بازدید سایت : ۸۵۸۰۱

ورود واگن های جدید متروی تهران تا دهه فجر

در قرارداد منعقد شده بین ایران و چین، یک هزار قطار متعلق به شبکه متروی تهران است که امیدواریم بخشی از آن تا دهه فجر وارد کشور شود.

ورود واگن های جدید متروی تهران تا دهه فجر
تین نیوز |

معاون مالی و اقتصادی شهرداری تهران گفت: در قرارداد منعقد شده بین ایران و چین، یک هزار قطار متعلق به شبکه متروی تهران است که امیدواریم بخشی از آن تا دهه فجر وارد کشور شود.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، لطف الله فروزنده روز دوشنبه اظهار کرد: قرارداد تامین واگن برای شبکه خطوط مترو تهران از سال ۱۳۹۵ منعقد گردید ولی بدلایلی اجرایی نشده بود.

وی افزود: با حمایت و پشتیبانی دولت سیزدهم و شخص رییس جمهور شهید، توانستیم از طریق فایناس ۲ هزار واگن قطار مترو برای شهرهای کشور از کشور چین خریداری کنیم.

فروزنده ابراز امیدواری کرد که بخشی از این قطارها تا دهه فجر امسال بتدریج وارد کشور شده و به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت اضافه شوند.

به گفته وی، با اضافه شدن تدریجی این یک هزار واگن به یک هزار واگن فعلی تحولی بزرگ در حوزه حمل و نقل عمومی پایتخت بویژه در بخش مترو اتفاق می افتد.

پیش از این معاون مالی و اقتصاد شهری شهردار تهران گفته بود: یکی از موضوعات مورد بررسی در جریان سفر شهردار تهران به چین، موضوع فاینانس واگن های مترو است که از سال ۱۳۹۵ با اینکه این مساله مصوب شده بود، اما پیگیری نشده بود.

فروزنده افزود: ۵۰ درصد ساخت بوژی های این قطارها که بسیار هم مهم است، اتفاق افتاده و امیدواریم در دهه فجر بخشی از یک هزار قطاری که متعلق به تهران است، وارد کشور شود.

به گزارش ایرنا، در سال ۱۳۹۶ مناقصه بین المللی ساخت واگن های شبکه مترو برگزار شد که در نهایت شرکت واگن سازی و شرکای چینی آن به عنوان برندگان این مناقصه که موضوع آن ساخت ۶۳۰ واگن آلومینیومی بود، معرفی شدند اما چند سال طول کشید که قرارداد ابلاغ شود و پس از آن نیز فرآیند تولید طولانی شد.

محسن هاشمی رییس سابق شورای شهر تهران تحریم ها را علت کامل نشدن فرآیند خرید ۶۳۰ واگن از چین عنوان کرده و گفته بود آخرین خرید بین المللی ما، ٦٣٠ دستگاه واگن به صورت فاینانس از چین بود که به دلیل تحریم ها، فرآیند آن کامل نشد.

سال گذشته شهردار تهران پس از بازگشت از سفر چین در ۹ آبان با حضور در شورای شهر تهران گفت: «زمان تحویل واگن ها ۲۳ ماه پس از پیش پرداخت است که با مذاکرات انجام شده با طرف چینی این زمان به یک سال کاهش پیدا کرد تا انشاءالله از اواخر سال ۱۴۰۳ شاهد ورود اولین سری قطارهای جدید به ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت باشیم.

علیرضا زاکانی ۲۶ اردیبهشت ماه امسال در مراسم آغاز عملیات اجرایی احداث خط ۹ مترو تهران گفت: یکی از دستاوردهای سفر چین آغاز احداث دو خط جدید مترو بود در حالیکه امروز برای هر کیلومتر ساخت مترو به سه همت پول نیاز داریم اما چهار خط جدید به طول ۱۷۰ کیلومتر به همراه ۱۳۰ ایستگاه مترو در دستور کار قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: در داخل کشور هیچ گاه بوژی به این شکل ساخته نشده و مپنا به تازگی وارد این کار شده است و ما با چین قرارداد بستیم که اعتبار در نظر گرفته شده را برای انتقال تکنولوژی هزینه کنیم و ۲۵ میلیون یورو از این طریق به نفع کشور عمل کردیم و ایران به عنوان بوژی ساز مطرح شد.

شهردار تهران افزود: بررسی هایی صورت گرفت و چینی ها در خردادماه نمونه یک در یک را تحویل خواهند داد البته من اعلام کردم که دهه فجر اولین واگن وارد خواهد شد و هیچگاه نامی از نیمه اول سال جا ی برای این موضوع نبردم ضمن اینکه برای تامین ۷۹۱ واگن و ۲۸۰ واگن در قرارداد جدید و ۱۱۳ واگن داخلی پیگیری های لازم انجام شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.