مکانیک شیرازی دستگاه کاهش ۲۰ درصدی سوخت خودروها را اختراع کرد
قاسم کاظمی مکانیک پیشکسوت شیرازی پس از ۴۵ سال چرخیدن میان موتورهای بنزینی، راهی برای کوتاه کردن دست پمپ بنزین از جیب ایرانیان یافته است

قاسم کاظمی مکانیک پیشکسوت شیرازی پس از ۴۵ سال چرخیدن میان موتورهای بنزینی، راهی برای کوتاه کردن دست پمپ بنزین از جیب ایرانیان یافته است؛ اختراع «آذرخش» با ثبت ملی ۹۸۳۵۰، نه تنها مصرف سوخت خودروها را ۲۰ درصد کاهش می دهد، بلکه وعده می دهد دود سفید صرفه جویی را جایگزین دود سیاه اگزوزها کند؛ گامی که می تواند سالانه میلیاردها تومان از بودجه خانوارها و منابع ملی را نجات دهد.
به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، هرچند صنعت خودروسازی ایران در کاهش مصرف سوخت تولیدات جدید پیشرفت هایی داشته است، اما هنوز خودروهای تولید شده در دهه های گذشته در خیابان ها و جاده ها حضور پررنگی دارند. این خودروهای فرسوده به عنوان چالشی جدی در مسیر بهینه سازی مصرف انرژی و حفظ محیط زیست مطرح هستند.
اختراعی برآمده از ۴۵ سال تجربه
قاسم کاظمی، مکانیک شیرازی با ۴۵ سال سابقه فعالیت در حوزه خودرو و گذراندن ۲۸ دوره تخصصی در ایران و سایر کشورها، با ترکیب دانش علمی و تجربه عملی خود، دستگاهی برای کاهش مصرف سوخت خودروهای بنزینی و گازوئیلی اختراع کرده است.
وی در گفت وگو با ایرنا بیان کرد: ایده ساخت دستگاه کاهش مصرف سوخت از سال ۱۳۹۰ در ذهن من شکل گرفت. این دستگاه پس از پنج سال پژوهش و سه سال فرآیند ثبت، با نام «آذرخش» به نتیجه رسید و قابلیت نصب روی تمامی خودروهای بنزینی و گازوئیلی را دارد.
کاظمی درباره مکانیسم کار این دستگاه توضیح داد: آذرخش یک واحد کنترل الکترونیک (ECU) پیشرفته است که به موتور خودرو متصل می شود. این دستگاه با استفاده از الگوریتم های هوشمند و هماهنگی با ECU اصلی، عملکرد موتور را به صورت لحظه ای تحلیل می کند.
وی افزود: این سیستم دو عملکرد کلیدی دارد که شامل تنظیم دقیق زمان جرقه زنی (اوانس و ریتارد) برای بهینه سازی احتراق سوخت و کنترل هوشمند میزان و زمان پاشش سوخت متناسب با نیاز واقعی موتور است و این دو مکانیسم در ترکیب با هم، بازدهی موتور را به شکل چشمگیری افزایش می دهند.
دستاوردهای قابل توجه فناوری بومی
به گفته این مخترع، آزمایش های میدانی نشان داده اند که آذرخش می تواند تا ۲۰ درصد مصرف سوخت خودروهای بنزینی را کاهش دهد، راندمان موتور را افزایش دهد، انتشار گازهای آلاینده مانند CO۲ و NOx را کم کند و همزمان عمر مفید موتور را افزایش دهد.
کاظمی با تاکید بر نوآوری بی سابقه این اختراع گفت: این دستگاه با کد ۹۸۳۵۰ در سازمان ثبت اختراعات ایران به ثبت رسیده که نشان دهنده عدم وجود نمونه مشابه داخلی یا خارجی پیش از این است. آذرخش می تواند تحولی در اقتصاد انرژی، محیط زیست و صنعت حمل ونقل کشور ایجاد کند.
پیامدهای مثبت اقتصادی و زیست محیطی
این مخترع شیرازی درباره فواید گسترده این فناوری گفت: با نصب این دستگاه، سالانه میلیون ها لیتر در مصرف سوخت صرفه جویی می شود، هزینه سفر برای رانندگان کاهش می یابد، آلایندگی هوا کم می شود و از طرفی هزینه های نگهداری خودروها نیز کاهش پیدا می کند.
چشم انداز تولید انبوه
کاظمی از آمادگی برای تولید انبوه این دستگاه خبر داد و گفت: آذرخش علاوه بر ثبت اختراع، مجوزهای لازم برای تولید را نیز دریافت کرده است. برای راه اندازی خط تولید در شهرک صنعتی شیراز به ۱۰۰ میلیارد ریال سرمایه اولیه نیاز داریم که امیدواریم از طریق تسهیلات بانکی تامین شود.
وی ادامه داد: با راه اندازی این واحد تولیدی، حداقل برای ۵۰ نفر اشتغال زایی مستقیم ایجاد خواهد شد. ما همچنین به دنبال همکاری با شرکت های بین المللی برای توسعه جهانی این فناوری هستیم.
این مکانیک پیشکسوت در پایان ابراز امیدواری کرد که اختراعش بتواند سهمی در حفظ منابع انرژی ملی و بهبود کیفیت هوای کلانشهرها داشته باشد.
از این حرفهای مهمل زیاد شنیدیم که آخرش هم هیچ نتیجهای نداشته، بنده در دهه ۷۰ مشابه همین کار رو انجام دادم و از موسسه تحقیقات شرکت ملی نفت هم تائید ۱۷ درصد کاهش مصرف سوخت را گرفتم و چقدر به به و چه چه شنیدیم و چقدر از سرمایه شخصی خرج کردم و دست آخر هم تف هم کف دست ما نگذاشتند.
خوب آقا جان ا میخریم شما بگین از کجا و آیا تضمینی میده ا پولشم میدیم نکنه منتظرین ببرنش آلمان
ماشین های خارجی ۴۰۰درصد کمتر از فرغون های مونتاژی ایرانی سوخت مصرف میکنن .این ۲۰درصد که چیزی نیست .راه حل مشخصه ولی چون به درآمدهای نامشروع و نجومی آقایان آسیب میخوره کسی دنبالش نمیره .
بله
این کیت در حال تولید ولی نه بصورت انبوه هست سایت دیجی کالا کیت آذرخش بزنید میاره تضمین مرجوعی ظرف ۵ دقیقه نصب میشه با دستگاه دیاگ میشه عملکرد رو صحت سنجی کرد تو کانال ایتا هم بزنید هست
این کیت کاهنده در سایت دیجی کالا و با ضمانت مرجوعی یکماهه برای همه خودرو بنزینی و دوگانه سوز در ۵ دقیقه قابل نصب هست.
من هشت ماه هست که گرفتم و خدایی راضی هستم.
چند روز دیگه چینیا میان کپیشو تولید میکنن به همه جا هم پخش میکنند قبل از اینکه مخترع ایرانی بتونه تسهیلات بانکی بگیره و کارش رو شروع کنه نمونه خارجی وارد ایران میشه با صرفه جویی چشمگیری که این دستگاه انجام میده باید مسئولین کمک کنند از همین امروز این بنده خدا کارشو شروع کنه و باید برای نصب همه خودروها این وسیله اجباری باشه بعد از یک ماه هزینه انجام شده برمیگرده
با سلام اگر سرمایه گذاری بشه خیلی خوبه پول زیادی دست مردم هست نیازی به وام دولت ندارم چند نفر باهم شریک بشن . یا اینکه ایده و طرح از یک نفر و سرمایهگذاری از یک یا چند نفر دیگه باهم بشینن کار کنن حتما باید از دولت وام بگیریم خودمون باید دست به کار بسیم