واگذاری سایپا از سر گرفته شد
فرآیند خصوصی سازی سایپا طبق دستور شورای عالی سران قوا از سر گرفته شده است.

فرآیند خصوصی سازی سایپا که به دلیل ابهامات نظارتی متوقف شده بود، طبق دستور شورای عالی سران قوا از سر گرفته شده است. با این حال، روند احراز صلاحیت خریداران و زمان بندی مزایده همچنان شفاف نیست.
به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصاد معاصر،پس از تعلیق چند هفته ای و توقف موقت واگذاری سهام شرکت سایپا، حالا با نامه رسمی مدیرعامل این شرکت و تاکید شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا، مسیر خصوصی سازی مجددا فعال شده است. با این حال، همچنان گره اصلی این پرونده در مرحله احراز اهلیت متقاضیان باقی مانده و هیچ نام یا جزئیاتی درباره تایید صلاحیت خریداران منتشر نشده است.
علی شیخ زاده، مدیرعامل سایپا طی نامه ای خطاب به جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به نامه ای خیلی محرمانه از شورای عالی سران قوا اعلام کرد: «مقرر گردید تا ابلاغ مصوبات شورای عالی سران قوا، از هر نوع واگذاری و تغییر و تحول در سهام شرکت سایپا و ایران خودرو جلوگیری شود.»
وی همچنین تاکید کرد که گروه سایپا همچنان پیگیر تعیین تکلیف موضوع واگذاری سهام چرخه ای است و در صورت دریافت هرگونه دستور رسمی از نهادهای ذی صلاح، اطلاع رسانی از طریق سامانه کدال انجام خواهد شد.
این در حالی است که پیش تر و هم زمان با انتشار خبرهایی درباره برگزاری مزایده، یک منبع آگاه به یکی از خبرگزاری های رسمی گفته بود: «فرآیند اهلیت سنجی متقاضیان در حال انجام است و تا زمانی که وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی کل کشور و سایر نهادهای نظارتی نظر نهایی خود را اعلام نکنند، هیچ تصمیمی درباره صلاحیت خریداران اتخاذ نخواهد شد.»
طبق گفته همین منبع، از میان ۹ متقاضی اولیه، ممکن است فقط ۴ یا ۵ متقاضی از نظر اهلیت تایید شوند. با این حال هنوز نه مزایده ای برگزار شده و نه برنده ای مشخص شده است. روند مزایده نیز مستقیما از سوی شرکت سایپا اجرا نخواهد شد، بلکه این مسؤولیت بر عهده سازمان بورس و اوراق بهادار است.
در شرایطی که صنعت خودروی ایران با چالش های ساختاری و مدیریتی مواجه است، سرنوشت خصوصی سازی دو خودروساز بزرگ کشور ـسایپا و ایران خودروـ می تواند تاثیرات عمیقی بر آینده این بخش و همچنین بازار سرمایه بگذارد. اکنون همه نگاه ها به تصمیم نهایی نهادهای نظارتی و زمان اعلام فهرست تایید صلاحیت شدگان دوخته شده است.