| کد خبر ۳۰۳۸۷۰
کپی شد

تأکید مجلس بر تسریع اجرای پروژه‌ های کریدور شمال – جنوب

عضو کمیسیون عمران مجلس، با تأکید بر اهمیت کریدور شمال-جنوب، خواستار تسریع در اجرای پروژه‌ های ریلی و ترانزیتی و راه‌ اندازی ستاد ملی ترانزیت مطابق برنامه هفتم توسعه شد.

تأکید مجلس بر تسریع اجرای پروژه‌ های کریدور شمال – جنوب
تین نیوز |

عضو کمیسیون عمران مجلس، با تأکید بر اهمیت کریدور شمال-جنوب، خواستار تسریع در اجرای پروژه های ریلی و ترانزیتی و راه اندازی ستاد ملی ترانزیت مطابق برنامه هفتم توسعه شد.

به گزارش تین نیوز به نقل از خانه ملت، ابراهیم نجفی، با اشاره به اهمیت تکمیل کریدور شمال – جنوب گفت: کریدور شمال-جنوب مسیر مهمی است که ایران را به مسیرهای ترانزیتی منطقه ای متصل می کند و می تواند هزینه های حمل ونقل کالا را برای کشورهای همسایه به شکل قابل توجهی کاهش داده و امکان کسب درآمد پایدار برای کشورمان را فراهم می کند. اما بخشی از این کریدور به دلایل متعدد تکمیل نشده و هنوز قابل بهره برداری نیست یکی از این بخش ها، خطوط ریلی مسیر رشت به آستارا است که برنامه ریزی ‎هایی برای حضور سرمایه گذاران خارجی جهت تکمیل آن صورت گرفته است. اتصال خطوط ریلی از رشت به آستارا و سپس به بندر کاسپین، فرصت بزرگی برای توسعه صادرات و ترانزیت داخلی فراهم می کند.

وی افزود: این مسیر هم از طریق زمین و هم از طریق دریا قابلیت ترانزیت کالا دارد و در بلندمدت می تواند جایگاه ایران به عنوان هاب ترانزیتی منطقه ای را تقویت کند. آستارا یکی از نقاط کلیدی شمال کشور است که از طریق ریلی، جاده ای و دریایی قابلیت ترانزیت دارد.تکمیل این مسیر، جایگزینی مطمئن برای مسیرهای خارجی و کاهش وابستگی به کریدورهای دیگر ایجاد می کند.

این نماینده مردم در مجلس افزود: هنوز بخش هایی از خط ریلی رشت به آستارا کامل نشده و لازم است با همکاری وزارت راه و شهرسازی و استفاده از فاینانس خارجی، پروژه هرچه سریع تر اجرایی شود.

عضو مجمع نمایندگان استان گیلان در مجلس با بیان اینکه کشورهای خارجی به دنبال سرمایه گذاری و کنترل مسیرهای ترانزیتی هستند عنوان کرد: اگر مسیرهای داخلی ایران دیر تکمیل شوند، نفوذ خارجی در ترانزیت منطقه ای افزایش می یابد. با اجرای کامل خطوط ریلی و توسعه بندر کاسپین، ایران می تواند نقش خود در ترانزیت کالا را حفظ کند.

نجفی به برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: بر اساس برنامه هفتم، دولت اختیار کامل برای ایجاد ستاد ملی ترانزیت دارد تا هماهنگی میان دستگاه ها و تسریع در پروژه های ترانزیتی را تضمین کند. این ستاد می تواند مسیرهای داخلی و خارجی را مدیریت کرده و پروژه های کلیدی مثل خط ریلی رشت-آستارا و توسعه بندر کاسپین را به سرانجام برساند.

نماینده مردم استانه اشرفیه در مجلس افزود: هدف مجلس این است که با راه اندازی ستاد ملی ترانزیت و پیگیری اجرای برنامه هفتم، مسیرهای شمال-جنوب و ترانزیت کالا سریع تر اجرایی شود و موانع مدیریتی و اجرایی برطرف گردد.

عضو کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: تأخیرها بیشتر به دلیل مسائل اجرایی و مدیریتی داخلی است. با تمرکز بر تکمیل خطوط ریلی، ارتقای زیرساخت های بندری و مرز آستارا، ایران می تواند به یکی از محورهای اصل اصلی ترانزیت کالا در منطقه تبدیل شود و نقش ژئوپلیتیک خود را حفظ کند.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید تین نیوز، تا ۲۴ ساعت بعد منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.
  • در نوشتن نظرات، لطفا بعد از هر کلمه، یک فاصله خالی بگذارید.
  • در انتقال تخلفات دستگاه‌ها، موارد تخلف را با ضمیمه نمودن اسناد تخلف به آدرس info@tinn.ir ارسال نمایید تا امکان پیگیری بصورت مستند فراهم شود.