه ملی معطوف به ۱۰ سال اخیر است.
وی ضمن تشریح نظام خاص اجرایی این کلان پروژه افزود: دوران مدیریت محمد سعیدی کیا در بنیاد، نقطه عطفی برای پیشرفت این کلان پروژه بوده است.
منطقه ۳ آزادراه به طول حدود ۴۹ کیلومتر، از پل زنگوله تا دشت نظیر و مرزن آباد، در حال مطالعه است. از این میزان، مسیر ۸ کیلومتر نخست مصوب شده و برای اجرا به پیمانکاران ذی صلاح واگذار شده است.
در حال حاضر دو کریدور اصلی برای طراحی مسیر این منطقه مطرح است. نخست کریدور دره چالوس (مطالعه شده توسط مشاور راهیاب ملل) و دوم کریدور دره فیروزآباد (مطالعه شده توسط مشاور ایران استن). باتوجه به وسعت و پیچیدگی مطالعات، مطالعات مهندسی ارزش برای جمع بندی بین دو کریدور به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی واگذار شده است.
در ادامه کارگاه پیش مطالعه مهندسی ارزش، داوود رضا عرب، راهبر مطالعه مهندسی ارزش، به تبیین روش شناسی، اهداف و برنامه ریزی انجام شده برای اجرای فرایند مهندسی ارزش پرداخت. همچنین، شرکت های مهندسین مشاور حاضر در پروژه، دیدگاه ها و پیشنهادات فنی خود را در قالب ارائه هایی تخصصی مطرح کردند.
برگزاری کارگاه پیش مطالعه مهندسی ارزش پروژه احداث منطقه ۳ آزادراه تهران–شمال در راستای افزایش کارایی، کاهش هزینه های دوره ساخت و بهره برداری و ارتقاء بهره وری در طراحی و اجرای منطقه ۳ آزادراه تهران–شمال انجام شده و گامی مؤثر در جهت تصمیم سازی علمی و شفاف برای انتخاب مسیر نهایی به شمار می رود.