صدور مجوز ۷۰ میلیاردی برای طرح های حمل ونقل شهری خرم آباد
در شرایطی که خرم آباد با چالش های جدی حمل ونقل شهری مواجه است، شهرداری با اخذ مجوز ۷۰ میلیارد تومانی از شورای شهر، برنامه های توسعه زیرساختی و کاهش ترافیک را وارد مرحله اجرایی می کند.
در شرایطی که خرم آباد با چالش های جدی حمل ونقل شهری مواجه است، شهرداری با اخذ مجوز ۷۰ میلیارد تومانی از شورای شهر، برنامه های توسعه زیرساختی و کاهش ترافیک را وارد مرحله اجرایی می کند.
به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، نشست رسمی شورای اسلامی شهر خرم آباد با دستور بررسی تذکرات شهرداری و تصویب طرح های مهم شهری از جمله محدودیت ترافیکی در مرکز شهر برگزار شد که در این نشست شهردار خرم آباد، ضمن پاسخ به تذکرات جلسه علنی یازدهم خرداد، گزارشی از وضعیت پروژه های عمرانی، عملکرد مالی، خدمات شهری و طرح های توسعه ای شهرداری ارائه داد.
داریوش بارانی بیرانوند، شهردار خرم آباد، با اشاره به پیگیری های فنی و حقوقی شهرداری در زمینه آسیب به فضای سبز شهری، گفت: پیگیری ابعاد حقوقی و کیفری این موضوع در حال انجام است و بخشی از خسارات وارده از محل ضمانت نامه های پیمانکاران جبران شده است. وی با بیان اینکه برای ساماندهی فضای سبز در سال 1404 پیمانکاران توانمند انتخاب شده اند، از اقدامات مؤثر انجام شده در ماه گذشته در این حوزه خبر داد.
وی اصلاحات مالی شهرداری را از دستاوردهای مهم دوره ششم شورا دانست و افزود: اصلاح ساختار درآمد و هزینه و ایجاد انضباط مالی، از جمله مواردی بود که موجب شد شهرداری خرم آباد در ارزیابی نهادهای اقتصادی و مالیاتی، به عنوان یکی از دستگاه های موفق استان شناخته شود.
شهردار خرم آباد گفت: اجرای این اصلاحات در شرایطی صورت گرفت که شهرداری ها ذاتاً در برابر تعدیل و شفاف سازی مالی مقاومت دارند.
شهردار خرم آباد در ادامه با تأکید بر توزیع عادلانه خدمات در سطح شهر گفت: آمار پروژه های عمرانی در مناطق مختلف به روشنی نشان می دهد که شهرداری هیچ منطقه ای را رها نکرده و به ویژه منطقه یک، امروز یکی از فعال ترین مناطق به لحاظ اجرای پروژه های عمرانی است.
وی با اشاره به پیچیدگی موضوع سد معبر شهری، از اجرای طرح های کارشناسی شده در حوزه مکان یابی برای ساماندهی این معضل خبر داد.
بارانی در ادامه از یک اقدام زیرساختی مهم در حوزه حمل ونقل شهری خبر داد و افزود: با تصویب شورای شهر، مجوز صدور از اسناد خزانه به ارزش 70 میلیارد تومانی برای اجرای طرح های حمل ونقل اخذ شده است.
وی بر لزوم همکاری نهادهایی چون وزارت کشور، سازمان شهرداری ها و دستگاه های نظارتی در کنار شهرداری تأکید کرد.
برخورد با تخلفات، توسعه درآمد پایدار و تعهد به زمان بندی پروژه ها
در ادامه سخنان خود، شهردار خرم آباد با اشاره به تغییر رویکرد شهرداری در برخورد با ساخت وسازهای غیرمجاز گفت: این تخلفات به عنوان یک تکلیف مشخص به مناطق ابلاغ شده و برای مقابله مؤثر، این حوزه از معاونت خدمات شهری به معاونت معماری و شهرسازی منتقل شده است.
وی درباره منابع پایدار درآمدی شهرداری اظهار کرد: برخلاف گذشته که توسعه درآمد پایدار بیشتر جنبه شعاری داشت، امروز با راه اندازی دومین کارخانه آسفالت، اخذ مجوز بهره برداری از معدن، و برنامه ریزی برای تولید گل و نهال، گام های مهمی برای پایداری مالی شهرداری برداشته ایم.
بارانی به احیای پروژه قدیمی هتل شهرداری اشاره کرد و گفت: این پروژه، که سال ها راکد مانده بود، اکنون با حمایت شورا در مسیر تکمیل قرار گرفته و می تواند به یک منبع درآمدی پایدار تبدیل شود.
وی با تأکید بر لزوم تسریع در اجرای پروژه های عمرانی گفت: تمام پروژه های در دست اجرا، از سه کمربند شهری تا پروژه های تفرجگاهی و بازگشایی معابر، در برنامه زمان بندی تعریف شده اند و هیچ پروژه ای نباید بیش از یک سال به طول انجامد.
وی بیان کرد: شهرداری اجازه نخواهد داد پروژه ای نیمه کاره یا رهاشده بماند.
دیدگاه های اعضای شورای شهر
در ادامه این جلسه، هوشنگ نصیری، رئیس شورای اسلامی شهر خرم آباد، با اشاره به پاسخ های شهردار گفت: عملکرد شهرداری در مقایسه با سایر شهرهای استان مثبت بوده و در حوزه هایی نظیر تشییع شهدا نیز اقدامات شایسته ای انجام شده است. وی افزود: پاسخ های شهردار قانع کننده بود، هرچند کاستی هایی نیز وجود دارد که نباید نادیده گرفته شوند.
عباس قلاوند، عضو دیگر شورا، با انتقاد از برخی ناهماهنگی ها گفت: نبود ثبات فکری در میان برخی اعضا موجب ایجاد چالش شده است.
وی عملکرد شهردار را تا این مرحله رضایت بخش دانست و تأکید کرد: اگر شورا به وظایف سیاست گذاری و نظارتی خود به درستی عمل کند، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
صادق جوازی، عضو دیگر شورا با لحنی انتقادی، گفت: شهردار در حوزه فضای سبز نتوانست مرا قانع کند و خواستار شفاف سازی در هزینه های رسانه ای مدیریت شهری شد و تعداد زیاد روابط عمومی در شهرداری را غیرضروری دانست. جوازی به پروژه هایی چون بازارچه، پیست دوچرخه سواری، کارخانه آسفالت و کارخانه بلوک زنی اشاره کرد که همچنان بلاتکلیف مانده اند و عملکرد شهرداری در این زمینه را ناکافی دانست.
یونس امرایی، دیگر عضو شورا، تذکرات مطرح شده را در چارچوب بند «الف» ماده 110 دانست و گفت: تذکرات نیازی به رأی گیری ندارند و پاسخ شهردار نیز از نظر قانونی الزام آور نیست.
وی تصریح کرد: برخی از مسائل تنها با اصلاح رویه ها و پیگیری حقوقی قابل حل هستند، نه صرفاً تأمین اعتبار.
شاهین بیرانوند، دیگر عضو شورا با رویکردی حمایتی، گفت: از شهردار بابت آغاز پروژه های جدید تشکر می کنم، ما باید به جای تمرکز بر نقص ها، بر دستاوردها تأکید کنیم.
وی افزود: شورای شهر نباید مانعی بر سر راه شهرداری باشد، بلکه باید با آینده نگری و تصمیم گیری لحظه ای، نقش راهبری ایفا کند.
حمیدرضا صفریان، عضو دیگر شورا نیز در این نشست، با اشاره به دو رویداد اخیر یعنی ثبت جهانی دره خرم آباد و صعود تیم خیبر در این دوره از مدیریت شهری، از تلاش های مجموعه مدیریت شهری تقدیر کرد.
وی گفت: انتقاد سازنده، موجب اصلاح امور می شود، اگرچه در گذشته جزو منتقدان عملکرد شهرداری بودم، اما در شش ماه اخیر، حرکت شهرداری رو به جلو بوده است. صفریان در عین حال، با انتقاد از وضعیت تنظیف منطقه سه، خواستار بهبود خدمات شهری شد و گفت: دستگاه های خدمات رسان دیگر نیز باید به وظایف خود به درستی عمل کنند.