| کد خبر: 134748 |

در تلاش برای هدف قراردادن برنامه موشک‌های بالستیک ایران؛

رأی‌گیری سنا به تعویق افتاد

سناتورهای آمریکا توافق کردند تا تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه به‌عنوان یک متمم به طرح تحریم‌های ایران اضافه کنند و این امر باعث شد تا رأی‌گیری سنا درباره طرح تحریم‌های جدید ایران به روزهای آینده موکول شود؛ طرحی که صدای اعتراض وزیر امورخارجه ایران را نیز درآورده است.

تین نیوز
سناتورهای آمریکا توافق کردند تا تحریم‌های جدیدی را علیه روسیه به‌عنوان یک متمم به طرح تحریم‌های ایران اضافه کنند و این امر باعث شد تا رأی‌گیری سنا درباره طرح تحریم‌های جدید ایران به روزهای آینده موکول شود؛ طرحی که صدای اعتراض وزیر امورخارجه ایران را نیز درآورده است.
 
به گزارش وقایع اتفاقیه به نقل از روزنامه نیویورک‌تایمز، نمایندگان مجلس سنای آمریکا از هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در کمیته‌های بانکداری و روابط خارجی حدود یک هفته است که درباره اصلاحیه طرح تحریم‌های ایران مذاکره می‌کنند. در این طرح همچنین تحریم‌هایی علیه روسیه با اتهام دخالت این کشور در انتخابات آمریکا، الحاق کریمه و حمایت مسکو از سوریه گنجانده شده است. میچ مک کانل، رهبر اکثریت جمهوری‌خواه سنا در جلسه روز دوشنبه این مجلس اعلام کرد: نمایندگان سنا در حال مذاکره برای وضع تحریم‌های بیشتر علیه روسیه هستند. سناتورها توافق کرده‌اند که تحریم‌های روسیه را به‌عنوان متمم به طرح تحریم‌های جدید ایران اضافه کنند که در صورت تبدیل‌شدن به قانون برنامه موشکی بالستیک ایران را هدف قرار می‌دهد و به رئیس‌جمهوری آمریکا این اجازه را می‌دهد تا افراد و نهادهایی که با برنامه موشکی ایران همکاری می‌کنند، تحریم کند. مک کانل گفت که طرح تحریم جدید ایران همین هفته و به‌زودی به رأی گذاشته می‌شود. 

 

چاک شومر، رهبر اقلیت دموکرات‌های سنا نیز روز دوشنبه اقدام کنگره برای توافق درباره شامل کردن تحریم‌ها علیه روسیه در لایحه تحریم‌های برنامه موشکی ایران را مورد تحسین قرار داد. شومر در بیانیه‌ای اعلام کرد: با ساماندهی به تحریم‌های موجود و ملزم کردن کنگره به بازنگری هرگونه تصمیم‌گیری برای کاهش یا لغو تحریم‌ها، تضمین می‌کنیم که آمریکا به تنبیه رئیس‌جمهوری ولادیمیر پوتین به‌خاطر اقدامات بی‌پروا و بی‌ثبات‌کننده‌اش ادامه می‌دهد. وی در ادامه گفت: این تحریم‌ها درواقع این پیام محکم را از طرف دو حزب آمریکا به روسیه و هرکشور دیگری که احتمالا تلاش می‌کند تا در انتخابات ما مداخله کند، القا می‌کند که آنها تنبیه خواهند شد. مسکو تاکنون اتهامات واشنگتن مبنی‌بر دخالت در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر در آمریکا را رد کرده است. 

 

واکنش ظریف به اقدام تازه سنای آمریکا

وزیر امور خارجه ایران تصمیم‌گیری جدید در سنای آمریکا را نشانگر کوته‌نظری آنها و سیاست غلطی دانست که دنبال می‌کنند و گفت: اگر به حدی برسد که براساس تشخیص هیأت نظارت نیاز به واکنش داشته باشد حتما با واکنش ما مواجه می‌شود. محمدجواد ظریف که برای شرکت در مجمع اسلو ٢٠١٧ وارد «اسلو» پایتخت نروژ شد، در بدو ورود و در جمع خبرنگاران درباره دیدارش با فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و اینکه آیا در این دیدار درباره تحریم‌های سنا و نحوه اجرای برجام گفت‌وگو خواهد کرد؟ اظهار داشت: من قبلا برای خانم موگرینی پیامی را به‌صورت کتبی دو بار در چند هفته اخیر در مورد بدعهدی‌های آمریکا و تأثیری که سیاست‌های مخرب آمریکا در‌این‌زمینه ایجاد کرده، ارسال کردم. وی افزود: در نشست کمیسیون مشترک برجام که یکی، دو ماه پیش برگزار شد، این موضوع بحث شد و در جلسه آینده کمیسیون این موضوع بحث خواهد شد. وی گفت: کارشکنی‌های آمریکا بحث جدیدی نیست. ما با آمریکا ارتباط اقتصادی چندانی به‌جز موضوع خرید هواپیما نداشتیم که آن موضوع علی‌رغم کارشکنی‌های آمریکا در حوزه‌های دیگر به‌خوبی پیش رفته است.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: ما در مورد بدعهدی‌های آمریکا همواره گفت‌وگو کردیم و همواره اتحادیه اروپا و چین و روسیه که طرف‌های اصلی برجام هستند و همین‌طور سایر کشورها همواره تأکید کرده‌اند که قصد و عزم آنها این است که روابطشان را با ایران صرف‌نظر از بدعهدی‌های آمریکا با جدیت دنبال کنند و آنچه عملیاتی و اجرایی برای ماست این است که آمریکایی‌ها نتوانند در این روابط ما کارشکنی کنند. ظریف افزود: تصمیم‌گیری جدید آمریکا به واقع نشانگر کوته‌نظری آمریکایی‌ها و سیاست غلطی است که دولت آمریکا مخصوصا بعد از انتخابات اخیر دنبال کرده است و اگر به حدی برسد که براساس تشخیص هیأت نظارت نیاز به واکنش داشته باشد، حتما با واکنش ما مواجه خواهد بود. وی افزود: تاکنون ما در برابر اقدامات آمریکایی‌ها عمل متقابل انجام دادیم و در برابر اضافه‌شدن افراد به فهرست تحریم‌ها اقدام متقابل کردیم و امروز ٢٣ فرد و شرکت آمریکایی در لیست تحریم‌های ما به‌عنوان اقدام متقابل قرار دارند و در آینده هم اقدام خواهد شد.  

 

تلاش سناتور ارشد آمریکایی برای تحریم ماهان‌ایر

یک سناتور ارشد آمریکایی قصد دارد یک متمم به طرح تحریمی ایران اضافه کند که بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی کشورمان را هدف قرار می‌دهد. 

 

به گزارش پایگاه خبری واشنگتن اگزمینر، جان کورنین، سناتور ارشد آمریکا از ایالت تگزاس و دومین مقام عالی اکثریت جمهوری‌خواهان در مجلس سنا متممی را برای اضافه‌شدن به تحریم‌های ایران پیشنهاد داده که هدف آن تحریم ماهان‌ایر، بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی تجاری ایران است. کورنین در سخنرانی خود در سنا گفت که پیشنهاد او وزارت امنیت داخلی را ملزم می‌کند تا فهرستی از فرودگاه‌هایی که شرکت هواپیمایی ماهان‌ایر به آنها پرواز دارد، تهیه کند و تمهیدات امنیتی برای آمریکایی‌هایی که به این فرودگاه‌ها سفر می‌کنند را افزایش دهد. این سناتور آمریکایی مدعی شد که‌ ماهان‌ایر یک مسیر ویژه برای انتقال افراد، تسلیحات و ایدئولوژی خشن در سراسر منطقه است.

 

کورنین در سنا همچنین تأکید کرد که هواپیمایی ماهان در ماه‌های اخیر مسیرهای بین‌المللی خود به فرودگاه‌های اروپا را گسترش داده است. بر‌اساس این گزارش، سنای آمریکا قرار است این هفته درباره متمم‌های قانون تحریم‌های ایران رأی‌گیری کند. پیش‌ازاین نیز برخی سناتورهای آمریکایی پیشنهادهایی را برای تحریم شرکت‌های هواپیمایی مطرح کرده بودند. اندیشکده بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها، پیش‌ازاین با انتشار گزارشی ایران‌ایر، شرکت هواپیمایی جمهوری‌اسلامی ایران را به نقل و انتقال نیرو و تسلیحات به سوریه متهم کرده بود. در این گزارش که در نشریه اینترنتی Real Clear Defense منتشر شد، آمده بود که از زمان امضای توافق هسته‌ای با ایران، نه‌تنها ایران‌ایر از فعالیت‌های خود نکاسته است بلکه شرکت هواپیمایی ماهان نیز به ابزاری برای رساندن نیرو و تسلیحات به متحدان ایران در سوریه تبدیل شده است.

 

توئیت‌های ظریف درباره تله‌های آمریکا برای فریب غرب

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه در توئیت‌های تازه‌ای از تله‌های قدیمی و جدید آمریکا برای ایران‌هراسی و تحولات منطقه‌ای خبر داده است. او در توئیتی نوشت: تله اول در دهه ۸۰ میلادی: وحشت‌پراکنی درباره ایران، غرب را فریب داد تا ترویج وهابیت در جهان را بپذیرد که نتیجه آن القاعده، داعش، النصره و... شده است. وزیر امورخارجه در توئیتی دیگر نوشت: تله جدید: همدستی آمریکا در به‌حاشیه‌راندن گروه‌های مسلمان باسابقه، یک‌بار دیگر، میدان را برای نیروگیری افراط‌گرایان وهابی کاملا باز کرد. همچنین وی تأکید کرد: تحولات اخیر پیشنهاد قدیمی و همیشگی ما را برای ایجاد «مجمع گفت‌وگوهای جامع منطقه‌ای در خلیج‌فارس» ضروری کرده است.

منبع: روزنامه وقایع اتفاقیه

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.