بازدید سایت : ۷۲۲۷۵

5 منطقه قرمز تهران ؛ این بزرگراه تهران در خطر فرونشست است​

مناطق ۱۰، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۱ تهران دارای فرونشست های معنی داری هستند. مساحت کلی مناطق درگیر فرونشست در شهر تهران حدود ۴۵ کیلومترمربع است، از این مقدار حدود یک کیلومترمربع مربوط به ناحیه فرونشسته منطقه ۲۱ است.

5 منطقه قرمز تهران ؛ این بزرگراه تهران در خطر فرونشست است​
تین نیوز |

مناطق ۱۰، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۱ تهران دارای فرونشست های معنی داری هستند. مساحت کلی مناطق درگیر فرونشست در شهر تهران حدود ۴۵ کیلومترمربع است، از این مقدار حدود یک کیلومترمربع مربوط به ناحیه فرونشسته منطقه ۲۱ است.

 

به گزارش تین نیوز به نقل از اکوایران ،بزرگراه آزادگان با ۳۶.۵ کیلومتر طولانی ترین بزرگراه شهر تهران است که به عنوان شاهراه و مهم ترین محور ارتباطی کل پایتخت محسوب می شود. این بزرگراه، از سمت شمال غرب به جنوب شرقی تهران کشیده شده است.

این بزرگراه از غرب به بزرگراه آیت الله مهدوی کنی بعد از تقاطع بزرگراه فتح وصل و از جنوب شرق به سه راه افسریه (بسیج مستضعفین) ختم می شود. در اصطلاحات ترافیکی این بزرگراه به نوعی یک شاهراه نامیده می شود که از راه های ورودی و خروجی پایتخت و کمربندی شهر تهران نیز به حساب می آید؛ چراکه بزرگراه آزادگان از طریق بزرگراه رجایی به شهرری متصل می شود و بار اصلی ترافیک این بزرگراه مربوط به روز های تعطیل و پایانی هفته است.از سال ۱۳۹۵ شاهد گزارش هایی از نشست زمین در بخش هایی از این بزرگراه هستیم.

 

 

 

براساس اعلام سازمان نقشه برداری کشور در مرداد امسال در منطقه بزرگراه آزادگان میزان فرونشست و شرایط آن روی نقشه های پهنه فرونشست بررسی شد و نتایج نشان داد که متأسفانه حدود ۱۸ کیلومتر از طول این بزرگراه از پهنه فرونشست می گذرد که شامل مناطق ۱۷، ۱۸ و ۱۹ شهر تهران است.

این مسئله از آنجایی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد که این اتوبان از مناطق با تغییرات نرخ فرونشست عبور کرده و از آنجایی که معمولا در مناطقی که با تغییرات نرخ فرونشست مواجه هستند، آثار سطحی ایجاد شکاف و ترک در بزرگراه ها و سازه های محل ایجاد می شوند، پیش بینی آسیب های وارده به اتوبان در این نواحی امر بسیار محتملی است.

منطقه ریزش دارای نرخ فرونشست در حدود هفت سانتی متر در سال است، ضمن آنکه تغییر نرخ فرونشست در این منطقه و بسیاری از مناطق بزرگراه آزادگان مشهود است که این می تواند به عنوان مسبب تخریب سطح و زیرساخت های اتوبان مورد بررسی قرار گیرد.

سازمان نقشه برداری کشور بر لزوم تدوین مقررات نحوه تحکیم سازه ها و خطوط حمل ونقل در مناطق فرونشست و تدوین آیین نامه نحوه طراحی سازه و بزرگراه در نواحی فرونشست تأکید کرده و این موضوع را حلقه مفقوده موجود در کشور به منظور جلوگیری از آسیب های فرونشست در مناطق شهری و حمل ونقل دانسته است.

نقشه نرخ فرونشست تهران

براساس نقشه نرخ فرونشست که در محدوده مناطق بیست ودوگانه تهران ترسیم شده مناطق ۱۰، ۱۷، ۱۸، ۱۹ و ۲۱ دارای فرونشست های معنی داری هستند. با این حال در برخی مناطق نیز شاهد فرونشست هایی با نرخ کمتر از یک سانتی متر در سال هستیم. مساحت کلی مناطق درگیر فرونشست در شهر تهران حدود ۴۵ کیلومترمربع است، از این مقدار حدود یک کیلومترمربع مربوط به ناحیه فرونشسته منطقه ۲۱ است.

نقشه نرخ فرونشست

نقشه های تجمعی مقدار فرونشست را در غرب تهران نشان می دهد. این بخش از سرزمین تهران نیز طی سال های مختلف، فرونشست گسترش سطحی و عمقی داشته است. زبانه مرکزی منطقه ۲۱ ادامه پیشرفت فرونشست جنوب است. اما به نظر می رسد زبانه غربی مناطق ۲۱ و ۲۲ فرونشستی محلی و مستقل باشد.

نقشه  نرخ سرعت  فرونشست

 با وجود آنکه در مناطق جنوبی آهنگ فرونشست بیشتر است اما بسیاری از ساخت وسازهای تهران در مناطق 18 و 19 متمرکز است.

 

نقشه نرخ فرونشست 1

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید
ارسال نظر
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تین نیوز در وب منتشر خواهد شد.
  • تین نیوز نظراتی را که حاوی توهین یا افترا است، منتشر نمی‌کند.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
  • انتشار مطالبی که مشتمل بر تهدید به هتک شرف و یا حیثیت و یا افشای اسرار شخصی باشد، ممنوع است.
  • جاهای خالی مشخص شده با علامت {...} به معنی حذف مطالب غیر قابل انتشار در داخل نظرات است.