بازدید سایت : ۷۲۲۷۵

ورود نخستین واگن های چینی در پاییز ۱۴۰۳

سفر شهردار تهران به همراه هیئت همراه به چین دستاوردهای خوبی را به همراه داشت که از آن جمله می توان به ساخت ۷۹۱ واگن، کاهش زمان ورود واگن های ساخته شده، انتقال تکنولوژی برای ساخت بوژی و... اشاره کرد.

ورود نخستین واگن های چینی در پاییز ۱۴۰۳
تین نیوز |

سفر شهردار تهران به همراه هیئت همراه به چین دستاوردهای خوبی را به همراه داشت که از آن جمله می توان به ساخت ۷۹۱ واگن، کاهش زمان ورود واگن های ساخته شده، انتقال تکنولوژی برای ساخت بوژی و... اشاره کرد.

هیچ شرکتی در ایران واگن مترو تولید نمی‌ کند

 

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، مدیریت ششم شهری در جهت توسعه حمل و نقل عمومی تلاش می کند و این موضوعات در دستورکار شهرداری تهران قرار دارد، اما واقعیت از این قرار است که پایتخت همچنان با توجه به انبوه جمعیتی که در خود جای داده نیازمند توسعه حمل و نقل عمومی برای رفاه حال شهروندان است.

علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران با اشاره به برنامه های شهرداری در حوزه توسعه ناوگان حمل ونقل عمومی می گوید: در ابتدای دوره مدیریت شهری جدید حل دو چالش ترافیک و آلودگی هوا را جزو الویت های خود قرار دادیم. در پایتخت 34 درصد رفت وآمدهای شهری به وسیله ناوگان حمل ونقل عمومی انجام می شود و بیشتر مردم ترجیح می دهند از خودروهای شخصی استفاده کنند. در مواجهه با چنین فضایی شهرداری تهران دو رویکرد را در پیش گرفت، نخست با هوشمندسازی شهر و در دسترس قرارگرفتن خدمات برای شهروندان تلاش کردیم از حجم سفرهای درون شهری بکاهیم، دوم تمرکز ویژه ای بر توسعه ناوگان حمل ونقل عمومی داشتیم.

سوغاتی از جنس حمل و نقل برای پایتخت

در راستای خدمت به شهروندان و ایجاد و توسعه زیرساخت های ناوگان حمل و نقل عمومی هفته گذشته علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران و محسن بختیار؛ سفیر ایران در چین به عنوان نماینده ایران در دهمین دوره اجلاس «کمربند و جاده» حاضر شدند. در جریان این سفر 2 تفاهم نامه و 2 قرارداد منعقد شد. یکی از تفاهم نامه ها در حوزه توسعه همکاری شهرداری تهران و چین و دیگری در خصوص توسعه ظرفیت شرکت واگن سازی تهران بود.

رضا شیخ طاهری؛ مدیرعامل شرکت واگن سازی تهران درباره اینکه یکی از تفاهم نامه ها با موضوع ادامه استفاده از ظرفیت مجوز خرید 1050 دستگاه واگن مترو برای شهر تهران است، عنوان می کند: موضوع دوم به ظرفیت سازی برای مجموعه واگن سازی تهران بازمی گردد؛ چراکه مجموعه واگن سازی تهران تنها تولید کننده واگن مترو در ایران است و برای اجرای این تفاهم نامه، زیرساخت های مناسبی برای تولید واگن های مجدد ایجاد می شود.

همچنین مدیرعامل شرکت واگن سازی درباره موضوعات 2 قرارداد منعقد شده در جریان اجلاس راه ابریشم با موضوع اینکه در قرارداد اول وظایف هر طرف در خصوص سهم و مبلغ پرداختی شرکت واگن سازی مشخص شد، اضافه می کند: در این قرارداد شرکای چینی وظیفه مدیریت و تولید اصلی قطار را برعهده دارند؛ شرکت واگن سازی تهران نیز به عنوان پیمانکار اصلی حضور دارد.

وی در توضیح قرارداد دوم منعقد شده در جریان سفر چین می افزاید: قرارداد دوم در حوزه انتقال تکنولوژی برای ساخت بوژی (تکنولوژی متحرک سازی واگن) برای نخستین بار در ایران بود. در این قرارداد قادر خواهیم بود که از تعداد 630دستگاه واگن که 1260عدد بوژی نیاز دارد، 840بوژی را در تهران تولید کنیم و قرار است که دانش بوژی را به ایران منتقل کنیم.

کاهش زمان تحویل واگن ها به شهروندان

تلاش های تیم سفر کرده به همین جا ختم نشده و آن ها در جهت کاهش زمان تحویل این واگن ها به شهروندان نیز مذاکراتی انجام داده اند. محسن هرمزی؛ معاون حمل ونقل و ترافیک شهرداری تهران درباره کاهش زمان تحویل واگن ها، می گوید: در خصوص تحویل واگن ها طرف چینی، متعهد شده است مدت تحویل را کاهش دهد؛ یعنی در واقع بعد از انعقاد قرارداد بین 18 تا 24 ماه زمان لازم بود تا واگن ها تحویل شود. اما قرار شد تا یک سال آینده نخستین محموله را تحویل دهد؛ بنابراین پاییز سال1403 نخستین واگن ها به پایتخت خواهند آمد.

همکاری ها با چین ادامه خواهد داشت

از آنجایی که همواره همکاری تهران و چین برای حل مشکلات شهری و توسعه حمل و نقل عمومی موثر بوده است. مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران هم نسبت به دستاوردهای سفر زاکانی به چین واکنش نشان داده و می گوید: ما طی سالهای 95 و 96 مکرراً به دنبال تامین واگن مترو برای رفع نیاز شهر بودیم و این موضوع را طی این سال ها با جدیت پیگیری کردیم که خوشبختانه طی این روزها اخبار خوبی مبنی بر فعال شدن خط تولید واگن های سفارش ایران ارسال شد.

هوای پاک نتیجه برقی سازی پایتخت

همکاری با چین، ورود واگن های جدید به پایتخت و در نتیجه توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی نتیجه ای با ارزش به دنبال دارد و آن هم اقبال عموم مردم به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و در نهایت کاهش آلودگی هوا خواهد بود. سید محمدمهدی میرزایی قمی؛ مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران درباره تاثیر سفر شهردار تهران به پکن در حوزه برقی سازی پایتخت می گوید: سفر شهردار تهران با رویکرد انعقاد قراردادهای حمل و نقلی صورت گرفته است، در یکی از اهداف خود برقی سازی حمل و نقل شهری پایتخت را مد نظر قرار داده و نتایج عملیاتی آن می تواند باعث کاهش قابل ملاحظه آلودگی هوای تهران شود.

وی در توضیح چگونگی فرآیند کاهش آلودگی هوا با توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی می گوید: با برقی سازی ناوگان حمل و نقلی تهران، سوخت فسیلی و آلاینده ای که از اگزوز ماشین ها خارج می شود، دیگر وجود نخواهد داشت. باید برقی سازی پایتخت را در سه بعد بررسی کنیم؛ یکی اتوبوس های شهرداری است که 5.7 درصد باعث انتشار ذرات معلق و نیم تا یک درصد باعث انتشار آلاینده گازی می شود. در حوزه تاکسی ها و موتورسیکلت ها نیز که تاثیر بیشتری در انتشار آلاینده ها دارند، شرایط به همین صورت است. بنابراین برقی سازی این سه بعد مانع از آلودگی 18 درصدی ناشی از ذرات معلق و حدود 30 درصدی آلاینده های گازی خواهد شد.

البته گفتنی است که پایتخت یک شبه برقی نخواهد شد. این موضوع مهم از سال های قبل روی زمین مانده بود و اکنون در این دوره از مدیریت شهری به بررسی آن پرداخته شده است. همچنین پیش نیاز برقی سازی وسایل نقلیه، ایجاد زیر ساخت های شارژ در سطح شهر بوده که خوشبختانه اخیرا آغاز شده است آن هم در کنار بودجه مناسب و توجه ویژه ای که برای نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی در سال جاری لحاظ شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.