مالکیت ۱۱ میلیون سرپرست خانوار در سامانه ملی املاک و اسکان تایید شد
ارایه خدمات آموزشی، مسکن و دسته چک به شرط ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه ارائه خدمات آموزشی، مسکن و دسته چک به شرط ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان است از تایید مالکیت ۱۱ میلیون سرپرست خانوار در این سامانه خبر داد.
به گزارش تین نیوز به نقل از وزارت راه و شهرسازی، ابوالفضل نوروزی مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی در برنامه میز اقتصاد به تشریح اقدامات انجام شده در حوزه راه اندازی و تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان و عملکرد وزارتخانه در شناسایی خانه های خالی پرداخت و با یادآوری این مطلب که تکمیل سامانه از طریق اتصال دستگاه ها از جمله سازمان ثبت اسناد و سایر بخش ها مورد تاکید رییس جمهور شهید و وزیر راه و شهرسازی بوده است اظهار امیدواری کرد تا در دولت چهاردهم نیز این مهم تداوم یابد.
تعیین تکلیف ۴۰ میلیون نفر در سامانه ملی املاک و اسکان
نوروزی گفت: در حوزه اطلاعاتی توسط سایر دستگاه ها در سامانه ملی املاک و اسکان ۴۵۰ میلیون رکورد اطلاعاتی ثبت شده است. همچنین تاکنون بیش از ۲۰ وب سرویس به سامانه ملی املاک و اسکان متصل شده اند.
وی در خصوص خوداظهاری ها در سامانه ملی املاک و اسکان توضیح داد: تا فروردین ۱۴۰۲ میزان خوداظهاری ها در سامانه ملی املاک و اسکان حدود ۳ میلیون سرپرست خانوار بود و این عدد در یک سال و نیم گذشته به میزان ۱۲ میلیون نفر رسیده است که رشد ۴ برابری را شاهد بودیم.
به گفته وی، با توجه به اینکه افراد چنانچه اطلاعات خود را در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت نکنند خانه آنها خالی تلقی خواهد شد، گفت: ارایه خدمات عمومی به افرادی ارایه می شود که اطلاعات ملکی خود را در سامانه ملی املاک و اسکان ثبت کنند.
مدیریت بازار مسکن با تکمیل سامانه ملی املاک و اسکان
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن تصریح کرد: ثبت اطلاعات ملکی خانوارها طبق قانون، فرصت مناسبی را برای قانون گذار فراهم خواهد کرد تا برای سیاست گذاری های آتی مسکن چشم انداز واقع بینانه ای داشته باشد و همچنین در شناسایی محتکران و دلالان کمک قابل توجهی می کند.
ارایه خدمات آموزشی، مسکن و دسته چک به شرط ثبت اطلاعات در سامانه ملی املاک و اسکان
این مسئول در وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد نهضت ملی مسکن در سراسر کشور در حال ساخت است، گفت: هم اکنون ارایه کلیه خدمات آموزش و پرورش، خدمات مسکن وزارت راه و شهرسازی و ارایه دسته چک منوط به ثبت اطلاعات ملکی در سامانه ملی املاک و اسکان است.
مالکیت ۱۱ میلیون سرپرست خانوار در سامانه ملی املاک و اسکان تایید شد
نوروزی افزود: تاکنون در سامانه ملی املاک و اسکان ۱۲میلیون نفر خوداظهاری کرده اند که اگر هر خانوار را میانگین ۳ نفر در نظر بگیریم، حدود ۴۰ میلیون نفر تعیین تکلیف شده اند. همچنین ۱۱ میلیون مالکیت در سامانه ملی املاک و اسکان شناسایی شده است که این میزان شناسایی از طریق ۴۵۰ دستگاه اطلاعاتی به دست آمده است.
نوروزی توضیح داد: ۷۵ میلیون و ۱۸۹ هزار کد ملی در سامانه املاک و اسکان ثبت شده که سکونتگاه های آنها مورد شناسایی قرار گرفته است. همچنین ۲۱ میلیون سکونتگاه در سامانه املاک و اسکان شناسایی و ۱۱ میلیون مالکیت از سوی وزارت راه و شهرسازی تشخیص داده شده که از این تعداد ۴ میلیون نفر خوداظهاری کرده اند.
نوروزی با بیان اینکه در بحث شناسایی خانه های خالی هدف ما اخذ مالیات از دانه درشت ها بوده است، گفت: ۵۰۰ هزار خانه خالی بر اساس قانون شناسایی کرده ایم اما هدف ما از اجرای این قانون اخذ مالیات از بانک ها و یا اشخاص حقوقی بوده است که چندین خانه خالی داشته و در حال حاضر سه بانک بیشترین خانه خالی را دارند که با پیگیری های صورت گرفته از این تعداد ۱۸۲ هزار واحد خانه خالی به بازار عرضه شده است.
نوروزی افزود: در دو سال گذشته ۱۸۲ هزار واحد مسکونی برای اشخاصی که بیش از ۱۰۰ واحد خالی داشته اند که بخش عمده ای از آنها هم برای بانک ها بوده است به بازار عرضه شده است.
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی افزود: بخش عمده ای از واحدهای خالی از سکنه در استان های تهران، تبریز و اصفهان بوده که با اقدامات و نامه نگاری های انجام شده منجر به عرضه واحدها به بازار مسکن شده است. این اقدامات زمینه ساز آن شده که بعد از ۷۴ ماه افزایش قیمت مسکن تک رقمی شود.
وی افزود: در ۷۴ ماه گذشته ما رکود بی سابقه داشته ایم. به طوری که تورم نقطه به نقطه در مسکن تک رقمی و به ۹.۴ درصد رسیده است. دریافت مالیات از خانه های خالی مشمول واحدهای مسکونی فرسوده، واحدهای مسکونی روستایی و واحدهای مسکونی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر نمی شود. از سال ۱۴۰۰ که پایه مالیاتی ما محسوب می شود ۱۲۰ هزار خانه به سازمان مالیاتی معرفی شده است.
در ادامه رحیمی مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی کشور هم گفت: مطابق اطلاعات وزارت راه و شهرسازی و سامانه املاک و اسکان ۶۶ هزار و ۴۸ واحد مسکونی خالی از سکنه در سال ۱۴۰۰ در سامانه ثبت شده که مالیات تشخیص داده شده برای این واحدها یک و نیم همت بوده است.
وی افزود: تعداد زیادی از برگه های مالیاتی واحدهای خالی از سکنه در مراحل رسیدگی مجدد و در مرحله دادرسی قرار دارد و ۱۲۰۰ واحد مسکونی هم خالی بودن آنها قطعی شده و حدود ۱۰۸۸ واحد مالیات پرداخت کرده اند که در مجموع حدود ۱۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ مالیات پرداخت شده است.
رحیمی بیان کرد: در سال ۱۴۰۱ تعداد واحدهای خالی که وزارت راه و شهرسازی معرفی کرده ۵۹ هزار و ۱۱۰ واحد مسکونی بوده است. همچنین در رابطه با خانه های خالی پیش بینی می شود که ۷۰۰ میلیارد تومان از سال ۱۴۰۰ دریافت شود. در صورتی که در سال ۱۴۰۰ مجموع کل درآمد مالیاتی ۴۸۰ همت و در سال ۱۴۰۱، ۷۵۰ همت بوده که این مالیات ۷۰۰ میلیارد تومانی تنها یک درصد را شامل می شود.
وی افزود: براساس قانون هر فردی که بیش از ۵ خانه خالی داشته باشد مشمول مالیات می شود و بیشترین مالکان خانه های خالی هم بانک های خصوصی و موسسه های اعتباری و اشخاص حقوقی هستند.