بازدید سایت : ۴۶۸۵۴
| کد خبر ۳۰۱۸۹۲
کپی شد

مسیر بازگشت ایرلاین‌ها به سوریه ناهموار ماند

زیرساخت های ضعیف، درگیری های منطقه ای و حملات هوایی پراکنده رژیم صهیونیستی، مانع از بازگشت تعداد بیشتری از ایرلاین ها به سوریه می شود و تلاش ها برای بازسازی اقتصاد این کشور را مختل می کند.

مسیر بازگشت ایرلاین‌ها به سوریه ناهموار ماند
تین نیوز |

با کاهش تحریم ها پس از سقوط دولت بشار اسد، ماه جاری، قرار است حداقل ۱۱ شرکت هواپیمایی خارجی به سوریه پرواز کنند که این تعداد در مقایسه با تنها سه ایرلاین در سال گذشته، افزایش یافته است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، این ایرلاین ها شامل شرکت هواپیمایی امارات دبی و دو شرکت هواپیمایی اروپایی دن ایر رومانی و ایر مدیترانه یونان که از سال ۲۰۱۱ به سوریه پرواز می کنند، هستند.

اما شرکت های هواپیمایی مانند رویال جردنیان، فلای دبی، ترکیش ایرلاینز و قطر ایرویز، ماه گذشته، در پی اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی علیه ایران و پاسخ موشکی تهران، مجبور شدند بسیاری از پروازهایشان را به دلیل بسته شدن حریم هوایی در سراسر خاورمیانه، لغو کنند.

اما ریسک های دیگری هم در داخل سوریه وجود دارد. رژیم صهیونیستی، روز سه شنبه، به بهانه حمایت از اقلیت دروز، برای دومین روز متوالی به نیروهای دولتی سوریه در جنوب غربی این کشور، حمله کرد.

در عین حال، شرکت های هواپیمایی نگران وضعیت زیرساخت های هواپیمایی سوریه و مدیریت این صنعت هستند. انجمن بین المللی حمل و نقل هوایی (یاتا) اعلام کرد: پیشرفت در نظارت نظارتی، سرمایه گذاری در زیرساخت ها و رعایت استانداردهای ایمنی و عملیاتی بین المللی ضرورت دارد.

مقامات فرودگاه دمشق و سازمان تنظیم مقررات هواپیمایی سوریه به رویترز گفتند: شرکت های هواپیمایی بزرگی مانند لوفت هانزا و ایرفرانس کی ال ام که پیش از جنگ به سوریه پرواز می کردند، برای ارزیابی زیرساخت ها و دفاتر سابق از فرودگاه دمشق بازدید کرده اند.

با این حال، هر دو شرکت هواپیمایی به رویترز گفتند که در حال حاضر هیچ علاقه ای به از سرگیری پروازها ندارند.

شرکت هواپیمایی کوچک رومانیایی «دن ایر»، ماه گذشته مسیر بخارست به دمشق را راه اندازی کرد. مت ایان دیوید، مدیرعامل «دن ایر»، به رویترز گفت: آنچه تاکنون مانع از فعالیت اپراتورها شده بود، پیچیدگی های لجستیکی و نظارتی بود. وی افزود که کاهش تحریم ها اکنون سوریه را قابل دسترس تر می کند.

شرکت هواپیمایی امارات در پایان ماه مه، برای اولین بار از زمان جنگ داخلی، پرواز بر فراز سوریه را از سر گرفت و تا یک ساعت از مدت پرواز مسیر دبی به بیروت کاست.

با این حال، چندین کشور، از جمله انگلیس و آمریکا، هنوز به شرکت های هواپیمایی خود توصیه می کنند که از پرواز بر فراز سوریه خودداری کنند. آژانس ناظر بر هواپیمایی اروپا (EASA) می گوید: خطر هدف قرار دادن عمدی و شناسایی اشتباه هواپیماهای غیرنظامی وجود دارد.

سازمان هواپیمایی غیرنظامی سوریه اعلام کرد که این کشور در ۲۴ ژوئن، حریم هوایی خود را به طور کامل بازگشایی کرد.

دو باند فرودگاه دمشق در طول جنگ داخلی بمباران شدند، اما تعمیر شده اند. این فرودگاه همچنین در جریان هرج و مرج ایجاد شده در زمان سقوط دولت اسد غارت شد.

رئیس سازمان کل هواپیمایی کشوری سوریه، اوایل ماه جاری، اعلام کرد که می خواهد فرودگاه های جدیدی در دمشق، حلب و منطقه مرکزی کشور بسازد. اما این کار به زمان و هزینه ای نیاز دارد که تامین آنها به تنهایی ممکن است برای این کشور جنگ زده  دشوار باشد.

شرکت های هواپیمایی جدید

شرکت های هواپیمایی عمدتا ایرانی و عراقی که در طول جنگ طولانی سوریه به این کشور پرواز داشتند، پروازهایشان را به آنجا تقریبا متوقف کرده اند و شرکت های هواپیمایی قطر و ترکیه که در طول جنگ از شورشیان سوریه حمایت می کردند، اولین شرکت های هواپیمایی بزرگی بودند که با به قدرت رسیدن دولت جدید، پروازهای خود را در ژانویه از سر گرفتند. وزارت حمل و نقل ترکیه اعلام کرده است که ترکیه به بهبود فرودگاه های سوریه کمک می کند.

شرکت هواپیمایی امارات که برای اولین بار از سال ۲۰۱۲ مسیر دبی-دمشق خود را از روز چهارشنبه از سر می گیرد، اعلام کرده است که پروازها از روابط با امارات عربی متحده پشتیبانی کرده و به سوریه در جذب سرمایه گذاری کمک خواهند کرد.

بر اساس گزارش رویترز، شرکت هواپیمایی ارزان قیمت «فلایادیل» عربستان سعودی اعلام کرده است که می خواهد به زودی پروازهایش را به سوریه آغاز کند و به دیگر شرکت های هواپیمایی ارزان قیمت عربستانی «فلای ناس» بپیوندد.

با این حال، شرکت های هواپیمایی دیگر ممکن است انگیزه کمتری برای بازگشت داشته باشند، زیرا سوریه حتی قبل از جنگ هم بازار بزرگی برای شرکت های هواپیمایی غیر خاورمیانه ای نبود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.