بازدید سایت : ۸۶۲۵۴

کاهش تردد ماشین های باری در موسم اربعین / مبادلات ریالی با عراق از مسیر بانک ها ممکن نیست

عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق اظهار کرد: انجام مبادلات ریالی هم به دلیل تحریم ها از مسیر بانک ها ممکن نیست و تاجران، ریال حاصل از فروش کالا در بازار عراق را از طریق ارتباطات خود با صرافی های عراق و ایران و یا کشور سوم مانند امارات دریافت می کنند و امکان تسویه حساب مستقیم را ندارند.

کاهش تردد ماشین های باری در موسم اربعین / مبادلات ریالی با عراق از مسیر بانک ها ممکن نیست
تین نیوز |

عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق اظهار کرد: انجام مبادلات ریالی هم به دلیل تحریم ها از مسیر بانک ها ممکن نیست و تاجران، ریال حاصل از فروش کالا در بازار عراق را از طریق ارتباطات خود با صرافی های عراق و ایران و یا کشور سوم مانند امارات دریافت می کنند و امکان تسویه حساب مستقیم را ندارند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایلنا، شعبان فروتن، عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در تشریح آخرین وضعیت تجارت دو کشور گفت: صادرات ایران به عراق با وجود مسائل و چالش های مرسوم در رویه ای مطلوب ادامه دارد و در این شرایط آنچه می تواند به استمرار فعالیت یک تاجر ایرانی در تجارت با این کشور بینجامد حفظ کیفیت کالاست. عراق، تنها مقصد صادراتی تاجران ایرانی نیست و تاجران ترکیه، چین، اردن و دیگر کشورها در تلاش هستند سهم خود را در این بازار افزایش دهند.

وی در پاسخ به آخرین وضعیت چالش های برآمده از دونرخی شدن دلار برای تاجران ایرانی اظهار کرد: بیشتر صادرکنندگان ایرانی اکنون در تجارت با عراق با ریال کار می کنند و بدون استفاده از دلار هم تبادلات مالی دو کشور پیش می رود البته این به معنای حذف کامل دلار نیست اما بخش زیادی از تاجران بدون دلار هم معاملات خود را پیش می برند و الزام به تجارت با دلار شامل همه گروه های کالایی نمی شود، با این حال انجام مبادلات ریالی هم به دلیل تحریم ها از مسیر بانک ها ممکن نیست و تاجران ریال حاصل از فروش کالا در بازار عراق را از طریق ارتباطات خود با صرافی های عراق و ایران و یا کشور سوم مانند امارات دریافت می کنند و امکان تسویه حساب مستقیم را ندارند.

فروتن ادامه داد: آنچه اکنون در عرضه کالاهای ایرانی در بازار عراق  مشکل ساز شده افزایش چندباره قیمت کالاها در ایران در طول یک سال است در حالی که انتظار می رود قیمت ها سالانه تنها یک بار افزایش پیدا کند.  

عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در ادامه گفت وگو شرایط صدور خدمات فنی و مهندسی به عراق را تشریح و اظهار کرد: ثبت شرکت و صدور این خدمات از ایران به عراق مشروط به شراکت با یک عراقی است و امکان ثبت شرکت به نام یک ایرانی به طور مستقل در عراق وجود ندارد.

وی در اظهارنظر درباره ایده تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق از سوی سازمان توسعه تجارت گفت: این گونه صحبت ها زیاد مطرح می شود، اما ما در اتاق مشترک ایران و عراق بارها گفته ایم که برای حل مشکلات تجارت دو کشور باید یک کارگروه اقتصادی متشکل از متولیان بخش خصوصی و دولتی تشکیل شود تا اگر در جریان تجارت دو کشور مشکلی به وجود آید این کارگروه با آگاهی و اختیاراتی که دارد بتواند به رفع مشکلات اهتمام ورزد.

وی از کاهش صدور بخش نامه های خلق الساعه و ناگهانی تجاری در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: با این حال صدور این گونه بخش نامه ها هنوز متوقف نشده و امیدواریم روزی به پایان برسد.

عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق درباره تاثیر راهپیمایی اربعین بر کیفیت و کمیت انتقال بارهای تجاری در مرز ایران و عراق گفت: این رویداد دینی از بار ارزشی بالایی برخوردار است و مدیریت همزمان عبور زائران و بارهای تجاری در مرزهای ایران و عراق تلاش مضاعفی را می طلبد و در همین حال ماشین های ایرانی و غیرایرانی حامل بار تجاری که باید از گذرگاه های مرزی  ایران به عراق وارد شوند در یک ماهی که رفت و آمد زائران برقرار است عبور و مرور از گذرگاه های مرزی را به حداقل می رسانند تا زائران اربعین در اولویت قرار بگیرند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.