| کد خبر ۳۱۲۲۴۳
کپی شد

واردات بدون انتقال ارز برای همه کالاها آزاد نشده است + سند

برخلاف برداشت نادرست از مصوبه جدید دولت، واردات بدون انتقال ارز برای همه کالاها آزاد نشده است.

واردات بدون انتقال ارز برای همه کالاها آزاد نشده است + سند
تین نیوز |

از روز گذشته، انتشار برخی اخبار در رسانه ها با استناد به تفسیری نادرست از یک مصوبه هیأت دولت، این تصور را ایجاد کرده که واردات بدون انتقال ارز برای همه کالاها آزاد شده است؛ در حالی که بررسی دقیق مصوبه اخیر دولت نشان می دهد چنین برداشتی صحت ندارد.

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم،  مصوبه جدید دولت ناظر بر افزایش سقف واردات کارت های بازرگانی سال اولی است. بر اساس این مصوبه، دارندگان کارت های بازرگانی جدید می توانند از مسیر واردات بدون انتقال ارز، سقف واردات خود را فعال و افزایش دهند. در حال حاضر، سقف پایه واردات این کارت ها حدود 500هزار دلار است که در صورت انجام واردات به شیوه بدون انتقال ارز، امکان افزایش آن فراهم می شود. بنابراین، مصوبه مذکور به معنای آزادسازی عمومی واردات بدون انتقال ارز برای همه کالاها و همه فعالان تجاری نیست.

14041013115633976352375210

نکته مهم دیگر آن است که در شرایط فعلی، واردات بدون انتقال ارز تنها برای کالاهای اساسی(53 قلم کالا مشخص) و آن هم در استان های مرزی کشور اجرایی شده است. این سازوکار در چارچوب سیاست های حمایتی و تنظیم بازار مناطق مرزی تعریف شده و امکان استفاده از آن برای سایر کالاها یا در سطح ملی وجود ندارد.

علاوه بر این، یک مانع مهم دیگر نیز در مسیر واردات، حتی در صورت صدور مجوزهای جدید، وجود دارد و آن سیستم بهینه سازی ارزی است. در این سیستم، برای هر رسته کالایی و هر فعال اقتصادی، سهمیه ارزی مشخصی در طول سال تعریف شده است. به عنوان نمونه، برای واردات تلفن همراه سقف معینی در نظر گرفته می شود و سامانه بهینه سازی ارز اجازه ثبت سفارش جدید فراتر از این سهمیه را نمی دهد.

بر این اساس، حتی اگر واردات بدون انتقال ارز به عنوان ابزاری برای افزایش سقف واردات کارت های بازرگانی سال اولی در نظر گرفته شود، این افزایش می تواند با محدودیت سهمیه های بهینه سازی ارزی مواجه شود و عملاً امکان ثبت سفارش مازاد را با چالش روبه رو کند.

در مجموع، برخلاف برخی فضاسازی های رسانه ای، نه تنها واردات بدون انتقال ارز برای همه کالاها آزاد نشده، بلکه اجرای محدود آن همچنان مقید به نوع کالا، محل واردات، نوع کارت بازرگانی و سازوکارهای کنترلی مانند بهینه سازی ارزی است.

 بر اساس این مصوبه دولت، در انتهای جزء (2) بند (10) ماده (10) ** آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، موضوع تصویب نامه شماره 1395/ت16هـ مورخ 6 اردیبهشت 1373 و اصلاحات بعدی، عبارت «حساب ارزی خود و دیگران با احراز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و یا بدون انتقال ارز با رعایت قوانین و مقررات مربوط»  اضافه می شود.

جزء 2 بند 10 ماده 10 آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات مرتبط با افزایش سقف سهمیه ارزی واردات در صورت  واردات از محل حساب ارزی خود و دیگران (با احراز بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ) و یا بدون انتقال ارز با رعایت قوانین و مقررات مربوط است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.