بازدید سایت : ۸۵۸۰۱

هدف اصلی اتحادیه اقتصادی اوراسیا، افزایش رفاه شهروندان است

هدف اصلی اتحادیه اقتصادی اوراسیا ارتقای رفاه شهروندان کشورهای عضو است و به این منظور کشورهای شرکت کننده از جمله روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان فعالانه در تلاش هستند تا بازار مشترکی برای تردد آزادانه کالا، خدمات، سرمایه و نیروی کار فراهم و ایجاد کنند.

هدف اصلی اتحادیه اقتصادی اوراسیا، افزایش رفاه شهروندان است
تین نیوز |

بوریس بورمیستروف، سرکنسول روسیه در اصفهان در یادداشتی به مناسبت سالروز تأسیس اتحادیه اقتصادی اوراسیا نوشت: هشتم خردادماه مصادف با بیست ونهم ماه می میلادی، روز تأسیس اتحادیه اقتصادی اوراسیا است. این معاهده با اهمیت تاریخی که در سال ۲۰۱۴ میلادی به امضا رسید که اساسی را برای اجرای این الگوی مدرن مشارکت عمیق و همه جانبه قرار داده است. به موجب این معاهده هدف اصلی اتحادیه اقتصادی اوراسیا ارتقای رفاه شهروندان کشورهای عضو است. به این منظور کشورهای شرکت کننده از جمله روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان و قرقیزستان فعالانه در تلاش هستند تا بازار مشترکی برای تردد آزادانه کالا، خدمات، سرمایه و نیروی کار فراهم و ایجاد کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایمنا، امروزه اتحادیه اقتصادی اوراسیا بیش از ۱۸۴.۳ میلیون مصرف کننده دارد. مجموع تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو بیش از دو تریلیون دلار است. آمارها نشان می دهد که عضویت در این اتحادیه مزایای قابل توجهی را برای کشورهای عضو می رساند. به عنوان مثال رشد تولید ناخالص داخلی همه کشورهای عضو (طی سال های ۲۰۲۱-۲۰۱۶ میلادی) ۹.۶ درصد بوده است.

طی ۱۰ سالی که از تأسیس کمیسیون اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال ۲۰۱۲ میلادی می گذرد، تولید ناخالص داخلی سرانه تقریباً ۳۴ درصد رشد داشته که کمی بالاتر از میانگین جهانی برای مدت مشابه (۳۲ درصد) است؛ یعنی از میزان ۲۲.۸ هزار دلار در سال ۲۰۱۲ تا میزان ۳۰.۵ هزار دلار در سال ۲۰۲۱.

در پایان سال ۲۰۲۱ تولید صنعتی در اتحادیه ۲۰ درصد (در اتحادیه اروپا فقط ۱۰ درصد) افزایش داشته، نرخ بیکاری ۴.۹ درصد بوده که این نمودار به طور قابل توجهی کمتر از همان شاخص اروپایی (۷ درصد) و سطح میانگین جهانی (۶.۲ درصد) است.

وجود روابط تاریخی بین شرکت کنندگان اتحادیه در عرصه های مختلف اقتصادی رسیدن به موفقیت در پروژه همگرایی اوراسیا را تا حد زیادی تسهیل می بخشد. این امر به مزیت رقابتی عینی اتحادیه اقتصادی اوراسیا تبدیل شده است.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور فدراسیون روسیه، سوم خردادماه سال جاری در دومین مجمع اقتصادی اوراسیا خاطرنشان کرد که با وجود بحران گسترده در اقتصاد و تجارت جهانی، خطرات ژئوپلیتیکی قابل توجه و عوامل ابهامات، تجارت در اوراسیا با سرعت ثابتی در حال رشد است که نشانه مهمی از اثربخشی کار مشترک است. به گفته رئیس جمهور روسیه تا پایان سال ۲۰۲۲ میلادی حجم مبادلات تجاری در این سازمان ۱۴ درصد افزایش پیدا کرده و بالغ به ۸۳.۳ میلیارد دلار است.

ایجاد روابط بلندمدت و سودمند متقابل با جمهوری اسلامی ایران از محورهای عمده بسط و توسعه اتحادیه محسوب می شود. اتحادیه اوراسیا و ایران موافقت نامه موقت ایجاد منطقه تجارت آزاد را در تاریخ بیست وهفتم اردیبهشت ماه ۱۳۹۷، منعقد کردند که از تاریخ پنجم آبان ماه ۱۳۹۸ لازم الاجرا شد.

الکسی اورچوک، معاون نخست وزیر روسیه اظهار کرد که کار دو طرف که در حال حاضر روی توافقنامه کامل تجارت آزاد صورت می گیرد، وارد مرحله نهایی شده است و انتظار می رود که این سند تا آخر سال ۲۰۲۳ میلادی منعقد شود.

بر اساس آمار سال ۱۴۰۱ تبادلات کالا بین ایران و کشورهای اوراسیا به ۳.۳ میلیارد دلار بوده که ایران بیش از ۱.۵ میلیارد دلار صادرات و ۱.۸ میلیارد دلار واردات داشته است و افزایش حجم مبادلات تا ۱۰ میلیارد دلار قابل تحقق است.»

 
آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.