بازدید سایت : ۶۷۴۴۹

تلاش برای تکمیل کریدور جاده‌ ای شمال-جنوب با افتتاح آزادراه شیراز اصفهان

۲۱۲ کیلومتر آزادراه در مسیر کریدوری شمال-جنوب حدفاصل شیراز-ایزدخواست در دولت سیزدهم با مزیت های کاهش مسافت، افزایش ایمنی و صرفه جویی در مصرف سوخت و استفاده از روسازی بتنی و رعایت ملاحظات زیست محیطی به زودی افتتاح می شود.

تلاش برای تکمیل کریدور جاده‌ ای شمال-جنوب با افتتاح آزادراه شیراز اصفهان
تین نیوز |

۲۱۲ کیلومتر آزادراه در مسیر کریدوری شمال-جنوب حدفاصل شیراز-ایزدخواست در دولت سیزدهم با مزیت های کاهش مسافت، افزایش ایمنی و صرفه جویی در مصرف سوخت و استفاده از روسازی بتنی و رعایت ملاحظات زیست محیطی به زودی افتتاح می شود.

◄ اتوبان اصفهان شیراز زیباترین آزادراه کشور ؛ تاریخ افتتاح مشخص شد

احداث مرتفع ترین پل آزادراهی کشور در اصفهان-شیراز

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم تلاش کرده است تا در حوزه های مختلف از جمله جاده ضمن عمل به وظایف جاری، بخشی از تعهدات برای توسعه زیرساخت های کشور و همچنین تکمیل کریدور شمال-جنوب کشور را در اولویت قرار دهد و بخشی از آن را به انجام برساند.

در روزهای آینده آزادراه شیراز-اصفهان به طول کلی ۳۷۰ کیلومتر به عنوان بخشی از کریدور آزادراهی شمال-جنوب کشور حدفاصل شیراز-ایزدخواست به طول ۲۱۲ کیلومتر به بهره برداری می رسد تا بخشی از تلاش جمهوری اسلامی ایران برای احیای این مسیر مهم ملی و بین المللی از بندر انزلی در شمال به جنوب کشور، محقق شود.  

احداث ۴ خط عبوری دو خط رفت و دو خط برگشت در مسیر آزادراه

آزادراه شیراز- ایزدخواست به طول ۲۱۲ کیلومتر به عنوان بخشی از آزادراه شیراز-اصفهان در ۴ خط عبوری شامل دو خط رفت و دو خط برگشت توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با مشارکت  سرمایه گذاران تکمیل شده و به زودی افتتاح می شود.

شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل به عنوان نماینده وزارت راه و شهرسازی ۵۰ درصد سرمایه احداث این آزادراه و سرماهی گذاران نیز ۵۰ درصد دیگر سرمایه گذاری این آزادراه را با هزینه ۸ هزار میلیاردتومان برعهده داشته اند و بر اساس ارزیابی ها، ارزش روز این آزادراه که در مرحله بهره برداری است ۲۵ هزار میلیاردتومان برآورده شده است.

آزادراه شیراز- اصفهان به دو قسمت تقسیم شده است که یک قسمت آن از شیراز تا ایزدخواست و قسمت دیگر آن از ایزدخواست تا اصفهان است. عملیات اجرایی آزادراه شیراز - ایزدخواست به طول ۲۲۵ کیلومتر در ۷ قطعه برنامه ریزی شد که قطعات یک، دو و سه آن به طول ۱۰۷ کیلومتر حدفاصل شهرهای سده تا ایزدخواست از مناطق سد ایزدخواست، کوه مروارید، روستای خسرو شیرین و رودخانه سفید می گذرد. همچنین قطعات چهار، پنج، شش و هفت به طول ۱۱۸ کیلومتر حدفاصل شهرهای سده تا شیراز از مناطق تنگ براق، دشت کامفیروز، تنگ بستانک و تنگ خیاره گذشته و به بزرگراه شیراز - سپیدان متصل می شود.

بخش دیگر این آزادراه از ایزدخواست تا اصفهان به طول حدود ۱۱۶ کیلومتر حدفاصل شهرضا - سه راهی مبارکه - ایزدخواست در دست مطالعه است و طبق برنامه زمانی تعیین شده، عملیات اجرایی آن به زودی آغاز خواهد شد. هم اکنون با اتمام عملیات اجرایی قطعات یک تا شش این آزادراه، شاهد بهره برداری از ۲۱۲ کیلومتر از آزادراه  شیراز - اصفهان، حد فاصل شیراز – ایزدخواست هستیم.

کاهش مسافت، افزایش ایمنی و صرفه جویی در مصرف سوخت با افتتاح آزادراه شیراز-اصفهان

بخشی از مهمترین دستاوردهای این آزادراه شامل تکمیل کریدور شمال – جنوب، منطبق بر شبکه بزرگراهی آسیایی، کاهش مسافت ۱۳۴ کیلومتر فاصله شــیراز تا اصــفهان، افزایش ایمنی سفر، کاهش ۵۵۰ نفر کشته و مجروح در سال، صرفه جویی اقتصادی ۴۰ هزار میلیارد ریال در سال، کاهش مصرف سوخت۱۳۶ میلیون لیتر در سال، کاهش ۱۲۰ دقیقه ای زمان سفر، کاهش خسارات سوانح به مبلغ ۳,۱۲۰ میلیارد ریال، است.

استفاده از روسازی بتنی و رعایت ملاحظات زیست محیطی

همچنین، استفاده از روسازی بتنی برای اولین بار در کشور، ملاحظات زیست محیطی کاشت ۱۰۰هزار اصله نهـال در حریـم آزادراه، رونق گردشگری عبور از مناطق زیبا شمال غربی استان فارس و عبور از سلسله جبال رشته کوه های زاگرس از دیگر دستاوردهای ساخت این آزادراه مهم در کشور است.

در طول مسیر این پروژه آزادراهی، ۲۵ دستگاه پل بزرگ به طول ۲۳۷۰ متر و ۵۹۲ دستگاه پل کوچک به طول ۸ هزار متر اجرا شده است.

احداث ۱۰ مجتمع خدمات رفاهی در مسیر آزادراه شیراز-ایزدخواست

در طول مسیر ۱۰ مجتمع خدمات رفاهی نیز برای رفاه حال مسافران این مسیر احداث شده است.

افتتاح مرتفع ترین پل آزادراهی کشور

پل سردار سلیمانی به طول ۲۶۴ متر یکی از پل های خاص این مسیر آزادراهی است که در قطعه ۳ واقع شده است و بر روی دره رودخانه سپیدرود به عنوان مرتفع ترین پل آزادراهی احداث شده است. عملیات اجرایی این پل با اتکا به توان داخلی در ۴۸ ماه به طول انجامیده است.

بر اساس اعلام شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل، کریدور آزادراهی شمال جنوب کشور به منظور ارتباط دریای خزر به خلیج فارس طراحی شده و در دست اجراست. این کریدور از بندرانزلی آغاز و پس از عبور از شهرهای رشت، قزوین، تهران، اصفهان و شیراز به بندر عسلویه منتهی می شود. آزادراه شیراز - اصفهان به طول ۳۷۰ کیلومتر بخشی مهم از کریدور آزادراهی شمال جنوب است که نقش هدایت ترانزیت را از مرکز کشور به سمت جنوب و بالعکس عهده دار است. این آزادراه به عنوان مسیری میانبر دو مرکز مهم استان را به هم متصل می کند از این رو با توجه به کاهش چشمگیر طول مسیر و زمان سفر، نقش مهمی در کاهش مصرف سوخت ایفا می کند. همچنین با توجه به مشخصات فنی بالای این محور نسبت به جاده قدیم، سبب افزایش ایمنی سفر و کاهش سوانح رانندگی در این بخش از کریدور خواهد شد. از سوی دیگر با توجه به وجود دو قطب های گردشگری اصفهان و شیراز در این محور، بهره برداری از این آزادراه در توسعه صنعت ایرانگردی و گردشگری و توسعه اقتصادی منطقه بسیار مهم و قابل توجه خواهد بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • ناشناس پاسخ

    روسازی بتنی بارها در کشور استفاده شده. برای مثال آزادراه تهران شمال.