خانه های آینده باید تولید کننده انرژی باشند نه مصرف کننده
یک مهندس و پژوهشگر معماری با بیان اینکه طراحی خانه های آینده باید به گونه ای باشد که با استفاده از انرژی های جدید و سازگار با محیط زیست، از شبکه سراسری بی نیاز شوند؛ گفت: این طراحی به سمتی می رود که خانه ها حتی بیش از مصرف خود قادر به تولید انرژی باشند و مازاد آن را به بخش های دیگر منتقل کنند.

یک مهندس و پژوهشگر معماری با بیان اینکه طراحی خانه های آینده باید به گونه ای باشد که با استفاده از انرژی های جدید و سازگار با محیط زیست، از شبکه سراسری بی نیاز شوند؛ گفت: این طراحی به سمتی می رود که خانه ها حتی بیش از مصرف خود قادر به تولید انرژی باشند و مازاد آن را به بخش های دیگر منتقل کنند.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، علی شجاعی درباره چالش انرژی برای خانه های آینده اظهار کرد: امروزه چالش های ناترازی انرژی، توجه معماران و طراحان خانه های مسکونی را به خود جلب کرده و به دنبال سیاست های کلان مدیریت بهینه منابع، نوع طراحی و معماری ساخت و سازهای مسکونی در حال تغییر و تحول است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه بخشی از انرژی در عرصه های مسکونی مصرف می شود از این رو مصرف بهینه انرژی تحت تاثیر نوع طراحی و معماری خانه ها است.
شجاعی افزود: به عنوان مثال جهت قرارگیری خانه ها، امکان دریافت نور طبیعی، استفاده از روزنه های تهویه طبیعی، پنجره های بزرگ و پنل های خورشیدی از جمله مواردی است که با لحاظ آن در ساخت خانه های آینده می توان قدمی برای مدیریت منابع انرژی برداشت.
این مدرس دانشگاه در ادامه گفت: بنابراین لازم است که با استفاده از معماری سنتی و تلفیق آن با معماری مدرن به دنبال راهکارهای جدید باشیم تا بتوانیم در ساخت و سازهای عرصه های مسکونی بیشترین مدیریت انرژی را اعمال کنیم.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه بیشترین ساخت و در حوزه مسکن اتفاق می افتد، ادامه داد: بیش از ۴۰ درصد مصارف انرژی در بخش مسکن است. بنابراین بسیار مهم است که برای حل مشکلاتی که ممکن است در آینده در حوزه ناترازی انرژی و تامین آب شرب عرصه های مسکونی داشته باشیم، پیش بینی های لازم را لحاظ کنیم.
وی افزود: در حال حاضر کشورهای بزرگ استفاده از انرژی های تجدیدپذیر را در دستور کار خود قرار داده و در ساخت و ساز عرصه های مسکونی خود استفاده می کنند. در برخی کشورها ساخت و ساز واحدهای مسکونی به طریقی طراحی می شود که بتوانند انرژی مورد نیاز خود را به صورت مستقل تامین کنند و احتیاجی به شبکه سراسری نداشته باشند.
شجاعی اظهار کرد: حتی به سمتی می روند که خانه ها بیش از مصرف خود قادر به تولید انرژی باشند و مازاد آن را به بخش های دیگر منتقل کنند.
وی گفت: ما هم باید به این سمت حرکت کنیم و در کنار در طراحی خانه ها از شیوه هایی استفاده کنیم که کمترین هدر رفت انرژی را داشته باشد. طراحی خانه های آینده باید با اقلیم سازگار بوده و به گونه ای طراحی شود که از تهویه طبیعی برخوردار باشد.
وی افزود: یکی از مهمترین شاخصه های معماری سنتی قدیم توجه به شرایط اقلیمی و به کارگیری راهکارهایی برای مدیریت انرژی بوده است. به عنوان نمونه در مناطق کویری، بادگیر علاوه بر تهویه کارکرد سرمایشی و گرمایشی داشت.
این پژوهشگر عنوان کرد: عایق بندی مناسب و با کیفیت از نوع مواد طبیعی برای کاهش هدر رفت انرژی یکی از موارد ضروری در ساخت خانه های آینده است. در معماری سنتی متناسب با اقلیم، عایق سرما و گرما به کار می رفت اما بعد از دوره صنعتی و مدرن به این موارد کمتر توجه شده است.
این مهندس معماری ادامه داد: با توجه به اینکه انرژی در مقطعی ارزان بود، صرفه جویی و مدیریت انرژی در ساختمان سازی با استفاده از عایق های باکیفیت جدی گرفته نشد.
وی در ادامه افزود: سیستم های هوشمند مدریت انرژی برای کنترل بهتر سیستم های گرمایشی امروزه به یک اصل در معماری تبدیل شده است. از طرفی لازم است که مردم را نسبت به شیوه های جدید مدیریت انرژی و فناوری های موجود در ساخت وساز از طریق آموزش آگاه و آشنا کرد.
شجاعی گفت: طراحی خانه های آینده باید به گونه ای باشد که با استفاده از انرژی های جدید و سازگار با محیط زیست، از شبکه سراسری بی نیاز شوند.