بازدید سایت : ۴۶۱۰۶

حادثه دلخراش معدن طبس و ضرورت تهیه گزارش ملی در باره آن

متاسفانه حوادث معدنی در ایران پرتکرار است. حادثه معدن یورت در سال ۱۳۹۶، معدن باب نیروز در سال ۱۳۸۸، یال شمالی طبس در سال ۱۳۹۱، معدن اشکلی هجدک کرمان در سال ۱۳۸۹ و سایر حوادث.

حادثه دلخراش معدن طبس و ضرورت تهیه گزارش ملی در باره آن
تین نیوز |

 

در ابتدا وقوع حادثه دلخراش معدن طبس را به خانواده محترم جانباختگان، دوستان و همکاران ایشان و تمام ملت ایران تسلیت می گویم. بی گمان این حادثه روح و روان یکایک ملت ایران را آزرده کرده است. 

دوم پیشنهاد تهیه گزارش ملی معدن طبس را توسط گروهی مستقل از دولت و ذینفعان معدن دارم. 

در کشورهای توسعه یافته سنتی است که پس از وقوع چنین حوادثی گزارشی ملی توسط خبرگان طراز اول کشور و مستقل از دولت تهیه می شود. هدف از تهیه این گزارش این است که از چنین حوادث سهمگینی درس گرفته شود تا دیگر بار تکرار نشوند. خروجی چنین گزارشی تعیین مقصر نیست. آن وظیفه دستگاه قضا است. بلکه هدف از تهیه چنین گزارشی، واکاوی زنجیره علت هایی است که منجر به چنین حوادثی می شوند. متاسفانه حوادث معدنی در ایران پرتکرار است. 

حادثه معدن یورت در سال ۱۳۹۶، معدن باب نیروز در سال ۱۳۸۸، یال شمالی طبس در سال ۱۳۹۱، معدن اشکلی هجدک کرمان در سال ۱۳۸۹ و سایر حوادث. لیکن متاسفانه تا کنون در مورد هیچ یک، گزارش ملی تهیه نشده است. لذا، برای مدتی عواطف ملت آزرده می گردد و سپس همه چیز رو به فراموشی گذاشته می شود. حال آن که اگر گزارشی ملی تهیه شود، سبب خواهد شد که از هر حادثه درس گرفته شود و ایمنی معادن افزایش یابد. 

در ایران شاید برای اولین بار این در سال ۱۳۹۵ بود که پس از حادثه پلاسکو گزارش ملی در باره آن تهیه شد. در آن زمان من در دولت این پیشنهاد را دادم و آقای رئیس جمهور روحانی پذیرفت. آقای دکتر محمد تقی احمدی که از استادان به نام سازه ایران بودند و هستند و رئیس دانشگاه تربیت مدرس بودند به عنوان رئیس گروه تهیه گزارش ملی مستقل از تمام دستگاه ها از سوی رئیس جمهور منصوب شدند. ایشان تعدادی از متخصصان مختلف را در حوزه های سازه، آتش، حقوق، بیمه، مدیریت بحران، و مسائل اجتماعی و دیگر تخصص های مرتبط به رئیس جمهور معرفی کردند و همه آنها از رئیس جمهور حکم گرفتند. 

در پی آن 6 گروه تخصصی به شرح زیر تشکیل شدند: 

کمیته مهندسی آتش؛ 

کمیته فنی و سازه؛ 

کمیته مدیریت بحران؛ 

کمیته حقوقی؛ 

کمیته اجتماعی و رسانه؛ 

کمیته مدیریت ریسک و بیمه. 

نتیجه این بررسی تهیه گزارش ملی بررسی حادثه پلاسکو شد که به رئیس جمهور ارائه گردید و توصیه های آن به همه ی دستگاه ها ابلاغ گردید. 

کسانی که تمایل دارند به آن گزارش دسترسی پیدا کنند می توانند به لینک زیر در درگاه ریاست جمهوری مراجعه کنند: https://dolat.ir/detail/292079 

به هر روی به دولت پیشنهاد می کنم که در این ارتباط نیز چنین اقدامی را معمول دارند تا در آینده کمتر شاهد وقوع حوادث مرگبار و مرگ مظلومانه کارگران معدن در اعماق معادن باشیم.

 

عباس آخوندی
عباس آخوندی
همیار تین
آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.