بازدید سایت : ۸۵۸۰۱

توسعه زیرساخت شارژ خودروهای برقی در تهران

جمعا پنج هزار شارژ خودرو برقی تولید شده در گروه مپنا در پایتخت نصب خواهد شد.

توسعه زیرساخت شارژ خودروهای برقی در تهران
تین نیوز |
همزمان با بهره برداری از ایستگاه های شارژ خودرو برقی در پایتخت، ایستگاه شارژ میدان آزادی تهران افتتاح شد. 

به گزارش تین نیوز به نقل از گروه مپنا ؛ بهره برداری رسمی از ۱۵ ایستگاه شارژ خودروهای برقی با ظرفیت ۷۴ دستگاه شارژر، با حمایت وزارت صمت و قرارداد مشترک شهرداری تهران و گروه مپنا آغاز و روز ششم شهریور، ایستگاه میدان آزادی افتتاح شد.

در ابتدای این مراسم که علیرضا زاکانی شهردار تهران، مصطفی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران، عباس علی آبادی وزیر صمت و جمعی از اعضای شورای شهر، معاونان و مدیران وزارت صمت و شهرداری تهران و گروه مپنا و نمایندگان رسانه ها حضور داشتند، محمدحسین رفان مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا توضیحاتی در خصوص این ایستگاه ها و عملکرد آنها ارائه کرد. 

او گفت: ۱۵ ایستگاه شارژ خودروهای برقی در سطح شهر تهران راه اندازی و در این جانمایی، تلاش شده ایستگاه ها در نقاط مختلف شهر و در دسترس عموم شهروندان باشند.

رفان اظهار کرد: قبل از این سه ایستگاه شارژ خودرو برقی در تهران نصب شده است و با همت شهرداری تهران و وزارت صمت، ۱۵ ایستگاه دیگر به این مجموعه اضافه شد. 

مدیرعامل شرکت مکو مپنا افزود: ۲۴ شارژر این مجموعه از نوع سریع و ۵۰ شارژر، معمولی است. همچنین توان شارژ این شارژرها و سوکت های شارژ آنها متفاوت است.

رفان تصریح کرد: اجرای این پروژه تنها ظرف ۲۴ روز انجام شد. نهم مرداد ماه 1402 قرارداد امضا و پنجم شهریور ماه عملیات نصب به پایان رسید

مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) تاکید کرد: این قرارداد، فاز اول قرارداد توسعه زیرساخت شارژ خودروهای برقی در کلان شهر تهران است و در فاز های دوم و سوم که اجرایی خواهد شد، جمعا پنج هزار شارژ خودرو برقی تولید شده در گروه مپنا در پایتخت نصب خواهد شد.

او در ادامه ضمن قدردانی از مهندسان مجموعه مپنا، از همه کارکنان معاونت حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران برای اهتمام ویژه در این پروژه تشکر کرد.

تهران با کمبود اتوبوس مواجه است

همچنین رئیس شورای اسلامی شهر تهران در این مراسم، گفت: کمبود اتوبوس در پایتخت جدی است و بکارگیری اتوبوس های برقی مورد انتظار شهروندان است.

مهدی چمران اظهار کرد: با توجه به حجم بالای آلودگی هوای پایتخت، رفع کمبود اتوبوس از مطالبات جدی مردم است، چراکه مردم روزانه به دلیل کمبود اتوبوس باید وقت زیادی صرف رفت و آمد کنند.

او افزود: در این شرایط بکارگیری اتوبوس ها و تاکسی ها و حتی موتورسیکلت های برقی از نیازهای جدی مردم پایتخت بوده و ضروری است این اقدام مهم در تهران اجرایی و عملیاتی شود.

برنامه اختصاص 50 درصد ظرفیت خودروسازها به تولید خودروهای برقی 

وزیر صمت نیز در این رویداد که در سالن آمفی تئاتر مجموعه برج آزادی برگزار شد و در جمع حاضران، با بیان اینکه امروز شاهد برقی شدن خودروها در تهران هستیم و سال ها برای محقق شدن آن تلاش شده است، گفت: تولید خودروهای برقی در شرکت های بزرگ داخلی شروع شده، ولی ما به این امر اکتفا نمی کنیم، لذا با ماشین های وارداتی برقی، زمینه را برای برقی شدن خودروها و شهر فراهم می کنیم.

وی خاطرنشان کرد: به خودروسازها اعلام کرده ایم که 50 درصد ظرفیت خود را به تولید خودروهای برقی اختصاص دهند. البته ابتدا از خودروهای مونتاژی آغاز کرده ایم، ولی به مرور نوبت به خودروهای داخلی نیز می رسد و اولویت ما برقی کردن اتوبوس ها، تاکسی ها و موتورسیکلت ها است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اضافه کرد: ماشین های برقی برای تحویل به شهرداری آماده است، اما تعداد آنها به اندازه کافی نیست و فکر می کنم ظرف ماه های آینده چهره شهر تغییر می کند.

وی در مورد تعرفه شارژ خودروهای برقی یادآور شد: این تعرفه را وزارت نیرو تعیین می کند و قطعا از هزینه بنزین کمتر است.

علی آبادی در ادامه گفت: نهضت برقی سازی از انقلاب صنعتی دوم آغاز و سال 1936 بیش از 30 هزار خودرو برقی تولید شد، اما این حرکت به دلیل مشکل ذخیره انرژی متوقف شد و خودروهای دیزلی و بنزینی آغاز به کار کرد، با این حال در سال های اخیر تعداد خودروهای برقی در دنیا در حال افزایش است. ماشین های برقی به شدت اقتصادی است، ضمن اینکه آلودگی ندارند.

وزیر صمت در عین حال گفت: محدودیت اصلی این گونه خودروها، کمبود منابع لیتیوم و سدیم در جهان است که جزو فلزات محدود هستند، البته به دلیل فراوانی آب، هیدروژن پتانسیل خوبی برای ذخیره انرژی دارد و امروز مطالعات در جهان به سمت خودروهای هیدروژنی است. امیدواریم این اتفاق به زودی برای کشور ما نیز محقق شود و از امروز برای تحقق این هدف، برنامه ریزی لازم را انجام خواهیم داد.

وی با بیان اینکه تا کنون حدود ۱۰۰ دستگاه شارژر خودرو برقی در کشور نصب شده است، افزود: این ایستگاه های شارژ به صورت پایلوت نصب شده است، ضمن آنکه امکان شارژ خودروها در منازل مردم فراهم است. البته شارژرهای نصب شده سریع و معمولی بوده و ایستگاه های شارژر خیابانی هم برای مواقع اضطراری است.

علی آبادی با بیان این که امروز شهر تهران به نهضت خودروهای برقی نیاز دارد، گفت: پیش از این به شهرداری تهران پیشنهاد داده بودیم و در دوره اخیر شهرداری تهران، این حرکت زیبنده و ارزشمند اتفاق افتاد و امیدواریم روزی برسد که شهر تهران و همه کشور را هیدروژنی کنیم.

روزی پرافتخار برای شهر تهران

در ادامه علیرضا زاکانی شهردار تهران، با بیان اینکه با برقی شدن تهران روز پرافتخاری برای این شهر رقم می خورد، گفت: در تفاهم نامه ای که با وزارت صمت به امضا رسیده مقرر شد است 5 هزار دستگاه شارژ برقی خودرو در سال 1403 داشته باشیم، اما اکنون و امروز در 15 ایستگاه، 74 دستگاه شارژ برقی خودرو راه اندازی می شود.

او با اشاره به تأمین ناوگان حمل و نقل برقی، افزود : با تکیه بر توان داخل و استفاده از ظرفیت های بین المللی، تأمین یک هزار دستگاه اتوبوس برقی را در اولویت قرار داده ایم و در خصوص تاکسی برقی نیز برنامه ما تأمین 50 هزار دستگاه تاکسی برقی است که به صورت ویژه برای آن برنامه ریزی کرده ایم.

شهردار تهران با تامید بر اینکه قطعاً این آغاز، شروعی پرشتابی در حوزه برقی کردن خودروها در تهران است، خاطرنشان کرد: در تفاهم نامه ما با وزارت صمت، همچنین برای تأمین 400 هزار موتور برقی نیز تأکید شده است.

وی راه اندازی تراموا در تهران را یک موضوع جدی دانست و افزود: این موضوع مسیر قانونی خود را طی می کند، زیرا با هزینه ای کمتر از مترو، بخشی از خدمات مترو را به ما ارائه خواهد کرد.

زاکانی همچنین گفت: ما به سمت ارزان سازی تهران حرکت می کنیم که یکی از این اقدامات برقی سازی است، لذا ما خوشحال هستیم که افق جدیدی برای کلانشهر تهران رقم می خورد.

در پایان این مراسم، از ایستگاه شارژ خودرو برقی در میدان آزادی که با همکاری وزارت صمت، شهرداری تهران و گروه مپنا راه اندازی شده، با حضور وزیر صمت، شهردار تهران و مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا بهره برداری شد.

شایان ذکر است، جایگاه های پانزده گانه شارژ خودروهای برقی گروه مپنا در مجموع شامل 74 شارژر است. از این تعداد، 24 شارژر DC با توان های 30 و 60 و 120 و 240 کیلووات و 50 شارژر AC با توان 7.4 کیلووات، حاصل انعقاد قرارداد شهرداری تهران و شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا (مکو) است که برای افتتاح در هفته دولت اجرایی شده است. محل نصب ایستگاه های شارژ نیز در نقاط مختلف شهر تهران تعیین شده است. 

به جز میدان آزادی، ایستگاه های طالقانی، نهج البلاغه، پارکینگ امیرکبیر، پارکینگ حافظ، پارکینگ سعدی، پارکینگ اندیشه، بوستان آب و آتش، بوستان ولایت، شهرداری منطقه 9، تره بار بیهقی، یاس فاطمی، معاونت حمل و نقل منطقه 6 و نمایشگاه و معاونت اجتماعی منطقه 8، دیگر اماکن قابل بهره برداری ایستگاه های شارژ خودرو برقی در نظر گرفته شده در سطح تهران اعلام شده است.

قرارداد گروه مپنا و شهرداری تهران، دارای رویکرد ایجاد بستر اولیه برای ورود شهر تهران در فهرست شهرهای دارای زیرساخت شارژ خودروی برقی در جهان است. پس از مرحله آغازین، مقرر شده است که قرارداد تولید و نصب 5 هزار شارژر دیگر شامل 500 شارژر DC و 4هزار و 500 شارژر AC، بین شهرداری تهران و شرکت مهندسی و ساخت برق و کنترل مپنا در ۲۲ منطقه پایتخت منعقد شود. این تعداد شارژر از قابلیت سرویس دهی به ۵۰ هزار دستگاه خودرو برقی برخوردار خواهد بود. 

ایستگاه شارژ4

ایستگاه شارژ5

ایستگاه شارژ6

ایستگاه شارژ3

افتتاح ایستگاه شارژ

ایستگاه شارژ 1

ایستگاه شارژ 2

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
منبع: مپنا
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.