| کد خبر: 184857 |

بارش بیش از حد نرمال در دوماه اول سال

بارش ماه‌های فروردین و اردیبهشت به‌ویژه در نیمه شمالی کشور قدری بیش از نرمال مورد انتظار است. با این وجود میانگین بارش فصل بهار در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود. همچنین میانگین دمای سه ماه آینده در نواحی شمالی کشور تا یک درجه بیش از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود.

تین نیوز

بارش ماه‌های فروردین و اردیبهشت به‌ویژه در نیمه شمالی کشور قدری بیش از نرمال مورد انتظار است. با این وجود میانگین بارش فصل بهار در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود. همچنین میانگین دمای سه ماه آینده در نواحی شمالی کشور تا یک درجه بیش از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود.

به گزارش تین‌نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، بارش کشور از ابتدای سال زراعی ۹۸-۹۷ تاکنون در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته ۲.۱ و دوره بلندمدت  ۶.۲ درصد افزایش‌ یافته است.

باوجود افزایش بارش در سال جاری، توزیع مکانی آن یکنواخت نبود و عمده بارش‌های مناطق جنوب شرقی کشور با تأخیر و در ۲ ماه گذشته رخ ‌داده است. تاکنون استان‌های جنوب‌شرقی کشور با کاهش بارش بین ۹تا ۳۳ درصد نسبت به نرمال مواجه بوده‌اند؛ این در حالی است که برخی استان‌ها در غرب کشور مقدار بارش تا ۲ برابر دوره مشابه بلندمدت دریافت کرده‌اند.

الگوی بی‌هنجاری منفی ارتفاع ژئوپتانسلی جریان‌های سطح میانی جو (۵۰۰ هکتوپاسکال) برای سه ماه آینده نسبت به ماه قبل قدری تضعیف ‌شده است، درعین‌حال میانگین بارش فصل بهار در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود. هرچند بارش ماه‌های فروردین و اردیبهشت به‌ویژه در نیمه شمالی کشور قدری بیش از نرمال مورد انتظار است. میانگین دمای سه ماه آینده در نواحی شمالی کشور تا یک درجه بیش از نرمال و در سایر مناطق در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود.

میانگین بارش سال زراعی کشور از ابتدای مهر تا ۲۶ اسفند سال ۹۷ و سال گذشته، نرمال و به ترتیب ۶.۲، ۲.۸ و ۱.۲ میلی‌متر است. باوجود افزایش حدود دو برابری بارش سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته و افزایش ۶/۲ درصدی آن نسبت به دوره بلندمدت، توزیع مکانی و زمانی آن در سطح کشور نا‌یکنواخت است. درحالی‌که برخی نواحی غربی کشور افزایش بارش تا دو برابر را تجربه کردند، استان‌های جنوب شرقی کشور با کاهش تا ۶/۳ درصد مواجه هستند؛ ضمن اینکه عمده بارش استان‌های جنوب شرقی کشور در دو ماه گذشته رخ داد و کاهش بارش اغلب استان‌های واقع در جنوب و جنوب شرق کشور تا پایان دی از ۲۰ تا ۸۵ درصد بود. در فاصله زمانی از آغاز سال زراعی تاکنون استان‌های ایلام، لرستان و گلستان به ترتیب با ۱۰۰، ۶۵ و ۶۰ درصد افزایش بارش نسبت به میانگین بلندمدت، بیشترین بارش نسبی سال زراعی را دریافت کرده‌اند. در مقابل استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستانو یزد به ترتیب با ۶/۳، ۴/۲ و ۲/۲ درصد کاهش، بیش‌ترین کمبود بارش را نسبت به دوره مشابه بلندمدت تجربه کرده‌اند. امید است با بارش‌های تا پایان اسفند کمبود بارش این استان‌ها نیز مرتفع شود.    

پیش‌بینی بارش

پیش‌بینی دما: میانگین بارش کشور در بهار ۱۳۹۸ در محدوده نرمال پیش‌بینی می‌شود. انتظار می‌رود که بارش‌ها در فروردین در اغلب نقاط کشور نرمال و در اردیبهشت در مناطق شمال، شمال غرب و حاشیه زاگرس قدری بیش از نرمال باشد.

میانگین دمای کشور در دو ماه آغازین بهار ۹۸ در محدوده میانگین بلند مدت پیش‌بینی می‌شود. در خردادماه میانگین دمای هوا بین ۱ تا ۲ درجه بیش از نرمال خواهد بود که بیشترین آن در استان‌های حاشیه البرز مرکزی و غربی رخ خواهد داد.

بی‌هنجاری ارتفاع ژئوپتانسیلی سطح میانی جو در بهار سال ۱۳۹۸ تغییراتی را نسبت به ماه‌های قبل نشان می‌دهد. برخلاف الگوهای ماه گذشته، الگوهای پیش‌بینی ارتفاع ژئوپتانسیلی در بهار ۱۳۹۸ نسبت به ماه قبل متمایل به بی‌هنجاری مثبت ارتفاع ژئوپتانسلی است.

توضیحات:

پیش‌بینی فصلی کشور در هفته اول هرماه صادر می‌شود، صحت آن برای سه‌ماهه اول حدود ۷۰ درصد است. نقشه‌های ماهانه و فصلی استفاده‌شده در خبرنامه، حاصل پس پردازش آماری برونداد مدل CFSv.۲ هستند. در موارد اندکی، به دلیل لحاظ نظرات کارشناسان گروه پیش‌بینی فصلی، ممکن است تحلیل پیش‌بینی فصلی تفاوت اندکی با نقشه‌ها داشته باشد. دوره نرمال پیش‌بینی‌ها ۲۰۱۰-۱۹۸۱ است. تمامی نقشه‌ها بر مبنای ماه‌های میلادی ترسیم‌شده و در خبرنامه از نام معادل شمسی آن‌ها استفاده‌شده است (دی=ژانویه و ...). با دریافت داده‌های جدید، پیش‌بینی‌ها به‌روز شده و ممکن است کمی تغییر یابند.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.