بازدید سایت : ۱۰۱۳۰۹
| کد خبر ۲۹۷۱۹۱
کپی شد

◄ همکاری بین‌ بخشی، کلید موفقیت در توسعه گردشگری سلامت است

در سومین نشست شورای راهبردی گردشگری سلامت، معاون گردشگری کشور با تأکید بر شکل گیری اراده ای ملی و بین بخشی برای توسعه گردشگری سلامت، خواستار بهره برداری از ظرفیت های منحصربه فرد کشور در این حوزه شد.

همکاری بین‌ بخشی، کلید موفقیت در توسعه گردشگری سلامت است
تین نیوز |

در سومین نشست شورای راهبردی گردشگری سلامت، معاون گردشگری کشور با تأکید بر شکل گیری اراده ای ملی و بین بخشی برای توسعه گردشگری سلامت، خواستار بهره برداری از ظرفیت های منحصربه فرد کشور در این حوزه شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از میراث آریا، انوشیروان محسنی بندپی، معاون گردشگری کشور، در سومین نشست شورای راهبردی گردشگری سلامت که در محل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد،  با اشاره به عزم و اراده جدی دستگاه ها برای ساماندهی این حوزه، بر ضرورت بهره گیری از ظرفیت های کم نظیر کشور در توسعه گردشگری سلامت تأکید کرد.

وی با تقدیر از ترکیب تخصصی و هم افزایی شکل گرفته در ماه های اخیر، اظهار داشت: با توجه به ترکیب ارزشمند و اراده شکل گرفته طی چهار الی پنج ماه اخیر به منظور توسعه گردشگری سلامت در کشور و رفع موانع پیش رو استفاده از این مزیت فرصتی متمایز به شمار می آید.   

معاون گردشگری کشور ادامه داد: اگر بتوانیم برنامه ای جامع تدوین کنیم که هم به جنبه های فنی و تکنیکی توجه داشته باشد و هم از نیروی انسانی متخصص و بی نظیری که در کشور داریم بهره مند شود، می توانیم مسائل و حواشی موجود را به حداقل برسانیم و از این ظرفیت ملی به درستی استفاده کنیم.

دکتر محسنی بندپی گفت: راه اندازی سامانه گردشگری سلامت با همکاری وزارت بهداشت، وزارت رفاه و سایر نهادهای ذی ربط و همچنین فعال سازی و نظام مند شدن شورای راهبردی، دو گام اساسی در مسیر توسعه گردشگری سلامت بوده اند. امروز نگاه بخشی و جزیره ای کنار گذاشته شده و یک رویکرد کل نگر در دستور کار قرار گرفته است.

همچنین در این نشست موضوع طراحی نشان ملی (برند) گردشگری سلامت نیز به عنوان لازمه هویت زایی به بخش گردشگری سلامت مورد بحث و بررسی قرار گرفت و  روند برگزاری جشنواره انتخاب ایده و طرح برتر به منظور برگزیدن نشان ملی و شعار تبلیغاتی گردشگری سلامت تایید شد تا بر این اساس شاخصه هایی از جمله قابلیت بین المللی سازی، سازگاری با شعار و نشان ملی گردشگری، نوآوری، جذابیت و غیره در نشان ملی گردشگری سلامت اعمال شود.

محسنی بندپی در پایان ضمن تقدیر از میزبانی وزارت بهداشت، خاطرنشان کرد: فرصت بسیار مغتنمی فراهم شده تا با همکاری کارشناسان حوزه گردشگری سلامت در وزارت گردشگری و عزیزان معاونت درمان، بتوانیم به یک الگوی موفق و پایدار دست پیدا کنیم. این تعامل بین بخشی باید استمرار داشته باشد تا به اهداف مشترک دست یابیم.

ضرورت پرهیز از تصمیمات هیجانی در حوزه پیوند و گردشگری سلامت

همچنین در این نشست سید سجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت نیز با اشاره به هدفگذاری ۶ میلیارد دلاری حوزه گردشگری سلامت در برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: اگرچه این رقم از یک منظر عددی بزرگ و از منظری دیگر اندک به نظر می رسد، اما تحقق آن بدون ایجاد تغییر در قوانین، رفتارها و رویکردهای موجود بعید خواهد بود.

وی با تأکید بر نقش راهبردی ایران در منطقه در حوزه سلامت، افزود: گردشگری سلامت علاوه بر ارزش اقتصادی، از ابعاد اجتماعی و فرهنگی نیز اهمیت دارد و می تواند در تقویت روابط منطقه ای و بین المللی ایران مؤثر باشد. این حوزه یکی از نقاط قوت کشور است، اما در برخی موارد به دلیل نبود هماهنگی، ساده انگاری مسائل یا برخی مشکلات داخلی، این نقطه قوت به یک چالش تبدیل می شود.

معاون درمان وزارت بهداشت ضمن هشدار نسبت به پیامدهای ناشی از تصمیمات غیرکارشناسی و هیجانی در موضوع پیوند اعضا، خاطرنشان کرد: توانمندی کشور ما در حوزه پیوند به ویژه پیوند کلیه بسیار بالاست و ظرفیت قابل توجهی برای جذب بیماران خارجی دارد.

به گفته دکتر رضوی، متأسفانه برخی سوء رفتارها یا برداشت های نادرست در رسانه ها، گاه فضای منفی ایجاد می کند. نباید اجازه داد با برخوردهای غیرمستند، جایگاه نظام سلامت کشور در عرصه بین المللی آسیب ببیند.

وی با بیان اینکه در سیاست گذاری پیوند اعضا، اولویت با حفظ کرامت مردم و سلامت بیماران داخلی است، گفت: پیوند نباید به گونه ای باشد که اعضای ایرانی در اولویت دوم قرار گیرند. ما حمایت و مجوز ارائه خدمت را به مراکزی می دهیم که در پیوند بیماران ایرانی پیشتاز باشند.

معاون درمان وزارت بهداشت تاکید کرد: اولویت قطعی ما این است که هیچ بیماری در کشور در صف طولانی پیوند نماند؛ چرا که این موضوع با باورها و ارزش های بنیادین نظام سلامت ما در تضاد است.

دکتر رضوی با اشاره به اقدامات برخی کشورهای منطقه در جذب بیماران، تصریح کرد: ما نباید با رفتارهای هیجانی، فضا را به گونه ای رقم بزنیم که کشورهای همسایه مانند ترکیه از این فرصت استفاده کنند و بیماران را به سمت خود جذب کنند. همه تصمیم گیری ها باید مبتنی بر مستندات علمی و با درنظر گرفتن مصالح کلان کشور باشد.

وی در پایان ضمن قدردانی ازحضور اعضای شورا، ابراز امیدواری کرد: با جمع بندی نظرات و کارشناسی دقیق مسائل، بتوانیم وظایف هر دستگاه را شفاف سازی کرده و مسیر تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه را هموار کنیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.