| کد خبر: 219046 |

◄ با غول‌های صنعت ساخت قطار آشنا شوید

روند ساخت قطار پرسرعت در دنیا در سه سال گذشته رشد چشمگیری را تجربه کرده است و ترتیب بهترین ها در این زمینه از حیث سرعت و مقاومت نیز تغییراتی داشته است.

تین نیوز

پرسرعت‌ترین‌ها کدامند؟

روند ساخت قطار پرسرعت در دنیا در سه سال گذشته رشد چشمگیری را تجربه کرده است و ترتیب بهترین ها در این زمینه نیز تغییراتی داشته است.

به گزارش تین نیوز، در حال حاضر هیچ کشور اروپایی رقیب چین در تولید قطارهای پرسرعت محسوب نمی شود. چین با حمایت از صنعت ریلی و اعطای یارانه به تولیدکنندگان خود، توانسته رشد سریع ای صنعت را تضمین کند. این کشور قطار سریع خود با نام مَگلِو را به طور موفقیت آمیز در ماه گذشته در شانگهای آزمایش کرد. سرعت این قطار به ۶۰۰ کیلومتر بر ساعت می رسد.

این قطار سریع‌السیر می تواند شکاف بین سفر با قطارهای سریع السیر و پرواز با هواپیما را پر کند. این قطار ویژگی های متمایزی دارد که شامل سرعت بالا، ایمنی، قابل اعتماد بودن، سروصدا و لرزش کم است. همچنین قطار سریع السیر چینی ظرفیت بالایی برای جابجایی مسافران دارد، عملکرد آن دقیق و هزینه های نگهداری قطار اندک است.

اما در سال ۲۰۱۷ قطارهای تندروی فوکسینگ در مسیر ۱۳۰۰ کیلومتری بین پکن و شانگهای آغاز به کار کردند و به‌طور چشم‌گیری زمان سفر را کاهش دادند. طبق گفته‌ی توسعه‌دهنده‌ی آن‌ها، این قطارها با سرعت ۳۵۰ کیلومتر بر ساعت حرکت می‌کنند اما ماگلوی نمونه چنان سریع خواهد بود که رقیبی برای مسافرت هوایی محسوب خواهد شد.

چین، رقیب همیشگی ژاپن بوده است؛ ژاپن که از بعد از جنگ جهانی دوم، پله های ترقی را یک به یک طی کرده در حال حاضر موفق به ساخت یکی از سریع السیرترین قطارهای جهان شده که در رقابت با قطارهای هم نسل خود، یک سر و گردن قوی تر و بروز تر است. آلمان هم که سابقه طولانی مدت در ساخت وسایل نقلیه بادوام و جان سخت دارد، در فهرست دارندگان سریع السیرترین قطارهای جهان قرار گرفته است. اسپانیا، ایتالیا، کره جنوبی و انگلستان که خود یکی از بنیان گذاران راه اندازی خط ریل در دنیا هستند، همگی در جایگاه های بعدی این لیست قرار دارند و در تولید قطارهای سریع السیر مدعی هستند.

 

شینکانسن، سامورایی ژاپن

این قطار در حال حاضر در قسمت ترابری ژاپن در توکیو مشغول به فعالیت است و سری های دیگر این شینکانسن نیز با سرعتی بالغ بر 300 کیلومتر در حال جا به جایی و نقل و انتقالات در خطوط ریلی ژاپن هستند. سری 100، 200، 300، تا 800 و همچنین سری های E شینکانسن در حال فعالیت در خطوط ژاپن هستند و صنعت حمل و نقل این کشور هم به حضور این نسل تکرار نشدنی از قطار ها، افتخار می کند. این قطار به عنوان سومین قطار سریع السیر جهان معرفی شده است. رنگ آمیزی هر کدام از مدل های شینکانسن بر اساس یکی از اسطوره های ژاپنی صورت گرفته است و تولید رنگ های بدنه این قطارها، ماه ها طول کشیده و با نهایت دقت و وسواس تولید شده است.

 

قطار فرچیاروسا – قطار سریع السیر قاره سبز

شکل و ابعادش شبیه به یک ورزشکار حرفه ای است که آماده است تا با آخرین سرعتش به سمت خط پایان بدود. قطار فرچیاروسا از قطارهای سریع السیر اروپا به حساب می آید و سرعتی نزدیک به 400 کیلومتر در ساعت دارد. فرچیاروسا به معنی کمان قرمز است که به حق این نام برازنده این قطار است؛ چالاکی این قطار را می توان حتی از روی چهره آن نیز تشخیص داد. فرچیاروسا از سال 2000 میلادی شروع به کار کرد و تاکنون توانسته خود را همچنان در صدر فهرست پرسرعت ترین قطارها قرار دهد.

 

قطار داچ بن، عروس اروپا

وقتی حرف از دقت و اصالت به میان می آید، نام کشور آلمان هم به خاطر آدم می رسد. آلمان به تولید محصولات فنی و الکتریکی با کیفیت و نابود نشدنی معروف است. قطار داچ بن، نمونه ای از دقت و زیبایی دست استادکاران آلمانی است. این قطار با سرعتی نزدیک به 350 کیلومتر در ساعت، موفق شده تا خود را در فهرست سریع السیرترین قطارهای جهان قرار بدهد. قطار داچ بن با سرعتی باور نکردنی مونیخ را برلین و بالعکس، وصل می کند و شما می توانید به راحتی به این دو ایالت دور از هم در آلمان سفر کنید.

 

قطار تالیس، قدیمی و زیبا

قطار تالیس یکی از زیباترین و در عین حال پر قدرت ترین قطارهای سریع السیر جهان به شمار می آید. این قطار از سال 1996 میلادی به عنوان اولین قطار سریع السیر در جهان آغاز به کار کرد و همچنان صدرنشین فهرست پرسرعت ترین قطارها است. این قطار 300 کیلومتر سرعت دارد و همچنان در ریل های شهرهای معروف جهان در حال رفت و آمد است.

 

 

غول‌های قطارساز از حیث مقاومت و طول عمر

این شرکت چندملیتی که اکنون مقر اصلی آن در شهر مونترال کانادا قرار دارد، تولیدکننده پیشتاز در صنایع هواپیماسازی، تجهیزات دفاعی، نظامی و ساخت قطار در جهان است و هم‌‌اکنون پروژه تامین 65 قطار جدید برای شرکت کراس‌ریل انگلستان را در دست اجرا دارد. ارزش این قرارداد بالغ بر یک میلیارد پوند برآورد شده است. این شرکت در سال 1942 در کبک کانادا تاسیس شده و حالا در فهرست 500 شرکت بزرگ جهان قرار دارد. سهام این شرکت در بورس تورنتو معامله می‌‌شود. تعداد کارکنان این شرکت بزرگ نزدیک به 700 هزار نفر است.

 

CAF

از قطارهای تولید شرکت اسپانیایی CAF برای سریع‌‌ترین راه دسترسی شهر لندن به فرودگاه هیثرو استفاده شده است. این شرکت متعلق به بخش خصوصی است و تاریخچه تاسیس آن به سال 1860 میلادی بازمی‌‌گردد. قطارهای ساخت این شرکت دارای فناوری پیشرفته مجهزبه سیستم حمایت اتوماتیک قطار (ATP) هستند. در این سیستم اگر راننده قطار سیگنال یا علائم سرعت را دریافت نکند، ترمزهای قطار به‌طور خودکار عمل خواهند کرد. این شرکت علاوه‌بر قطار، تراموا نیز تولید می‌کند. کشور‌های ترکیه و عربستان از جمله مشتریان این شرکت در منطقه ما هستند.

 

میتسویی

گروه میتسویی یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های جهان است و با شرکت‌ ژاپنی سازنده قطار به‌نام جی-ترک و شرکت فرانسوی آلستوم همکاری می‌‌کند. شرکت آلستوم به تازگی قراردادی به ارزش 50 میلیون پوند را برای تامین 15 قطار در فرانسه منعقد کرده است که سرعت آن‌ها 100 کیلومتر در ساعت است. علاوه‌بر این، شرکت میتسویی سازنده قطارهایی است که در مسیرهای بین شهری ایرلند مورد استفاده قرار می‌‌گیرند.

 

زیمنس

شرکت آلمانی زیمنس با بیش از 340 هزار کارمند یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های مهندسی اروپا است که تنوع محصولاتش طیف وسیعی از کالاهای مربوط به آشپزخانه گرفته تا تجهیزات و ماشین‌‌آلات صنعتی و قطارها را در برمی‌‌گیرد. این شرکت قطارهای شرکت ریلی «اسکای‌ترن» بانکوک را تولید کرده است. علاوه‌بر این قطارهای جدید «کلاس 700» و یورو استار ‌ای320 را تولید کرده است.

 

استادلر

این شرکت سوئیسی برای سراسر اروپا قطار، اتوبوس و تراموا تولید می‌‌کند. از جمله شهرهای مشتری قطارهای این شرکت می‌توان به هلسینکی، برلین و لندن اشاره کرد که قطارهای این شرکت این شهرها را به سایر شهرهای اروپایی پیوند می‌‌زنند. تعداد کارکنان این شرکت در سراسر جهان بالغ بر 6100 نفر است و این شرکت هلدینگ تشکیل شده است از هشت شرکت تابعه با دفاتری در کشورهای الجزایر، آلمان، ایتالیا، هلند، اتریش، لهستان، سوئیس، جمهوری چک، مجارستان و بلاروس.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.

  • کریم شادی 0 0

    مطلبی در حد یک سایت تخصصی ریلی نیست