◄ بزرگداشت یاد و خاطره زنده یاد اکبر ترکان با برگزاری همایش توسعه و تدبیر
در آستانه سالگرد درگذشت زنده یاد اکبر ترکان، همایشی با عنوان توسعه و تدبیر با هدف بزرگداشت وی، برگزار می شود.

در آستانه سالگرد درگذشت زنده یاد اکبر ترکان، همایشی با عنوان توسعه و تدبیر با هدف بزرگداشت وی، برگزار می شود.
به گزارش تین نیوز، این همایش در روز پنج شنبه 25 اردیبهشت از ساعت 9 تا 12 در سالن قلم کتابخانه ملی برگزار می شود.
بیشتر بخوانید:
به یاد اکبر ترکان/ دلنوشته ای از یک مقام اسبق وزارت راه
از همت بلند به دولت توان رسید (یادی از اکبر ترکان)
در این همایش علی اکبر ناطق نوری، اسحاق جهانگیری، رضا مسرور، علی اکبر صالحی، علی نقی مشایخی، بیژن زنگنه، محمد معزالدین، فرهاد نیلی، محمد فاضلی، فرزانه ترکان و فرزانه صادق مالواجرد سخنرانی می کنند.
به گزارش تین نیوز، اکبر ترکان وزیر اسبق راه و ترابری، از اعضای مؤسس حزب اعتدال و توسعه و دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی در دولت تدبیر و امید بود که در بامداد 26 اردیبهشت ماه 1400 در اثر بیماری درگذشت.
اکبر ترکان متولد سال 1331 بود و هنگام مرگ 69 سال داشت. وی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروی های مسلح در دولت اول اکبر هاشمی رفسنجانی و وزیر راه و ترابری در دولت دوم وی بود.
در زمان درگذشت وی، محمد اسلامی وزیر وقت راه و شهرسازی پیام تسلیتی ارسال کرد و نوشت: مرحوم اکبر ترکان از چهره های برجسته و سیاست گذاران اقتصادی کشور بود که سال ها دغدغه توسعه و ارتقای سطح توانمندی های حوزه های مهندسی به ویژه حمل ونقل، مهندسی مسکن و ساختمان داشت. اکبر ترکان، انقلابی صادق، مدیری توانا، اهل مطالعه و تحقیق و دلسوز مردم و کشور بود که به توسعه و سربلندی ایران می اندیشید.
وزیر وقت راه و شهرسازی با تأکید بر خدمات شایسته وی در حوزه مهندسی کشور به ویژه راه و ترابری و مهندسی ساختمان، در پایان ضمن همدردی با خانواده بزرگ مهندسی کشور از درگاه خداوند متعال برای مرحوم ترکان مغفرت و آمرزش و برای بازماندگان به ویژه خانواده آن مرحوم صبر وشکیبایی، مسئلت کرد.
همچنین در آن ایام عباس آخوندی وزیر اسبق راه و شهرسازی نیز در پیام تسلیتی تاکید کرد: روز غم انگیزی است. بعد از نماز صبح متوجه شدم که برادرم مهندس اکبر ترکان همه را وداع گفته و به سوی حضرت باری شتافته است. امید که خدای تعالی با روی گشاده او را بپذیرد. از درگاه حضرت حق برای او رحمت و غفران و برای خانواده محترمش شکیبایی و سزای نیک طلب می کنم.
آخوندی نوشت: بیش از 40 سال است که اکبر را می شناسم و با او دوست هستم. در دوران جهاد سازندگی با او همکار بودم. او عضو شورای جهاد لرستان بود. بلند همت و بلند پرواز بود. از همان زمان ها افزون بر فعالیت های مستقیم مربوط به حوزه مسئولیتش، علاقمند به مشارکت در فعالیت های سیاسی و اجتماعی نیز بود.
آخوندی در ادامه پیام تسلیت خود تاکید کرد: خوب خاطرم هست که در اوج درگیری ها با رئیس جمهور وقت؛ آقای بنی صدر، یک روز از خرم آباد آمد و گفت که عباس باید اقدامی بکنیم. گفتم: درباره چی؟ گفت: این وضعیت بنی صدر. دو سه صفحه مطلب با خط خودش نوشته بود و پیشنهاد داشت که به نام شورای مرکزی جهاد سازندگی آن را انتشار دهیم. گفتم: که ما عضو یک نهاد رسمی هستیم و با این تابلو نمی توانیم چنین کاری انجام دهیم. بیش از یک ساعت طول کشید تا او را منصرف کنم.
وی افزود: اکبر همواره پرجوش و خروش بود و هرآنچه می اندیشید بلافاصله بر زبان می آورد. او دلیر و شجاع بود و به خانواده ای با اصالت تعلق داشت. برادرش ناصر نیز همکار ما در جهاد سازندگی کردستان بود و در همان جا به شهادت رسید. روح هر دو شاد باد.
آخوندی ادامه داد: در عین حال، اکبر بسیار باهوش و زیرک بود و پس از جهاد مسئولیت های متعددی در وزارت کشور، وزارت دفاع، وزارت راه وترابری و مشاورت رئیس جمهور بر عهده گرفت و منشاء خدمات گوناگون بود. او در فعالیت های حرفه ای نیز فعال و مدتی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بود. با همه این توصیف ها او دوست و رفیق خوبی هم بود. خطِ اثر او در آبادانی و دفاع از این سرزمین همواره هست. یاد مهندس اکبر ترکان عزیز گرامی باد.