| کد خبر: 165934 |

◄ ضرر 40میلیاردی بوئینگ و ایرباس با لغو قراردادهای ایران

پس از امضا قرارداد برجام بین ایران و 5+1، در اولین اقدام، وزیر راه و شهرسازی در سفری به اروپا زمینه نوسازی ناوگان هوایی ایران را در قرارداد با دو شرکت ایرباس و بوئینگ ایجاد کرد.

تین نیوز

پس از امضا قرارداد برجام بین ایران و 5+1، در اولین اقدام، وزیر راه و شهرسازی در سفری به اروپا زمینه نوسازی ناوگان هوایی ایران را در قرارداد با دو شرکت ایرباس و بوئینگ ایجاد کرد.

طبق قراردادهایی که بین ایران‌ایر و دو شرکت ایرباس و بوئینگ بسته شد، این دو شرکت جمعاً 100 ایرباس و 80 بوئینگ را  طبق زمان‌بندی اعلام‌شده به ایران‌ایر تحویل می‌دادند. غیرازاین قرارداد شرکت ایران‌ایر 20 فروند هواپیما کوتاه‌برد، ATR72-600 خریداری کرد که جمعاً از این هواپیماها تنها 3 فروند ایرباس و 8 فروند ATR تحویل داده شد و بوئینگ هواپیمایی به ایران نفروخت.

حال در پی خروج آمریکا از برجام و لغو این قرارداد، دو شرکت بزرگ هواپیماسازی بوئینگ و ایرباس، ۴۰ میلیارد دلار ضرر خواهند کرد.

به گزارش بلومبرگ، خروج دونالد ترامپ از توافق هسته‌ای ایران دو توافق فروش هواپیماهای مسافربری دو شرکت ایرباس و بوئینگ به ایران را به حالت تعلیق درخواهد آورد.

شرکت آمریکایی بوئینگ پس از انعقاد توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای 1+5، قراردادی به ارزش 20 میلیارد دلار برای فروش هواپیماهای مسافربری به تهران به امضا رساند. خروج آمریکا از برجام این قرارداد را باطل خواهد کرد و منجر به ضرر و زیان 20 میلیارد دلاری بوئینگ خواهد شد.

همچنین شرکت ایرباس نیز قراردادی به ارزش حدودی 20 میلیارد دلار با ایران به امضا رسانده بود که پس از خروج ترامپ از برجام، این قرارداد نیز به فرجام نخواهد رسید.

شب گذشته «استیو منوچین»، وزیر خزانه‌داری آمریکا، اعلام کرد مجوز فروش و صادرات هواپیماهای این دو شرکت بزرگ به ایران لغو خواهد شد. با لغو این قراردادها بوئینگ و ایرباس درمجموع مبلغی معادل 40 میلیارد دلار از دست خواهند داد.

درواقع شرکت آمریکایی بوئینگ به دلیل خروج ترامپ از برجام یک فرصت بسیار بزرگ را از دست داد. همچنین شرکت چندملیتی ایرباس که در فرانسه مستقر است، به این دلیل که بیش از 10 درصد از قطعات خود را از شرکت‌های آمریکایی وارد می‌کند، از فروش هواپیماهای خود به ایران و کسب سود حاصل از آن محروم خواهد شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، یکی از معاونان مدیرعامل بوئینگ در بیانیه‌ای در واکنش به خبر خروج ترامپ از برجام اعلام کرد: «ما در گام‌های بعدی با دولت آمریکا مشورت خواهیم کرد و همانند گذشته از دستورات دولت پیروی می‌کنیم.»

به‌نظر می‌رسد ایران برای نوسازی ناوگان هوایی خود به شرکت‌های روسی و چینی روی بیاورد. این شرکت‌ها باوجود نقاط ضعفی که دارند، هواپیماهای جدید و به‌روزی برای نوسازی ناوگان هوایی دراختیار دارند که با خرید این هواپیماها، ایران قادر خواهد بود عمر ناوگان خود را کاهش دهد.

اخبار مرتبط

خواندنی ها

ارسال نظر

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.

  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.

  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.

  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.