| کد خبر ۳۰۷۴۷۴
کپی شد

تکمیل زنجیره توسعه بزرگراه های استان اردبیل در دولت چهاردهم

استان اردبیل در گذشته در بسیاری از شاخص های توسعه از جمله شاخص بزرگراهی جزو استان های محروم کشور بود اما طی سال های اخیر به ویژه با روی کارآمدن دولت چهاردهم با تامین اعتبارات لازم از محل های مختلف، شاخص توسعه بزرگراهی استان افزایش یافته و زنجیره توسعه نیز به راه افتاده است.

تکمیل زنجیره توسعه بزرگراه های استان اردبیل در دولت چهاردهم
تین نیوز |

 استان اردبیل در گذشته در بسیاری از شاخص های توسعه از جمله شاخص بزرگراهی جزو استان های محروم کشور بود اما طی سال های اخیر به ویژه با روی کارآمدن دولت چهاردهم با تامین اعتبارات لازم از محل های مختلف، شاخص توسعه بزرگراهی استان افزایش یافته و زنجیره توسعه نیز به راه افتاده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا ، استان اردبیل از لحاظ شاخص برخورداری از شبکه بزرگراهی در کشور در رده های پایین کشوری قرار داشت و یکی از اصلی ترین دلایل آن عدم احساس نیاز به توسعه شبکه بزرگراهی در سالیان قبل بوده اما با پیگیری مجدانه مسئولان استان اردبیل در توسعه بزرگراهی، شاخص برخورداری از بزرگراه از ۲۱ درصد به بالای ۳۰ درصد رسیده است.

با توجه به نقش زیرساخت حمل و نقل و توسعه شبکه بزرگراهی در ارتقای سایر شاخص های اقتصادی، در سال های اخیر توجه مدیریت ارشد استان به این بخش معطوف شده و با بهره برداری از طرح های در دست اجرا شاخص بزرگراهی استان اردبیل به میانگین شاخص کشوری نزدیک خواهد شد.

تا پنج سال پیش فقط چهار طرح بزرگراهی اردبیل - نیر، اردبیل – نمین، اردبیل - مشگین شهر و ۵۰ کیلومتر از جاده اردبیل - گرمی دارای ردیف اعتباری ملی بود ولی در سال های اخیر تمام طرح های در دست اجرا در استان دارای ردیف ملی شده و توسعه شبکه بزرگراهی از سرعت قابل ملاحظه ای برخوردار شده است.

دولت وفاق ملی برای رفع عقب ماندگی های مزمن تاریخی استان اردبیل ، توسعه زیرساخت های حمل و نقل و شبکه بزرگراهی را در دستور کار قرار داده و به همت مدیران و مسئولان استان تا پایان امسال ۱۰۰ کیلومتر بزرگراه در مناطق مختلف استان مورد بهره بردای قرار خواهد گرفت.

توسعه شبکه بزرگراهی مطالبه جدی مردم استان اردبیل است

مسعود امامی یگانه ، استاندار اردبیل اخیرا در بازدید از احداث بزرگراه اردبیل - سرچم با بیان اینکه توسعه شبکه بزرگراهی استان مطالبه جدی مردم است ، اظهار کرد: ۱۳۵ کیلومتر بزرگراه در قطعات مختلف جاده اردبیل _ سرچم در حال اجراست و ۵۵ کیلومتر آن تا پایان سال جاری به بهره برداری می رسد.

وی افزود: یکی از اولویت های اصلی ما اجرای شبکه بزرگراهی در جاده ۱۷۸ کیلومتری اردبیل - سرچم به عنوان اصلی ترین مسیر ارتباطی مرکز استان اردبیل به مرکز کشور است.

استاندار اردبیل ادامه داد: تاکنون بیش از ۳۵ هزار میلیارد ریال اعتبار برای این مسیر هزینه شده و امسال نیز از محل اعتبارات ملی برای آن و طرح های راه سازی دیگر هزینه می شود.

بهره برداری از ۱۰۰ کیلومتر بزرگراه تا پایان امسال در استان اردبیل

فرهاد سبحانی ، معاون امور عمرانی استاندار اردبیل  گفت: آسفالت حدود ۲۷۵ کیلومتر از بزرگراه های این استان در دستور کار است و تا پایان امسال ۱۰۰ کیلومتر بزرگراه تکمیل و افتتاح خواهد شد.

وی اظهار کرد: زیرسازی بقیه بزرگراه ها نیز در حال انجام است و تا پایان امسال ۱۰۰ کیلومتر به بزرگراه های استان اضافه خواهد شد.

سبحانی با بیان اینکه اولویت ما تکمیل طرح های نیمه تمام راه سازی است افزود: تمرکز بر طرح های اولویت دار از نظر پیشرفت فیزیکی و اهمیت از برنامه های راهبردهای ما است و در هر یک از شهرستان های استان، چند طرح شاخص شناسایی و برای تکمیل آنها تلاش می شود.

معاون امور عمرانی استاندار اردبیل گفت: اعتباراتی که از منابع مالی متعدد به استان وارد می شود صرف تکمیل طرح های مهم و شاخص استان می شود.

احداث ۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در استان اردبیل

محبوب حیدری ، مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل هم گفت: ۳۰۰ کیلومتر بزرگراه در این استان در دست احداث است که ۱۰۰ کیلومتر آن تا پایان امسال مورد بهره برداری قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه استان اردبیل نیازمند احداث ۸۵۰ کیلومتر بزرگراه است ، افزود: برای احداث این میزان بزرگراه ۳۷۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است که تامین آن مورد پیگیری مسئولان استان قرار گرفته است.

حیدری اظهار کرد: امسال ۲۶ هزار میلیارد ریال به بزرگراه های استان اختصاص می یابد که ۱۰ هزار میلیارد ریال آن از محل بودجه ملی، هفت هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات توازن ملی و ۹ هزار میلیارد ریال دیگر هم از محل اعتبارات نمایندگان مجلس تامین خواهد شد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۲۷۰ کیلومتر بزرگراه در نقاط مختلف استان به روی خودروها گشوده شده ، ادامه داد: احداث این میزان بزرگراه در استان سبب ارتقای ایمنی جاده ها و کاهش تصادفات در نقاط حادثه خیز استان شده است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل همچنین با اشاره به تکمیل بزرگراه در مسیر اردبیل - سرچم گفت: بزرگراه اردبیل -- سرچم در هفت قطعه مجزا در حال اجرا بوده که به غیر از قطعات ۶ و پنج در محدوده تونل ها به طول ۴۳ کیلومتر ، بقیه قطعات فعال بوده و عملیات اجرایی آنها در حال اجراست.

تکمیل جاده سربند - مشگین شهر با ۱۰ هزار میلیارد ریال منابع از محل مولدسازی

به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل ، برای تکمیل مسیر سربند - پارس آباد و سربند - مشگین شهر ۱۰ هزار میلیارد ریال منابع از محل مولدسازی تامین می شود که در صورت همکاری شهرداری و فرمانداری پارس آباد این طرح تسریع شده و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

حیدری با اشاره به روند عملیات اجرایی جاده سربند - مشگین شهر افزود: برای احداث این مسیر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع ملی هزینه شده و در صورت تامین اعتبار مورد نیاز دیگر این طرح در موعد مقرر تکمیل می شود.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل ادامه داد: در مسیر سربند - پارس آباد به جز احداث ۲ تقاطع بقیه قطعات طرح اجرا شده و منابع مورد نیاز برای خط کشی این مسیر مطالبه می شود تا قسمتی از این مسیر به زودی مورد بهره برداری قرار بگیرد.

وی همچنین درباره اجرای ۲۷ کیلومتر بزرگراه مشگین شهر - پارس آباد گفت: ۲۷ کیلومتر از مسیر مشگین شهر - پارس آباد به مناقصه رفته و پیمانکاران طرح هم مشخص شده است.

اختصاص ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برای توسعه بزرگراه های استان اردبیل

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: بر اساس مصوبات سفر ریاست جمهوری به اردبیل سالانه ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال برای توسعه بزرگراه های این استان اختصاص می یابد.

حیدری اظهار کرد: در سفر ریاست جمهوری به اردبیل ۱۱ مصوبه برای توسعه راه ها و بزرگراه های استان شامل جاده اردبیل - مشگین شهر - اهر ، مشگین شهر - پارس آباد ، تکمیل یک باند کنارگذر جنوبی شهرستان نیر، تکمیل قطعات در حال اجرای باند دوم اردبیل - سرچم، بهره برداری از تونل شمالی حیران و راه های طرفین، تکمیل چهارخطه پارس آباد - سربند، تکمیل باند دوم بیله سوار - کوگ تپه، چهارخطه گرمی - انجیللو و باند دوم امیرکندی - گرمی، راه اصلی فیروزآباد - خلخال، تکمیل قطعه دوم راه اصلی کلور - درام و تکمیل کنارگذر اردبیل تصویب شد که جذب منابع برای این طرح ها به میزان ۹۸ هزار میلیارد ریال مورد پیگیری جدی قرار گرفته است.

وی اعتبار مورد نیاز جهت تکمیل و بهره برداری از ۲۶۶ کیلومتر از قطعات بزرگراهی در دست اجرای این استان را بالغ بر ۱۲۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: بر اساس مطالعات جامع راه ها و جهت رسیدن به برنامه هدف بلندمدت، استان اردبیل نیازمند ۸۵۰ کیلومتر بزرگراه است که ۲۵۸ کیلومتر آن در سال های گذشته ، ۱۴ کیلومتر نیز در دولت چهاردهم به بهره برداری رسیده و نزدیک ۳۰۰ کیلومتر هم در دست احداث است.

حیدری ادامه داد: قطعاتی از مسیرهای اردبیل - سربند، سربند - مشگین شهر، اردبیل - مشگین شهر - اهر و اردبیل - سرچم در ماه های آتی تکمیل شده و به بهره برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به اجرای ۶۷ کیلومتر راه اصلی در استان ادامه داد: با حمایت های همه جانبه مدیران و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی قطعات مذکور تا پایان دولت چهاردهم تکمیل خواهد شد.

تکمیل باند دوم بزرگراه رضی - گرمی - بیله سوار با ۴۲ هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال اعتبار

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل گفت: برای احداث و تکمیل ۱۰۶ کیلومتر باند دوم بزرگراه رضی - گرمی - بیله سوار ۴۲ هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که تامین آن از سوی مسئولان استان مورد پیگیری قرار گرفته است.

حیدری اظهار کرد: هم اکنون ۳۵ کیلومتر از این طرح بزرگراه شامل ۱۵ کیلومتر از شهر برزند تا ورودی گرمی، هفت کیلومتر حدفاصل بیله سوار - گوگ تپه و نیز ۱۳ کیلومتر از خروجی شهر گرمی به سمت بیله سوار در دست اجرا است.

وی پیشرفت فیزیکی این طرح را ۲۹ درصد اعلام کرد و گفت: طبق پیگیری های انجام شده امسال ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل منابع ملی به این طرح اختصاص یافته است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان اردبیل با بیان اینکه ۵۰ کیلومتر از مسیر بزرگراهی پارس آباد - مشگین شهر در سال جاری به بهره برداری می رسد ، افزود: یکی از اصلی ترین موانع تکمیل طرح های توسعه بزرگراهی و جاده ای استان نبود منابع مالی است و در صورت تامین اعتبار طرح های بزرگراهی در دست اجرا در موعد مقرر به بهره برداری خواهد رسید.

بیش از ۷۵ درصد طرح های بزرگراهی استان اردبیل فعال است

علی یوسف زاده ، معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان اردبیل هم گفت: بیش از ۷۵ درصد طرح های بزرگراهی این استان کاملا فعال است و امسال هم تلاش می کنیم بر اساس میزان پیشرفت طرح ها و حجم تردد قطعاتی را تکمیل و افتتاح کنیم.

وی اضافه کرد: برای رسیدن به شاخص بهره مندی از شبکه بزرگراه به متوسط کشوری لازم بود توسعه شبکه بزرگراهی در استان اردبیل حداقل ۲ برابر سایر استان ها باشد که به این منظور در جلسات متعددی با حضور مدیران ارشد طرح های متعددی شروع شد.

از مجموع ۶ هزار و ۳۷۴ کیلومتر جاده در استان اردبیل ۲۰۸ کیلومتر بزرگراه، ۷۱۶ کیلومتر راه اصلی، ۷۰۲ کیلومتر راه فرعی و چهار هزار و ۷۳۸ کیلومتر راه روستایی است.

اردبیل به لحاظ موقعیت جغرافیایی و طبیعی خود و قرار گرفتن در سرزمینی فلاتی شکل با شیب های بسیار تندی به زمین های کم ارتفاع اطراف خود شامل کرانه های دریای خزر، جلگه پست مغان و نیز دشت های کم ارتفاع استان های آذربایجان شرقی و زنجان منتهی می شود و به همین لحاظ جاده های این استان اغلب دارای پیچ ها و شیب های بسیار تند هستند.

هشت گردنه سخت گذر و برف گیر به نام های حیران، صایین، کجل، نقدوز، الماس، لنگان، قره آغاج و اسالم در جاده های این استان قرار دارد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.